Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41196
16.2.24 08:58
@Zmatka píše:
@Keyllah O tom, ze nekde muzes mit dite u sebe skoro hned po cisari, a nekde ne. Nijak vic jsem to nezkoumala, ja cisarem nerodila, jen jsem to tehdy probirala s moji PA a rikala mi, ze bohuzel ta konkretni porodnice to neumoznuje. Bude tam nejspis i rozdilna delka pobytu na JIP, ale to je jen moje domnenka :)

ne, je to o tom, jestli jsi na normálním pokoji, zdravotně v pořádku, nebo na JIP. A vtom je ten podstatný rozdíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 09:00
@terien píše:
Pokud to zdravotní stav dítěte dovoluje ovšem.

Nemas pravdu.
Lekari mohou jednat po svem jedine ve chvili, kdy jde o zachranu zivota.
Novorozenec neni v ohrozeni zivota jen proto, ze se zrovna narodil.

A pozadavek na zvazeni take neni zachrana zivota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
@Zmatka píše:
Paneboze, ty to vidis. Pisu o tom, ze na JIP dite byt normalne nemuze, zjevne maji porodnice, ktere to umoznuji, nejake specialni pokoje, takze rodicka nejde na JIP jako jinde, ale na pokoj, kde to dite mit muze. Jestli tomu rikaji „pokoj“ nebo „specialni JIP“, to vazne netusim :D Ale opravdu zatim neni bezne, aby po cisari mohlo byt dite s mamou prakticky hned u postele, abych se teda vyjadrila nejpresneji.

to nemá cenu, jednou píšeš „ne JIP“, pak JIP, prostě tak jak se ti hodí. Pokud ti vyhovuje babrat se v tom, jak je to v porodnicích hrozný, jak lékaři jsou hrozní, ok, jen tak dál pokračuj, mě k tomu nepotřebuješ a nemám o to ani zájem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
@Keyllah píše:
ne, je to o tom, jestli jsi na normálním pokoji, zdravotně v pořádku, nebo na JIP. A vtom je ten podstatný rozdíl.

V bezne porodnici byly VSECHNY zeny po cisari standardne na JIP a dite u nich nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 09:02
@šklíbakočka píše:
Podle kterého zákona?

A ja jsem prej nechytra :roll:. Jestli jsem, tak ty jsi nekde na urovni ameby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6118
16.2.24 09:03
@Keyllah píše:

Ony to ale nejsou úplně oddělené věci. Protože v řadě nemocnic tě na JIP po císaři strčí rutinně, aniž bys byla zdravotně v nepořádku (mě třeba taky, a samozřejmě i z JIPky jsem se mohla a měla po pár hodinách zvedat a jít si za dítětem, což je podle mě přímá kontraindikace JIPkového stavu), takže takhle defacto rozhodnou i o tom, jestli po císaři dítě mít u sebe můžeš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 09:04
@Zmatka píše:
@Keyllah O tom, ze nekde muzes mit dite u sebe skoro hned po cisari, a nekde ne. Nijak vic jsem to nezkoumala, ja cisarem nerodila, jen jsem to tehdy probirala s moji PA a rikala mi, ze bohuzel ta konkretni porodnice to neumoznuje. Bude tam nejspis i rozdilna delka pobytu na JIP, ale to je jen moje domnenka :)

Nektere porodnice nemaji JIP a jdes rovnou na pokoj i s miminem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21445
16.2.24 09:04
@Zmatka píše:
V bezne porodnici byly VSECHNY zeny po cisari standardne na JIP a dite u nich nebylo.

Ted uz v nekterych zavadeji, ze jsou matka i dite na jednom pokoji na JIP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.2.24 09:07
@SlečnaDahlia píše:
Ony to ale nejsou úplně oddělené věci. Protože v řadě nemocnic tě na JIP po císaři strčí rutinně, aniž bys byla zdravotně v nepořádku (mě třeba taky, a samozřejmě i z JIPky jsem se mohla a měla po pár hodinách zvedat a jít si za dítětem, což je podle mě přímá kontraindikace JIPkového stavu), takže takhle defacto rozhodnou i o tom, jestli po císaři dítě mít u sebe můžeš nebo ne.

Neco ti poseptam.
Uhrada pobytu na JIP je xkrat vyssi nez na normalnim luzku. Takze JIP musi byt plne obsazena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21445
16.2.24 09:11
@Lucie_Sx píše:
Neco ti poseptam.
Uhrada pobytu na JIP je xkrat vyssi nez na normalnim luzku. Takze JIP musi byt plne obsazena.

Byla jsem se synem na JIP a byli jsme na celem oddeleni uplne sami. Asi jim selhalo planovani obsazeni 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
16.2.24 09:15

@malákráličice Nelži. To byly ostatní zrovna na záchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21445
16.2.24 09:18

@inkakřivák na tom jednom zachode, co byl pro cele oddeleni? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
16.2.24 09:22
@Lucie_Sx píše:
Nemas pravdu.
Lekari mohou jednat po svem jedine ve chvili, kdy jde o zachranu zivota.
Novorozenec neni v ohrozeni zivota jen proto, ze se zrovna narodil.A pozadavek na zvazeni take neni zachrana zivota.

Svatá prostoto :roll: o tom se přece bavím. Pokud není v ohrožení, vážení počká. Pokud ale je, je přání matky vedlejší. Chápeme?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80119
16.2.24 09:33

@malákráličice Nejsi puntičkář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
16.2.24 09:45
@Lucie_Sx píše:
A ja jsem prej nechytra :roll:. Jestli jsem, tak ty jsi nekde na urovni ameby.

a to číslo zákona by tedy bylo?
mj. můžete nám prozradit, kde jste získala VŠ vzdělání, zdá se, že těch škol bylo více, že? Takový široký rozhled :-)))))) to se jen tak nevidí :.-)))) Nebo jen VŠŽ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí