Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@šklíbakočka Ja jsem nerikala, ze to je strasne misto. Probehl tam muj druhy porod a ja nerodila cisarem. Byl to moc hezky porod, mimochodem
Narozdil od prvniho. Ale faktem je, ze stejne jako spousta jinych porodnic proste ten pobyt s mimcem po cisari neumoznovali. Vedela jsem to predem, protoze mi bylo jasne, ze se muze kdykoliv neco podelat a pujdu pod kudlu. Tak jsem se zajimala.
@Zmatka píše:
@šklíbakočka Ja jsem nerikala, ze to je strasne misto. Probehl tam muj druhy porod a ja nerodila cisarem. Byl to moc hezky porod, mimochodemNarozdil od prvniho. Ale faktem je, ze stejne jako spousta jinych porodnic proste ten pobyt s mimcem po cisari neumoznovali. Vedela jsem to predem, protoze mi bylo jasne, ze se muze kdykoliv neco podelat a pujdu pod kudlu. Tak jsem se zajimala.
No tak pokud to je krásné místo, tak to můžete jmenovat, ne? Nebo mají 2 porody za den a mohli by Vás identifikovat? Tak o co jde?
@šklíbakočka píše:
No tak pokud to je krásné místo, tak to můžete jmenovat, ne? Nebo mají 2 porody za den a mohli by Vás identifikovat? Tak o co jde?
Pozitivni recenze jsem vsude dala, ale proste osobne se svym nickem to spojovat nechci ![]()
@Zmatka píše:
Pozitivni recenze jsem vsude dala, ale proste osobne se svym nickem to spojovat nechci
OK
jdu se podívat, co se děje ve světe, to je teď důležité
@šklíbakočka píše:
Nevím, co je dle Vás moje generace. A je mi to celkem jedno, co si myslíte, kolik mi je. Já lékaře mám, patříme částečně pod UVN, tam jsou odborně velmi na výši. ťu ťu ňu ňu neočekávám, hodnotím kvalitu péče. Ale nedivím se, že řada lékařů už tu hysterii nechce snášet. No budou se nadále rušit menší nemocnice, porodnice, prostě lékaři nebudou. Stačí trochu zagooglit, jak to na trhu práce vypadá.
Já jsem někde psala, že očekávám ťu ťu ňu ňu. Jen očekávám trochu respektu a empatie. Reforma zdravotnictví je potřeba a už tu dávno měla být.
Ale přijde mi vtipné, že po lidech pracujících ve službách (prodavačky, číšníci, kadeřnice), očekáváme nadstandardní služby a lékař/sestra se k vám může chovat jak k 💩. Jak už jsem zmiňovala, za socíku jsme měli také nízkou porodní úmrtnost, ale jak se chovali k rodičkám… Ještě nižší úmrtnost, pokud si dobře pamatuji, mají v Norsku a tam dost silně pochybuji o tom, že by se k rodičkám chovali k jak kusu hadru.
Je zvláštní, že pokud jdete na soukromou kliniku, tak chování personálu je diametrálně odlišné.
@Zmatka kde jsem rodila já, tam si to matky po císaři mohly zvolit. Jedné plakalo miminko na sesterně skoro 20 hodin, než si ho vzala k sobě. Ale já si to nedovedu představit, stav po CS, tak nemůžu soudit. 🙂 a to to byla malá okresní porodnice.
Jinak se ti vůbec nedivím ze nechceš psát kde jsi rodila, to tady do tebe jen jedovatě ryje madam Dokonala, ale málokdo tu chce být přímo identifikovatelny🙂
@inkakřivák píše:
Pak ti nezbývá než hledat jinou porodnici. Někde to jde, tak jim tam.
Hm, a nepomuze tomu prave vyhledání recenzi porodnice PŘED porodem? Když ses úplně na začátku ptala proč by takové příběhy měly prvorodicky chudinky slyšet…
@Lily-of-the-valley no vždyť, recenze. A ne hororové Story. Recenze je něco jiného. Ale znovu, jen tak že zájmu jsem prošla recenze porodnic, některých, a hodnocení bylo od příšerné po luxusní. Ono totiž záleží hodně na nastavení pisatele. A třeba příběh zakladatelky recenzí vubec nemuze být, protože neuvádí, o kterou porodnici jde. Tudíž pouze drama bez účelu.
@inkakřivák psala ze Pardubice.
Drama bez účelu je cele emimino😛
@inkakřivák píše:
@Lily-of-the-valley no vždyť, recenze. A ne hororové Story. Recenze je něco jiného. Ale znovu, jen tak že zájmu jsem prošla recenze porodnic, některých, a hodnocení bylo od příšerné po luxusní. Ono totiž záleží hodně na nastavení pisatele. A třeba příběh zakladatelky recenzí vubec nemuze být, protože neuvádí, o kterou porodnici jde. Tudíž pouze drama bez účelu.
