Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
16.2.24 13:49
@Lucie_Sx píše:
Tak proc se navazis do matky, ktera by odmitla dat z ruky novorozence, ktereho chce personal odnest kvuli vazeni…?

Kde se do ní navážím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 13:50

@šklíbakočka ano, samozřejmě měli k dispozici dokumentaci!
Ano, oficiální stížnost, jak jsem psala výše a i výsledek je tam napsán… prošetřili to, zaujali postoj a opatření, a vyjádření padlo např. opět viz příspěvek výše

• Citovat
  • Upravit
13921
16.2.24 13:51
@Lucie_Sx píše:
Ja si vzdycky vybavim, jak probihaji porody u klisen - nikam nevozit, nerozsvecet, nechodit tam ve vic lidech, nehlucet, ticho, pritmi, jeden dva lidi, sledovat, idealne moc nezasahovat, jinak je velka sance, ze se to cely podela.Proc to takhle do haje nejde i u lidi?

Tak někde to prave jde, a tím víc mě rozciluje, proč to nejde všude. V klidu, pohodě. Jak pises, i ty zvířata počkají s porodem až budou v klidu, jen co odejde, už se to rozbíhá, ale ženskou musíme stresovat na maximum a pak se divime, ze se neotevírá podle tabulek (což neopomeneme říct, ať ji ten stres pěkně zvýšíme).

Jinak já znovu opakuji, ze jsem strašně vděčná za možnost rodit v nemocnici, nechtěla bych žít v zmiňované Africe a mít to do porodnice den cesty. Ale jde to cestou MEZI, ne ode zdi ke zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 13:54
@šklíbakočka píše:
Pořád dlužíte název té Vaší porodnice…
mj. nechápu, proč vlastně tak vadí, že se porodnice rušeji a jsou asi v plánu další, když to jsou tak děsná místa, plná sadistických sester a lékařů, které matky šikanují, skáčou jim po břiše, nutěji je vytírat chodby - také to tu zaznělo, a prostě hrůza. Strašný místa. Vždyť ženy mohou porodit na mezi, žádný problém.

Ja ti nazev nedluzim, proste ho kvuli soukromi nebudu uvadet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13921
16.2.24 13:56
@LaVida píše:
Třeba ségra takhle nějak rodila, v porodnici teda. Byla strašně spokojená. Musím se jí pak zeptat, kde přesně to bylo.
Mně bylo od začátku jasné, že se tu dohaduji s generací 50+. Ony už zapomněly na to ponížení, které se jim stalo, když rodily. A hlavně, ta neschopnost normální diskuze bez toho, aniž by se oponent urážel a dehonestoval, tak to je také expertíza generace 50+. Vidím dnes a denně na FB.

Já nevím jestli bych takhle generalizovala, ale co se toho porodu tyče, tak to tak asi bude. Jak jsem popisovala mamky strašný vzpominky na porody, tak když o tom začala mluvit, bylo to spis “no tenkrát se proste rodilo tak, ze ti dali kanylu a po case jsi porodila, dneska z toho děláte hrozny drama, však to zvládneš”. A čím dyl mluvila, tím horší zážitky z ni padaly. Proste to zapomnela, proto to považovala za nedůležité a porod je jen jeden den, proste to zvládneš. A zapomnela to proto, ze to bylo trauma (ještě navíc byla fakt něčím omamena).

O par let později byla už úplně jinak nastavena a všechny nás podporovala v tom, aby aspoň ty naše porody nebyly hruza za hrůzou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 14:02

@Lucicek1988 díky! Jop, u případně dalšího porodu bude nutnost sekce.. což taky není výhra, ale co se dá dělat!
:hug:

• Citovat
  • Upravit
16.2.24 14:07
@šklíbakočka píše:
Protože si myslím, že úvodní příspěvek je poněkud vycucaný z prstu a bylo to asi jinak, pokud to vůbec bylo.

Oukej, tak když si toto myslíš a vehementně (mimo jiné názory) prosazuješ, tak proč tu o této smyšlené neuvěřitelné pohádce pořád diskutuješ? :mrgreen:
Co za potřebu ty osůbko máš?
Jenom rejpat, napadat a jít proti jakémukoliv názoru, zážitku, postoji, který ti zrovna nesedí? To je celkem smutný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
16.2.24 14:08
@inkakřivák píše:
@LaVida A ty jsi v té Africe pracovala? Žila tam? Rodila? Že tak přesně víš, co to potřebuje. Třeba jsou tam ti lékaři respektující a empaticti. Nebo podle čeho sis vytvořila názor, který tu obhajujes? Z doslechu?
A když jsme u těch porodu doma - muzes mi říci, kolik jich bylo loni a kolik bylo porodu celkem? Abych viděla, jak ty matky prchají před porodnice i?

