Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9085
16.2.24 07:54
@Zmatka píše:
Tak to teda opravdu nema, moje porodnice to napriklad neumoznuje.

což je tedy která?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 07:55
@Lucie_Sx píše:
Ale ze zakona (!!!) o tom ta matka rozhoduje!

Pochop to uz konecne.

Pokud matka nechce po porodu novorozence zvazit, tak ji nikdo to dite brat z ruky nesmi.

Podle kterého zákona?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 07:56
@Lucie_Sx píše:
Kecy, kecy, kecy
Lzes :poblion:

Hmmm zdá se, že na rozdíl od Vás umím informace vyhledávat a rozumím psanému textu. Zdá se, že tuto schopnost nemáte. Již jsem si toho všimla vícekrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
16.2.24 08:30

A skákání na břicho už tu bylo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.24 08:35
@inkakřivák píše:

Jj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 08:36
@inkakřivák píše:

To teprve bude. :-) Mj. předpokládám, že další bod bude to, že UZIS i statisták si data vymýšlejí…
opravdu ale nechápu, proč to dámy z Emimina poněkud neregulují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 08:39
@Keyllah píše:
jako že zdravé dítě není s matkou na pokoji? a kde je? celé ty dny, než vás propustí? :think: rodila jsem již vícekrát, stejně tak kamarádky v mém okolí, a toto moc typické tedy není, tak kde to jen trochu jde, je miminko s matkou :think:

No standardne po cisari vzdy byla matka na JIP a bez ditete. Nekde umoznuji podle me do par hodin presun na pokoj, kde miminko byt muze. Takze ano, zdravy dite bylo jinde a staraly se samozrejme sestry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80030
16.2.24 08:44

@terien Správně, pořádek musí být, co by to bylo za drama, kdyby jim dvě sestry neskskaly na břicho. A ještě se přitom matce vysmívaly. Však můžou, statistiky už mají zakázáno zveřejňovat počty mrtvých matek při porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
16.2.24 08:47
@Zmatka píše:
No standardne po cisari vzdy byla matka na JIP a bez ditete. Nekde umoznuji podle me do par hodin presun na pokoj, kde miminko byt muze. Takze ano, zdravy dite bylo jinde a staraly se samozrejme sestry.

počkej, my se bavíme o JIP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
16.2.24 08:49
@Zmatka píše:
Ne na JIP, na pokoji.Zajimave, ze nekde to jde. Usnadnuje to kojeni, psychicky stav matky i miminka, potazmo celkove zdravi. Takze z logiky veci by to mely umoznovat vsechny porodnice.

tak ti nevím, jednou píšeš o JIP a jednou o normálním pokoji. U JIPu je to snad pochopitelné, že je dítko jinde, když je matka v tak vážném stavu, že musí být na JIP. U normálního pokoje u zdravé matky je normálně i dítko, pokud je zdravé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 08:50

@Keyllah O tom, ze nekde muzes mit dite u sebe skoro hned po cisari, a nekde ne. Nijak vic jsem to nezkoumala, ja cisarem nerodila, jen jsem to tehdy probirala s moji PA a rikala mi, ze bohuzel ta konkretni porodnice to neumoznuje. Bude tam nejspis i rozdilna delka pobytu na JIP, ale to je jen moje domnenka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 08:52
@Keyllah píše:
tak ti nevím, jednou píšeš o JIP a jednou o normálním pokoji. U JIPu je to snad pochopitelné, že je dítko jinde, když je matka v tak vážném stavu, že musí být na JIP. U normálního pokoje u zdravé matky je normálně i dítko, pokud je zdravé…

Tady mas treba clanek o Liberci https://liberec.rozhlas.cz/…-tak-6008816

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
16.2.24 08:53
@Zmatka píše:
Tady mas treba clanek o Liberci https://liberec.rozhlas.cz/…-tak-6008816

tak JIP nebo normální pokoj? sama sobě odporuješ, jak se ti hodí do krámu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21381
16.2.24 08:54
@Zmatka píše:
Asi zijeme kazda v jinym vesmiru. Rodit muzes bud bez pomoci doma, coz je za me silenost, nebo v nemocnici, kde nevis, koho vyfasujes. I kdyz mas svoji PA, musi dodrzovat predpisy nemocnice a dela tam se svymi kolegy. Napriklad pokud nemocnice neumoznuje mit dite u sebe po cisarskem rezu, je ti uplne k nicemu, co si myslis ty, tvuj manzel nebo tva PA. Ja mela druhy porod moc hezky, bezproblemovy, se svoji PA. Ovsem po porodu vstoupila lekarka a bylo jasne, „kdo je tu sef“. Pozor, nebyla neprijemna, byla velmi mila. Jen bylo znat, ze PA je jeji podrizena, kolegyne, a nebude resit nejake spory. Lekarka zadala o preruseni bondingu a prevazeni. Je to teda blbost, nejak zvlast jsem to neresila, ale v idealnim pripade bych proste ty prvni okamziky zdravyho novorozence z ruky nedavala. Tak to bylo i v porodnim prani.

Vyber porodnice je realny tak mozna v Praze a Brne, vetsinou musis volit podle vzdalenosti. A i v te nejlepsi porodnici muzes prece narazit na nekoho hodne neprijemneho.

Budovy skutecne neni nutne stavet, ty zmeny se nedelaji nutne vystavbou noveho objektu, viz Bulovka.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 08:57
@Keyllah píše:
tak JIP nebo normální pokoj? sama sobě odporuješ, jak se ti hodí do krámu…

Pisu o tom, ze na JIP dite byt normalne nemuze, zjevne maji porodnice, ktere to umoznuji, nejake specialni pokoje, takze rodicka nejde na JIP jako jinde, ale na pokoj, kde to dite mit muze. Jestli tomu rikaji „pokoj“ nebo „specialni JIP“, to vazne netusim :D Ale opravdu zatim neni bezne, aby po cisari mohlo byt dite s mamou prakticky hned u postele, abych se teda vyjadrila nejpresneji.

Příspěvek upraven 16.02.24 v 08:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky