Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@šklíbakočka Když ti doktoři jim slibují, že ten porod přežijí oba, a dokonce bez nějakých hruznych následku. Lžou jim, sprostě. Pak tam po nich skáčou, dítě jim očkují, humus. Chtělo by to řádnou osvětu, že není nic lepšího než rodit dítě v příčné poloze někde na čerstvém vzduchu pod palmou.
@inkakřivák píše:
@LaVida No vždyť jo. A ještě když přitom zvedneme ty počty úmrtí, tak to bude super. Zase se v něčem v Evropě provozujeme do čela tabulek. Africké porodnictví - nás vzor. Fakt nechápu, co se jim tam pořád tlačí ti Lékaři bez hranic. Tak se jim bez nich žije a umírá. A u nás? Vždyť tady zachraňují každé předčasné narozené děcko. Vykašlat se na to. Žádné vměšování. Žádné oživování. Beru.
A tohle tam píšu, kde? Koukám další, co má problém s pochopením psaného textu 🙄. Ještě psané arogantně a povýšeně. Ty v tom zdravotnictví děláš, že jo
?
@šklíbakočka píše:
A když Lékaři bez hranic někde otevřou porodnici, tak ženy jdou desítky km, jen aby tam rodily. Hlupačky, na emiminu jim to dámy vysvětlí, co je dobré…
Arogantnější osobu v diskuzi jsem nezažila 🙄.
A je mi jasné, že když už se žena v Africe doplahočí těch x kilometrů do té porodnice, tak hned na přijmu dostane zprďáka, že u porodu nechce celou vesnici😂 😂 😂 😂.
@LaVida píše:
No a o to jde. Ty africké ženy nedostanou hned při přijmu pod palmou zprďáka, že nechtějí, aby se na ně koukala celá vesnice a 10 šamanů z vedlejších vesnic. Porodní bába je „neprohmátne“ tak, že by se pozvraceli. Je to přirozený proces. Přesně díky těmto praktikám ženy volí porod doma.
No asi tady, ne? Je lepší rodit pod palmou než v nemocnici. Je to přirozený proces.
@LaVida píše:
Arogantnější osobu v diskuzi jsem nezažila 🙄.
A je mi jasné, že když už se žena v Africe doplahočí těch x kilometrů do té porodnice, tak hned na přijmu dostane zprďáka, že u porodu nechce celou vesnici😂 😂 😂 😂.
Celou vesnici ani ne, ale ty ostatní rodičky a jejich příslušníky ano.
@šklíbakočka píše:
No sice v docela velkém počtu v Africe také při porodu zemřou, ale to Vám přece nevadí. Hlavně, že to bylo přirozené, že jo…vlastně i naše statistiky lžou, tak kdoví, jak to je…
vhledem k tomu, že opravdu tento obor přestává být zajímavý, tak třeba do pár let to bude stejné i tady… prostě ti lékaři nebudou, jako už nejsou jiné specializace
Vsechny obory, kde se musi pracovat s lidmi, prestavaji byt zajimave.
@inkakřivák píše:
@šklíbakočka Když ti doktoři jim slibují, že ten porod přežijí oba, a dokonce bez nějakých hruznych následku. Lžou jim, sprostě. Pak tam po nich skáčou, dítě jim očkují, humus. Chtělo by to řádnou osvětu, že není nic lepšího než rodit dítě v příčné poloze někde na čerstvém vzduchu pod palmou.
ne, chce to jen respekt. A to je to, co vy nedokážete pochopit. Plácáte tu blbosti jen, abyste obhájili aroganci. Však z té vaší komunikace arogance jen stříká. Opovrhujete jinými názory a snažíte se je dehonestovat. Nejste schopné normální konverzace, ten povýšený tón tu z vás jen srší. Fakt smutné, že se takhle baví dospělí lidé.
@LaVida Nedělám, naštěstí. Já jsem takové prudší letory, to by pro mne nebylo. Aby mi tam došla nějaká pacientka, studentka Google university a začala mne školit, co jí je a jak se to má řešit. To bych asi měla sklony ji poslat hádej kam? Ano - do google fakultní nemocnice.
@malákráličice píše:
Vsechny obory, kde se musi pracovat s lidmi, prestavaji byt zajimave.
s komunikujícími lidmi, resp. ne tedy v narkoze, bych řekla
takovému kardiochirurgovi obvykle nikdo do práce nekecá, neuroch. také ne
pravdou je, že dříve porodnictví a pediatrie byly vysoce žádané, dnes se to právě kvůli hysterickým rodičům dost mění
@LaVida A ty jsi v té Africe pracovala? Žila tam? Rodila? Že tak přesně víš, co to potřebuje. Třeba jsou tam ti lékaři respektující a empaticti. Nebo podle čeho sis vytvořila názor, který tu obhajujes? Z doslechu?
A když jsme u těch porodu doma - muzes mi říci, kolik jich bylo loni a kolik bylo porodu celkem? Abych viděla, jak ty matky prchají před porodnice i?
@LaVida píše:
ne, chce to jen respekt. A to je to, co vy nedokážete pochopit. Plácáte tu blbosti jen, abyste obhájili aroganci. Však z té vaší komunikace arogance jen stříká. Opovrhujete jinými názory a snažíte se je dehonestovat. Nejste schopné normální konverzace, ten povýšený tón tu z vás jen srší. Fakt smutné, že se takhle baví dospělí lidé.
smutné, smutné… život je těžký, ale dělat si z hlupáků srandu je docela veselé i když pravda, poněkud přízemní, to uznávám
K hlouposti těžko muže někdo chtít respekt. Někdy mne hloupost štve, někdy baví. Záleží na náladě. Tady se bavím.
Je to fakt strašné. Ještě Božena Němcová ve svých dopisech utěšuje těhotnou přítelkyni, ať se nebojí, že jen jedna z deseti žen při porodu zemře. A píše o úmrtí přítelkyně deset měsíců po svatbě, při porodu. A o úmrtí jiných žen, o úmrtí novorozenců i starších dětí.
Jak by se divily ty ženy v 19. století, že u nás odmítají těhotné lékařskou péči, že odmítají chránit děti před smrtelnými nemocemi. Smutné. A to si říkáme homo sapiens sapiens. Člověk by plakal. Tak to raději zesměšňuji.
@inkakřivák píše:
@LaVida Nedělám, naštěstí. Já jsem takové prudší letory, to by pro mne nebylo. Aby mi tam došla nějaká pacientka, studentka Google university a začala mne školit, co jí je a jak se to má řešit. To bych asi měla sklony ji poslat hádej kam? Ano - do google fakultní nemocnice.
Já tu mluvím celou dobu o respektu a empatii, ne o Google university. Mně stačilo, kdyby mi manžela pustili k porodu. Na to Google university nepotřebuji…
@inkakřivák píše:
@LaVida A ty jsi v té Africe pracovala? Žila tam? Rodila? Že tak přesně víš, co to potřebuje. Třeba jsou tam ti lékaři respektující a empaticti. Nebo podle čeho sis vytvořila názor, který tu obhajujes? Z doslechu?
A když jsme u těch porodu doma - muzes mi říci, kolik jich bylo loni a kolik bylo porodu celkem? Abych viděla, jak ty matky prchají před porodnice i?
A ty jsi v té Africe pracovala? Zase mi vkládáš do úst něco, co jsem neřekla. Ta bezbřehá arogance a to myšlení… Takhle se nechovají ani děti v mateřské škole. Jo, ono naučit se diskutovat na úrovni a bez dehonestace a arogance není jednoduché.
Statistiky domácích porodů se nedělají. Ale téměř každý rok se to řeší. Na druhou stranu, kdyby ženy byly s porody v nemocnicích spokojené, neutíkaly by k domácím porodům…, kde třeba i riskují.
@inkakřivák píše:
K hlouposti těžko muže někdo chtít respekt. Někdy mne hloupost štve, někdy baví. Záleží na náladě. Tady se bavím.
Je to fakt strašné. Ještě Božena Němcová ve svých dopisech utěšuje těhotnou přítelkyni, ať se nebojí, že jen jedna z deseti žen při porodu zemře. A píše o úmrtí přítelkyně deset měsíců po svatbě, při porodu. A o úmrtí jiných žen, o úmrtí novorozenců i starších dětí.
Jak by se divily ty ženy v 19. století, že u nás odmítají těhotné lékařskou péči, že odmítají chránit děti před smrtelnými nemocemi. Smutné. A to si říkáme homo sapiens sapiens. Člověk by plakal. Tak to raději zesměšňuji.
Tak to je gól. Arogantní až na půdu a ještě si myslí, že je inteligentní. Známkou inteligence je schopnost diskuze, a tu ty rozhodně, nemáš ![]()
My měli nízkou mortalitu narozených dětí i za komára, ale o tom jak se chovali k matkám a otcům v porodnici asi debatovat nemusíme. Máma mě tátovi ukazovala z okna, kde stál chumel ostatních tatínků v mínus 10.
Jo, a dítě mám naočkované a doktorům jsem u porodu neradila 🙄. Jen jsem chtěla manžela u porodu. Tak mě zastřel, že jsem se dovolila požadovat něco tak nehorázného.