No, jenze ono by to nemelo byt bud - a nebo. Nikdo nepopira, ze diky lekarske vede neumirame kazda pata u porodu. Nechci rodit ani na mezi, ani v Africe. Z toho plyne ale ten pocit bezmoci, protoze nekdy za fyzicke bezpeci a zdravi vymenis psychicke trauma. Lekarska veda, kdyz se dostala k porodum, k nim pristupovala stejne jako k jinym operacim. Zena nerodila, „odrodil“ ji lekar. On byl odbornik, ona nemela absolutne sanci na nejakou diskuzi. Zasahy jako na bezicim pasu. Vse z klasicke mediciny se aplikovalo i zde…vse dezinfikovat, rodinne prislusniky nepoustet, zeny povinne hospitalizovat. Vsak jeste moje mama byla v nemocnici tejden a nutili ji pred kazdym kojenim dezinfikovat bradavky :lol: Bylo nadseni z vedeckeho pokroku a uplne se zacal popirat vliv psychiky. Psychika byla jen produkt mozku. Neco neduleziteho, nemeritelneho, nevedeckeho.

Vetsina zen nestoji o porody v Africe nebo navrat do 19. stoleti. Chce dobrou lekarskou peci a to ve smyslu pece o telo i pece o dusi. Jedno bez druheho nejde. Vystresovana rodicka bude mit vyssi sanci komplikovaneho porodu, riskujeme jeji zdravi i zdravi ditete. Zrovna tak kojeni, vztah s miminkem. A nejsou to tak nedulezite veci. Stovky zen se leci s traumatem z porodu a poporodni pece. Tezce nachazeji vztah s miminkem, berou leky, chodi na terapie a k psychiatrovi. Uplne nenapadne se timto zpusobem nici zena i cele rodiny na dlouhe mesice. Ja to zazila a ne ze by mi bylo tak lito toho docasneho stresu v nemocnici a krutaren, co mi jedna doktorka rikala. Nejvic lito mi je tech nekolika znicenych mesicu v poporodnim traumatu, ktery mi uz nikdo nevrati. Ktery jsem si mela uzivat s novym miminkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
16.2.24 14:24
@Lily-of-the-valley píše:
Já nevím jestli bych takhle generalizovala, ale co se toho porodu tyče, tak to tak asi bude. Jak jsem popisovala mamky strašný vzpominky na porody, tak když o tom začala mluvit, bylo to spis “no tenkrát se proste rodilo tak, ze ti dali kanylu a po case jsi porodila, dneska z toho děláte hrozny drama, však to zvládneš”. A čím dyl mluvila, tím horší zážitky z ni padaly. Proste to zapomnela, proto to považovala za nedůležité a porod je jen jeden den, proste to zvládneš. A zapomnela to proto, ze to bylo trauma (ještě navíc byla fakt něčím omamena).O par let později byla už úplně jinak nastavena a všechny nás podporovala v tom, aby aspoň ty naše porody nebyly hruza za hrůzou.

Mně vadí i ta dehonestace utrpení někoho druhého. Ze zakladatelky tu udělaly lhářku apod. Za mě takto diskuze nevypadá, i když s někým nesouhlasím.
Moje máma na porodnictví za komára nadávala vždycky. Jsem ročník 79, takže mě tátovi ukazovala z pátého patra oknem.
Já šla rodit s tím, že chci porodit zdravé dítě. Žádný plán jsem neměla. Už na přijmu mě seřvali, že nechci mediky u porodu. Pak mi chybělo jedno vyšetření (to měl udělat doktor v Motole, kde jsem byla týden před tím na kontrole), takže mě zase seřvali. Rodila jsem 14 dní před termínem. Jelikož mi praskla voda, tak mě dali na pokoj, dokud se nerozjedou kontrakce. PA, která mě na starosti, byla sadistka a prohmátla mě tak, že jsem se pozvracela. Když mě vedli na sál a já se ptala po manželovi, tak ho nechtěla pustit k porodu s tím, že mu nerozumí (manžel je Španěl). Manžel se nakonec musel vetřít do dveří s jinou PA. Zvláštní, že PA, co mě vedla na sál, mluvila anglicky. Porod, doktor i PA u porodu byli super. Ale já už budu navždy v paměti tu první PA, která mě tam šikanovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.24 14:24

