Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Lucie_Sx píše:
Ale takhle to fakt nestoji.
Lekar neni zodpovedny za neco, co pacient odmitne.
Kdyz predem vyjadris prani neozivovat (treba), tak nikdo nebude popotahovat lekare, ze neozivoval.
Tak zrovna v tomhle se krutě pleteš.
@Zmatka píše:
Ja ti nazev nedluzim, proste ho kvuli soukromi nebudu uvadet.
Pak je to ovšem poněkud takový výkřik do tmy, že…
@Lucie_Sx píše:
Ja si vzdycky vybavim, jak probihaji porody u klisen - nikam nevozit, nerozsvecet, nechodit tam ve vic lidech, nehlucet, ticho, pritmi, jeden dva lidi, sledovat, idealne moc nezasahovat, jinak je velka sance, ze se to cely podela.Proc to takhle do haje nejde i u lidi?
Víš, kde je problém? Že člověk na rozdíl od koní, chodí vzpřímeně. Takže má mnohem užší porodní cesty a mnohem komplikovanější porod. To bys měla vědět. Něco si na toto téma přečti.
@Lily-of-the-valley píše:
Tak někde to prave jde, a tím víc mě rozciluje, proč to nejde všude. V klidu, pohodě. Jak pises, i ty zvířata počkají s porodem až budou v klidu, jen co odejde, už se to rozbíhá, ale ženskou musíme stresovat na maximum a pak se divime, ze se neotevírá podle tabulek (což neopomeneme říct, ať ji ten stres pěkně zvýšíme).Jinak já znovu opakuji, ze jsem strašně vděčná za možnost rodit v nemocnici, nechtěla bych žít v zmiňované Africe a mít to do porodnice den cesty. Ale jde to cestou MEZI, ne ode zdi ke zdi.
Pak ti nezbývá než hledat jinou porodnici. Někde to jde, tak jim tam.
@šklíbakočka píše:
Myslím tím tedy porodní!!! dokumentaci, aby bylo jasno. A to opatření tedy bylo jaké? Mj. těch nemocnic patří dohromady 5, a ve 4 teď hledají lékaře na porodnici. Počet porodů cca 3700 ročně. Tak třeba z těch 4 zbydou jen 2 porodnice či 1. Protože se tam evidentně nikdo moc nežene. Prostě lékaři nebudou. Budou pouze opravdu velké porodnice, kde se bude řešit pouze to, aby lékaři a PA nějak stíhali. Stejně jako nejsou dětští nebo psychiatrie.
No tak je nacase legalizovat porodni domy a domporody a predat vice pravomoci do rukou PA.
@inkakřivák píše:
Tak zrovna v tomhle se krutě pleteš.
No to se teda nepletu.
Lekar ma povinnost ridit se informovanym souhlasem a drive vyslovenym pranim.
@inkakřivák píše:
Víš, kde je problém? Že člověk na rozdíl od koní, chodí vzpřímeně. Takže má mnohem užší porodní cesty a mnohem komplikovanější porod. To bys měla vědět. Něco si na toto téma přečti.
Ano ano. Tak ty porodni cesty jeste zuzime polohou na zadech.
Mimochodem porod je rizen hormony, nikoliv porodnimi cestami. Kdyz se vyplavi ty stresove, je prusvih.
@Lucie_Sx A současné by tedy bylo nutné, aby matka podepsala to, že si sama zvolila domácí porod. A že až se něco poděla, tak si to taky sama s PA vyzere a nikdo z rodiny nebude podávat žalobu na to, že matka nevěděla a že rychlý dojela až ta deset minut. Když chce mstka právo, musí přebrat i zodpovědnost.,ne jak je to teď, že si vymyslí domácí porod, s když nastanou komplikace, vyhladí to za překotný porod a zazalujr doktora.
@Lucie_Sx píše:řízen ano, ale já mluvím o jednoduchosti porodu, o rozměru porodních cest. Ty jsi někam zabloudila. Fakt koukni na obrázky, ono to hodně ukáže. Mám takový dojem, že třeba hříbě nebo těle se na rozdíl od dítěte v porodní cestě neotáčí. O tom mluvím.
Ano ano. Tak ty porodni cesty jeste zuzime polohou na zadech.Mimochodem porod je rizen hormony, nikoliv porodnimi cestami. Kdyz se vyplavi ty stresove, je prusvih.
@inkakřivák děkujeme za další arogantní příspěvky do diskuze. Kdy jsi naposledy rodila, že víš, jak se dnes chovají v porodnicích?
@inkakřivák píše:
@Lucie_Sx A současné by tedy bylo nutné, aby matka podepsala to, že si sama zvolila domácí porod. A že až se něco poděla, tak si to taky sama s PA vyzere a nikdo z rodiny nebude podávat žalobu na to, že matka nevěděla a že rychlý dojela až ta deset minut. Když chce mstka právo, musí přebrat i zodpovědnost.,ne jak je to teď, že si vymyslí domácí porod, s když nastanou komplikace, vyhladí to za překotný porod a zazalujr doktora.
Ale oni přece žádné zodpovědnosti nechtějí. Chtějí být doma, nebýt očumovány (to je další taková současná hra, že nechtěji mediky), chtějí mít případně doktora za zadkem a pokud se něco podělá (a že se u porodů podělá), tak rychlou. A pak ještě na různých forech pomlouvaji lékaře, že nebyli ťu ťu ňu ňu. Viz tady několik ukázek… Já myslím, že až odejde ta střední generace lékařů, tak kde nic, tu nic. Já sama znám několik lidí, kteří ze zdravotnictví (lékaři) proste zdrhli. Protože říkají, že fakt už to nejde. Nemocnice budou lékaře za strašně velké peníze přetahovat, viz teď psychiatrie.
@šklíbakočka píše:
Ale oni přece žádné zodpovědnosti nechtějí. Chtějí být doma, nebýt očumovány (to je další taková současná hra, že nechtěji mediky), chtějí mít případně doktora za zadkem a pokud se něco podělá (a že se u porodů podělá), tak rychlou. A pak ještě na různých forech pomlouvaji lékaře, že nebyli ťu ťu ňu ňu. Viz tady několik ukázek… Já myslím, že až odejde ta střední generace lékařů, tak kde nic, tu nic. Já sama znám několik lidí, kteří ze zdravotnictví (lékaři) proste zdrhli. Protože říkají, že fakt už to nejde. Nemocnice budou lékaře za strašně velké peníze přetahovat, viz teď psychiatrie.
Takže máme držet a hubu krok. Chápu, že tak byla vaše generace vychovaná, bohužel i ta moje, ale dnešní mladí jsou jiní a je to tak dobře.
@šklíbakočka píše:
Pak je to ovšem poněkud takový výkřik do tmy, že…
A k cemu bys to potrebovala vedet? Ja jen psala, ze v dobe meho porodu neumoznovala mit po cisarskem rezu u sebe miminko. Kdokoliv tam bude rodit, snadno se na to dopredu informuje. Takovych porodnic je spousta jeste ted.
@LaVida píše:
Takže máme držet a hubu krok. Chápu, že tak byla vaše generace vychovaná, bohužel i ta moje, ale dnešní mladí jsou jiní a je to tak dobře.
Nevím, co je dle Vás moje generace. A je mi to celkem jedno, co si myslíte, kolik mi je. Já lékaře mám, patříme částečně pod UVN, tam jsou odborně velmi na výši. ťu ťu ňu ňu neočekávám, hodnotím kvalitu péče. Ale nedivím se, že řada lékařů už tu hysterii nechce snášet. No budou se nadále rušit menší nemocnice, porodnice, prostě lékaři nebudou. Stačí trochu zagooglit, jak to na trhu práce vypadá.
@Zmatka píše:
A k cemu bys to potrebovala vedet? Ja jen psala, ze v dobe meho porodu neumoznovala mit po cisarskem rezu u sebe miminko. Kdokoliv tam bude rodit, snadno se na to dopredu informuje. Takovych porodnic je spousta jeste ted.
No zajímalo by mne, kde je to strašné místo. Není info, tak není.