Ona to pak specifikovala, že v tom městě pečou perník. Takže asi P., tam právě hledají porodníka. Já jsem si to celé ještě přečetla a pisatelka ráda používá termíny jako peklo, ohrožení života atd. Nevím, proč by při použití VEX měl být ohrožen život, je to jedna z metod při nepostupujícím porodu. Porod byl těžší, což některé porody jsou, evidentně dítě i rodička jsou OK, myslím, že psala, že již pracuje. Místo, aby si užívala dítěte, tak řeší, kdo měl jakou atestaci, dává stížnosti a píše hororové romány na emimino. Také jsem nikde nenašla, jak je stará, jakou má váhu, jaké byly nějaké další potíže již od začátku, které nějak naznačuje. Což vše mohlo průběh ovlivnit. Fakt se divím, že ještě někdo porodníka dělá.
@Lily-of-the-valley píše:
@inkakřivák psala ze Pardubice.
Drama bez účelu je cele emimino😛
Tak to jo, pokud to uvedla i do hodnocení porodnic, tak jo.
Ale beru to asi takto - porod měla těžký, to ano. Ale co měli ti doktoři udělat jinak? Kdyby rodila v nějaké jo přívětivé porodnici se špičkovým personálem, tak by ten zjizvený čípek dělal taky neplechu, ne? A pravděpodobně by ji museli s tím otevíráním nakonec taky pomoct. Nevím. A následná péče? Proč pro všechny svaté chodila zase do té vrahounske nemocnice?
Mimochodem v Pardubicích rodila moje sestra, a manželka jejího syna. Ta třikrát, jednou konec pánevní. Na personál neříkala nic, prostě porod.
@inkakřivák píše:
Tak to jo, pokud to uvedla i do hodnocení porodnic, tak jo.
Ale beru to asi takto - porod měla těžký, to ano. Ale co měli ti doktoři udělat jinak? Kdyby rodila v nějaké jo přívětivé porodnici se špičkovým personálem, tak by ten zjizvený čípek dělal taky neplechu, ne? A pravděpodobně by ji museli s tím otevíráním nakonec taky pomoct. Nevím. A následná péče? Proč pro všechny svaté chodila zase do té vrahounske nemocnice?
Mimochodem v Pardubicích rodila moje sestra, a manželka jejího syna. Ta třikrát, jednou konec pánevní. Na personál neříkala nic, prostě porod.
Ona se domnívá, že to měl být císař. Ale nenapsala o sobě, zda jí je 35 a více (riziko), zda má výraznou podváhu, nadváhu, riziko, zda třeba není moc malá, úzká, riziko, jaké má další problémy, zda se o císaři uvažovalo atd… atd…tak ať dá stížnost k LK a uvidí.
Tak já se zase při porodu domnívala, že jsem vubec neměla mít ten pitomý nápad mít děti, no. Bohužel. V tomto případě rozhodly hormony, v jejím zkrátka doktoři. Indikace k císaři posuzují oni, zatím není na přání, a stejně mám dojem, ve srovnání se světem je jich u nás hodně. A zase si některé matky stěžují, že jim dělali císaře zbytečně. To musí být opravdu radostná práce.
@inkakřivák píše:
Tak já se zase při porodu domnívala, že jsem vubec neměla mít ten pitomý nápad mít děti, no. Bohužel. V tomto případě rozhodly hormony, v jejím zkrátka doktoři. Indikace k císaři posuzují oni, zatím není na přání, a stejně mám dojem, ve srovnání se světem je jich u nás hodně. A zase si některé matky stěžují, že jim dělali císaře zbytečně. To musí být opravdu radostná práce.
Kvetou sněženky a asi nemá cenu se tím zabývat.
Zakladatelka podle mne vykazuje jasné sklony k hysterii, ale dostanu zde jistě vynadáno. Naštěstí mi to je úplně jedno. Lékařů chybí v čr asi 4000, psal někde prof. Dušek, no tak budou chybět porodníci. Stačí fakt googlit, kde všude je hledají. Kdo by to dělal, jak píšu již dříve.
No proto ten náš lékař v rodině, který celá studia snil o porodnictví, nakonec z oboru odešel. Protože říkal - jinde jde o jeden život, zde o dva. A nikde jinde ten pacient do toho tolik nekecá a nevymýšlí nesmysly. No a myslím že poslední hřebíček bylo to masivní krvácení, které se jim poštěstilo. Takže je jinde.