Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše:
Já tedy nevím, kam na ty vaše hrůzostrašné příběhy chodíte. Je naprosto v pořádku, že o tom rozhoduje předpis nemocnice. Ta se totiž po CS musí postarat i o tu matku a fakt nevím, co by na jip s miminem dělala. No nic, je to pořád dokola a o ničem. Jdu spát
A nepřipadá ti divné, že v jiné nemocnici to jde a dokonce to tam považují za žádoucí?
@terien píše:
A mnohdy taky ano.
To by mě zajímalo kdy a jak? Pozor, mluvím o zásazích typu praskneme vám vodu, ať to popozeneme, uděláme preventivně nastrih a podobně
@terien píše:
Jasně, schválně budou vyvolávat problémy, aby mohli zachraňovatty si dej fakt mokrý hadr na hlavu. Paranoia se řeší na psychiatrii, ne na porodním sále.
Jezis, nechapes uplne zakladni veci ty mokrej hadre.
Ne zachranovat. Ale dat te do polohy, kterou oni chteji, tedy na zada, udelat nastrih, tlacit na bricho, proste dostat mimino ven PO SVYM.
Oni to normalne NESMI udelat po svym, dokud nejde o zivot.
No tak ti nakecaji, ze o ten zivot jde.
Proste prasarna.
@terien píše:
Vždyť je to taky v pořádku, že o takových věcech nerozhoduje PA nebo manžel. A jak je vidět, tak je někdy dobře, že o tom nerozhoduje ani ta matka, protože co některé vymyslí, to je fakt na úplně jiné oddělení. I v tom vašem porodním domě jsou zaměstnanci, i ti doktoři, kteří třeba nebudou úplně příjemní (tedy podle kritérií některých). A pak co, postavíme porodní stany?
Ale ze zakona (!!!) o tom ta matka rozhoduje!
Pochop to uz konecne.
Pokud matka nechce po porodu novorozence zvazit, tak ji nikdo to dite brat z ruky nesmi.
@šklíbakočka píše:
Zajímavé, že jsem to na statitaku našla. Naučte se googlit, madam. A s tím DPH je to také poněkud jinak, než jste tu šířila…jako obvykle, jako obvykle.
Kecy, kecy, kecy
Lzes ![]()
@Hibou píše:
Já si třeba nemyslím, že ty problémy vyvolávají schválně. Jen si někteří lékaři myslí, že to umí lépe než rodící žena, a že to těmi vcasnymi zásahy vše vylepší. No a ono ne.
No vzdyt.
@terien píše:
Já tedy nevím, kam na ty vaše hrůzostrašné příběhy chodíte. Je naprosto v pořádku, že o tom rozhoduje předpis nemocnice. Ta se totiž po CS musí postarat i o tu matku a fakt nevím, co by na jip s miminem dělala. No nic, je to pořád dokola a o ničem. Jdu spát
Ne na JIP, na pokoji. Zajimave, ze nekde to jde. Usnadnuje to kojeni, psychicky stav matky i miminka, potazmo celkove zdravi. Takze z logiky veci by to mely umoznovat vsechny porodnice.
@Hibou píše:
A nepřipadá ti divné, že v jiné nemocnici to jde a dokonce to tam považují za žádoucí?
Mít dítě na JIP, když dospáváš narkózu nebo necítíš nohy? A kde tohle prosím tě považují za žádoucí? ![]()
@Zmatka píše:
Ne na JIP, na pokoji. Zajimave, ze nekde to jde. Usnadnuje to kojeni, psychicky stav matky i miminka, potazmo celkove zdravi. Takze z logiky veci by to mely umoznovat vsechny porodnice.
Na běžném pokoji máš dítě standardně u sebe, pokud to zdravotní stav dovolí. Zas tady nelžete a nedělejte z toho kovbojku.
@Lucie_Sx píše:
Ale ze zakona (!!!) o tom ta matka rozhoduje!Pochop to uz konecne.
Pokud matka nechce po porodu novorozence zvazit, tak ji nikdo to dite brat z ruky nesmi.
Pokud to zdravotní stav dítěte dovoluje ovšem.
@Lucie_Sx píše:
Jezis, nechapes uplne zakladni veci ty mokrej hadre.Ne zachranovat. Ale dat te do polohy, kterou oni chteji, tedy na zada, udelat nastrih, tlacit na bricho, proste dostat mimino ven PO SVYM.
Oni to normalne NESMI udelat po svym, dokud nejde o zivot.
Proste prasarna.
No tak ti nakecaji, ze o ten zivot jde.
Jasně ![]()
@terien píše:
Na běžném pokoji máš dítě standardně u sebe, pokud to zdravotní stav dovolí. Zas tady nelžete a nedělejte z toho kovbojku.
Tak to teda opravdu nema, moje porodnice to napriklad neumoznuje.
@Zmatka píše:
Tak to je asi jediná v republice. A opět, každá si může vybrat, kde bude rodit, takže můžeš jít tam, kde to umožňují.
@Zmatka píše:
jako že zdravé dítě není s matkou na pokoji? a kde je? celé ty dny, než vás propustí?
rodila jsem již vícekrát, stejně tak kamarádky v mém okolí, a toto moc typické tedy není, tak kde to jen trochu jde, je miminko s matkou ![]()
@terien píše:
Tak to je asi jediná v republice. A opět, každá si může vybrat, kde bude rodit, takže můžeš jít tam, kde to umožňují.
K velmi přesnému přehledu, co se v našich porodnicích děje, doporučuji data z UZISu např. Národní registr reprodukčního zdraví. Velmi podrobné, nejen ta úmrtí (opravdu ojedinělá), ale statistika výkonů při porodech atd…To, že Lucka je slušně řečeno nechytrá, víme, ale proč Mimino uveřejní anonymní a možná zcela vymyšlený příspěvek (zakladatelka), nechápu. Asi klesá čtenost, tak ji nutno podpořit.