Jak už jsem dnes psala, díky všem za reakce! Většina z nich přinesla to, co přinést měla… našlo se tu pár chudáků, co se baví a honí si ego anonymně před obrazovkou počítače, mobilu… Protože v reálu maj asi vážně nějaký problém, nebo měli, nebo se po nich někdo vozil, nebo je prostě neměl rád.. Tak to potřebují takhle řešit a ventilovat. Je to smutný, politováníhodné, že někdo takové potřeby má, ale holt jak bylo řečeno to je život :P s nikým se nemazlí.. :nevim:
budu ráda, když diskuze bude sloužit dále k původnímu účelu.. nebo alespoň přibližně původnímu účelu a všechny se tu dozvíme něco, co nás … řekněme… obohatí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2485
16.2.24 14:27
@Anonymní píše:
Jak už jsem dnes psala, díky všem za reakce! Většina z nich přinesla to, co přinést měla… našlo se tu pár chudáků, co se baví a honí si ego anonymně před obrazovkou počítače, mobilu… Protože v reálu maj asi vážně nějaký problém, nebo měli, nebo se po nich někdo vozil, nebo je prostě neměl rád.. Tak to potřebují takhle řešit a ventilovat. Je to smutný, politováníhodné, že někdo takové potřeby má, ale holt jak bylo řečeno to je život :P s nikým se nemazlí.. :nevim:
budu ráda, když diskuze bude sloužit dále k původnímu účelu.. nebo alespoň přibližně původnímu účelu a všechny se tu dozvíme něco, co nás … řekněme… obohatí :mrgreen:

Moc ti držím palce, aby druhý porod už byl ok :kytka:
Tahle diskuze jen ukázala, že jsou mezi námi pořád lidé, co diskutovat neumí a ještě se povyšují nad ostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
16.2.24 14:31
@Anonymní píše:
@Lucicek1988 díky! Jop, u případně dalšího porodu bude nutnost sekce.. což taky není výhra, ale co se dá dělat! :hug:
mas pravdu, sekce není výhra, ale může ti vzít strach, že se znova bude opakovat hrůza, kterou jsi zažila.
Držím palečky :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 15:05
@Lily-of-the-valley píše:Jinak já znovu opakuji, ze jsem strašně vděčná za možnost rodit v nemocnici, nechtěla bych žít v zmiňované Africe a mít to do porodnice den cesty. Ale jde to cestou MEZI, ne ode zdi ke zdi.

Pak cloveka akorat mrzi, kdyz mame ted k dispozici vsechny ty vymozenosti, proc to cely krachne na lidskym faktoru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 15:19
@Anonymní píše:
@šklíbakočka ano, samozřejmě měli k dispozici dokumentaci!
Ano, oficiální stížnost, jak jsem psala výše a i výsledek je tam napsán… prošetřili to, zaujali postoj a opatření, a vyjádření padlo např. opět viz příspěvek výše

Myslím tím tedy porodní!!! dokumentaci, aby bylo jasno. A to opatření tedy bylo jaké? Mj. těch nemocnic patří dohromady 5, a ve 4 teď hledají lékaře na porodnici. Počet porodů cca 3700 ročně. Tak třeba z těch 4 zbydou jen 2 porodnice či 1. Protože se tam evidentně nikdo moc nežene. Prostě lékaři nebudou. Budou pouze opravdu velké porodnice, kde se bude řešit pouze to, aby lékaři a PA nějak stíhali. Stejně jako nejsou dětští nebo psychiatrie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 15:28
@Brokolice1701 píše:
Oukej, tak když si toto myslíš a vehementně (mimo jiné názory) prosazuješ, tak proč tu o této smyšlené neuvěřitelné pohádce pořád diskutuješ? :mrgreen:
Co za potřebu ty osůbko máš?
Jenom rejpat, napadat a jít proti jakémukoliv názoru, zážitku, postoji, který ti zrovna nesedí? To je celkem smutný příběh.

To je moje věc a ne Vaše. Osůbko!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky