Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2485
16.2.24 12:56
@šklíbakočka píše:
smutné, smutné… život je těžký, ale dělat si z hlupáků srandu je docela veselé i když pravda, poněkud přízemní, to uznávám

Mě fascinuje, jak si o sobě myslíš, že jsi inteligentní. Známkou inteligence je i schopnost diskutovat a tu ty rozhodně nemáš. Jediné, co jsi tu předvedla, byla snaha o dehonestaci názorových oponentek, a to je standardní argumentační faul. Ale chápu ono je těžší umět argumentovat… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 12:58

Tak se vsichni uklidnime, tady je Umluva o lidskych pravech a biomedicine, precist, jo.

https://www.zakonyprolidi.cz/ms/2001-96

Doba, kdy o cloveku rozhodoval lekar, je davno pryc.
Jen to bohuzel zatim mnoha lekarum a nekterym zdejsim soudruzkam jeste nedoslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:00
@malákráličice píše:
Byla jsem se synem na JIP a byli jsme na celem oddeleni uplne sami. Asi jim selhalo planovani obsazeni 8)

Nebo na to proste zrovna nebyli vhodni pacienti. I to se stane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:01
@terien píše:
Svatá prostoto :roll: o tom se přece bavím. Pokud není v ohrožení, vážení počká. Pokud ale je, je přání matky vedlejší. Chápeme?

Pokud je, tak ho nebudou vazit prece.
Budou zachranovat ten zivot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.24 13:02
@Lucie_Sx píše:
Pokud je, tak ho nebudou vazit prece.
Budou zachranovat ten zivot.

Fakt jo? No to by blbej neřekl :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21436
16.2.24 13:06
@Lucie_Sx píše:
Tak se vsichni uklidnime, tady je Umluva o lidskych pravech a biomedicine, precist, jo.

https://www.zakonyprolidi.cz/ms/2001-96

Doba, kdy o cloveku rozhodoval lekar, je davno pryc.
Jen to bohuzel zatim mnoha lekarum a nekterym zdejsim soudruzkam jeste nedoslo.

Rozhoduje rodicka, ale zodpovedny je lekar… to proste nemuze z principu fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21436
16.2.24 13:09
@Lucie_Sx píše:
Nebo na to proste zrovna nebyli vhodni pacienti. I to se stane.

A kteri to jsou ti vhodni pacienti? Ti, kteri potrebuji intenzivni peci, ze. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.24 13:11
@Lucie_Sx píše:
Nebo na to proste zrovna nebyli vhodni pacienti. I to se stane.

Vždyť si je přeci doktoři vyrobí, když jich mají málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:23
@terien píše:
Fakt jo? No to by blbej neřekl :lol:

Tak proc se navazis do matky, ktera by odmitla dat z ruky novorozence, ktereho chce personal odnest kvuli vazeni…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:25
@malákráličice píše:
Rozhoduje rodicka, ale zodpovedny je lekar… to proste nemuze z principu fungovat.

Ale takhle to fakt nestoji.
Lekar neni zodpovedny za neco, co pacient odmitne.
Kdyz predem vyjadris prani neozivovat (treba), tak nikdo nebude popotahovat lekare, ze neozivoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13945
16.2.24 13:27
@inkakřivák píše:
K hlouposti těžko muže někdo chtít respekt. Někdy mne hloupost štve, někdy baví. Záleží na náladě. Tady se bavím.
Je to fakt strašné. Ještě Božena Němcová ve svých dopisech utěšuje těhotnou přítelkyni, ať se nebojí, že jen jedna z deseti žen při porodu zemře. A píše o úmrtí přítelkyně deset měsíců po svatbě, při porodu. A o úmrtí jiných žen, o úmrtí novorozenců i starších dětí.
Jak by se divily ty ženy v 19. století, že u nás odmítají těhotné lékařskou péči, že odmítají chránit děti před smrtelnými nemocemi. Smutné. A to si říkáme homo sapiens sapiens. Člověk by plakal. Tak to raději zesměšňuji.

Normálně tvoje názory a komentáře mám rada, tady mi přijde, ze mas názory tak padesát let dozadu. Já taky nejsem žádná Lesana, porod jsem měla vyvolavany a z toho hlediska jsem už rovnou lékařům ustupovala, protože od začátku nebyl přirozený. Ale proč by ženská co nemá problem nemohla porodit jak sama chce?
Porod muže být v porodnici a bez sprostých projevu. Fakt nechápu, proč se vysmivas skákání na břicho - je to technika, která přináší víc rizik a skody, než užitku.

Ale co se divím, ty jsi generace trochu starší než moje mama - ta si z porodu nic nepamatuje, jak ji zdrogovali, hlavně ze to z ni vytáhli, cit k dítěti přišel za par měsíců, co už, za třicet let se už nikdo nepta a nikdo si nic nepamatuje. Pamatuje si jen jak pak hodiny ležela sama v porodnim sále, krvacela, byla ji zima a pocurala se. Ale jo, pojďme se vrátit do te super doby, kdy si nikdo nedovolil ani slovem proti lékařům. To byly casy!

Ach bože, to se nedá normálně číst, co tu pisete. Absolutní nerespekt k tomu, ze by někdo třeba chtěl mít pozitivní zážitek z porodu, hlavně být co nejvíc hnusne a pichlave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:28
@malákráličice píše:
A kteri to jsou ti vhodni pacienti? Ti, kteri potrebuji intenzivni peci, ze. :mrgreen:

Ne, ti, kteri tam jdou pri trose snahy soupnout.

To jsi fakt tak naivni, ze si myslis, ze ve zdravotnictvi nejde o prachy…?

Nedavno jsem byla v jedne velke nove zarizene nemocnici, lekarka mi ukazovala velke svetlo na otocnem rameni a rikala: „tohle nikdo z nas nepotrebuje, ale je to tady v kazde vysetrovne, jedno stoji 100 tisic, spocitejte si to“.
 Atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
16.2.24 13:28
@Lily-of-the-valley píše:
Normálně tvoje názory a komentáře mám rada, tady mi přijde, ze mas názory tak padesát let dozadu. Já taky nejsem žádná Lesana, porod jsem měla vyvolavany a z toho hlediska jsem už rovnou lékařům ustupovala, protože od začátku nebyl přirozený. Ale proč by ženská co nemá problem nemohla porodit jak sama chce?
Porod muže být v porodnici a bez sprostých projevu. Fakt nechápu, proč se vysmivas skákání na břicho - je to technika, která přináší víc rizik a skody, než užitku.

Ale co se divím, ty jsi generace trochu starší než moje mama - ta si z porodu nic nepamatuje, jak ji zdrogovali, hlavně ze to z ni vytáhli, cit k dítěti přišel za par měsíců, co už, za třicet let se už nikdo nepta a nikdo si nic nepamatuje. Pamatuje si jen jak pak hodiny ležela sama v porodnim sále, krvacela, byla ji zima a pocurala se. Ale jo, pojďme se vrátit do te super doby, kdy si nikdo nedovolil ani slovem proti lékařům. To byly casy!

Ach bože, to se nedá normálně číst, co tu pisete. Absolutní nerespekt k tomu, ze by někdo třeba chtěl mít pozitivní zážitek z porodu, hlavně být co nejvíc hnusne a pichlave.

Díky, konečně normální názor 🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 13:32
@Lily-of-the-valley píše:

Ja si vzdycky vybavim, jak probihaji porody u klisen - nikam nevozit, nerozsvecet, nechodit tam ve vic lidech, nehlucet, ticho, pritmi, jeden dva lidi, sledovat, idealne moc nezasahovat, jinak je velka sance, ze se to cely podela.

Proc to takhle do haje nejde i u lidi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
16.2.24 13:45
@Lucie_Sx píše:
Ja si vzdycky vybavim, jak probihaji porody u klisen - nikam nevozit, nerozsvecet, nechodit tam ve vic lidech, nehlucet, ticho, pritmi, jeden dva lidi, sledovat, idealne moc nezasahovat, jinak je velka sance, ze se to cely podela.Proc to takhle do haje nejde i u lidi?

Třeba ségra takhle nějak rodila, v porodnici teda. Byla strašně spokojená. Musím se jí pak zeptat, kde přesně to bylo.
Mně bylo od začátku jasné, že se tu dohaduji s generací 50+. Ony už zapomněly na to ponížení, které se jim stalo, když rodily. A hlavně, ta neschopnost normální diskuze bez toho, aniž by se oponent urážel a dehonestoval, tak to je také expertíza generace 50+. Vidím dnes a denně na FB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí