Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@terien píše:
Ony jsou i jiná kritéria. Ale ty zas nechceš brát v potaz ty, takže je to o ničem.
Když to neumíš vyargumentovat, nejde vina na moji hlavu.
@Zmatka píše:
@terien Ja ale neziju v UK, jen tam shodou okolnosti mam maly kus rodiny a opravdu nemluvis, co se tyce chovani lekare, pravdu.A ne, dite po porodu ti vazne nikdo nemuze vysetrit za tyden, nebo ostatne i tebe. Pises tu uz vyslovene nesmysly, skoda meho casu.
Samozřejmě, že může. A nejsi jediná, kdo má někoho blízkého v UK ![]()
@Lily-of-the-valley píše:
Když to neumíš vyargumentovat, nejde vina na moji hlavu.
To je jasný ![]()
@terien píše:
Samozřejmě, že může. A nejsi jediná, kdo má někoho blízkého v UK
Jestli se ten tvůj příbuzný chová jak ty tady, asi se nedivím, ze se z nej britští lekari neposadili na zadek. 🤦♀️
@Lily-of-the-valley píše:
Jestli se ten tvůj příbuzný chová jak ty tady, asi se nedivím, ze se z nej britští lekari neposadili na zadek. 🤦♀️
Jsi to pochopila trochu obráceně ![]()
@terien dneska uz se ve spouste dela vysetreni na tele matky pri bondingu, kdyz to jde. Dela se zaklad, jestli je dite prokrvene, pravidelne dycha… po tydnu je takove vysetreni celkem k nicemu, ne?
@terien píše:
No zrovna to, co jsi uváděla se bohužel stává, i když porod nevede neschopný lékař nebo pa. A stejně tak i fůra jiných věcí, které se pak svedou na diletanty. Protože panuje přesvědčení, že porod musí být prostě paráda. Celé věky věků byly ženy rády, když to s dítětem přežily, ale dneska si od toho slibujeme od euforie až po orgasmus.
Celé věky věků byly lidi rádi, že se děti vůbec dožily dospělosti. V současnosti od lékařů taky očekáváš, že nebudou infekci v ruce řešit amputací a dítě bude zjizvené od neštovic nebo shrbené od obrny. Myslím, že je úplně normální požadavek neodejit od porodu s neudržitelnou stolicí, šitím bez umrtvení nebo psychickou nemocí ![]()
@malákráličice píše:
@terien dneska uz se ve spouste dela vysetreni na tele matky pri bondingu, kdyz to jde. Dela se zaklad, jestli je dite prokrvene, pravidelne dycha… po tydnu je takove vysetreni celkem k nicemu, ne?
No tak jasně, tak bude dítě bez tohoto konkr. vyšetření no.
@Annonymní_007 píše:
Celé věky věků byly lidi rádi, že se děti vůbec dožily dospělosti. V současnosti od lékařů taky očekáváš, že nebudou infekci v ruce řešit amputací a dítě bude zjizvené od neštovic nebo shrbené od obrny. Myslím, že je úplně normální požadavek neodejit od porodu s neudržitelnou stolicí, šitím bez umrtvení nebo psychickou nemocí
Ano, je. Ale bohužel ne všechno jde ovlivnit. Kolik žen se třeba trápí tím, že rodily CS, přitom by bez něj nepřežily. Tím, že budeme ve velkém rodit doma s kámoškou těmto problémům určitě nepředejdeme ani se jim nevyhneme.
@terien píše:
Ano, je. Ale bohužel ne všechno jde ovlivnit. Kolik žen se třeba trápí tím, že rodily CS, přitom by bez něj nepřežily. Tím, že budeme ve velkém rodit doma s kámoškou těmto problémům určitě nepředejdeme ani se jim nevyhneme.
Jasně že všechno ne, ale nemůžeš přece tvrdit, že spousta problémů je vyvolána a zhoršena obsolutně ignorovaným porodním násilím. Nebo prosím o jeden jedinej článek, kdy byl doktor za porodní násilí potrestán ![]()
@Annonymní_007 píše:
Jasně že všechno ne, ale nemůžeš přece tvrdit, že spousta problémů je vyvolána a zhoršena obsolutně ignorovaným porodním násilím. Nebo prosím o jeden jedinej článek, kdy byl doktor za porodní násilí potrestán
Já taky nic takového netvrdím.
@terien píše:
Proto jsem vytahovala tu Anglii, kde je ženská normálně pod dohledem asistentek a vše se sleduje, jen se nechává porod běžet přirozeným tempem a dopomaha se alternativními metodami.
@Lily-of-the-valley píše:Ne rodit doma, ale rodit v porodnim domě s lékařem na místě, který ale zasáhne jen v případě, ze se něco zvrtne. Bože můj, já za sebe jsem úplně proti domácím porodum, ale úplně stejně se mi příčí představa fyziologickeho porodu jako medicínského úkonu.Proto jsem vytahovala tu Anglii, kde je ženská normálně pod dohledem asistentek a vše se sleduje, jen se nechává porod běžet přirozeným tempem a dopomaha se alternativními metodami.
Máme kvalitně vybavené porodnice a budeme stavět porodní domy? Na co? To je zase hloupost pro mě. Dnes jsou porodníci i PA velmi otevření přání rodičky, pokud jde všechno bez problémů, lékař prakticky nezasahuje.
@inkakřivák píše:
Jak,,asi stěžovala"? Psala to někde, že podala stížnost? A skutečně mi to nepřipadá dobrý nápad toto ventilovat zde. Nemá kamarádky, rodinu? Tady jen vyděsí matky třeba prvorodičky. K ničemu. holky budou vyděšené, vystresovane, a přitom třeba budou mít normální hladký porod bez komplikací.
Je dobré vědět, co vše se může stát
@terien píše:
Máme kvalitně vybavené porodnice a budeme stavět porodní domy? Na co? To je zase hloupost pro mě. Dnes jsou porodníci i PA velmi otevření přání rodičky, pokud jde všechno bez problémů, lékař prakticky nezasahuje.
Nemusí se stavět domy, muže to ale byt k tomu více uzpusobene. A tím směrem jde hodně porodnic. Rodila jsem před třemi lety a uz teď vím, ze kdybych šla do té same porodnice, tak bude hromada veci jinak (a z mě lepších). Ten posun je skvělý, ale jen někde, super by bylo, kdyby se to takhle posouvalo všude.