Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
15.2.24 09:35
@inkakřivák píše:
@Lily-of-the-valley čemu říkáš nepovedený porod? Já tomu, když matka nebo dítě zemřou nebo jsou z důvodu chybné vedeného porodu postižení mentálně či fyzicky. Nic víc. Protože názory na to, že doktoři nebyli empaticti neberu. Oni třeba na tu empatii nemají čas právě proto, aby zabránili tragédii. Myslíš, že je čas na empatii, když začne matka masivně krvácet? Nebo je dítě priskrcene na pupcsku? Nebo slábnou ozvy? Nebo je voda zkažená a dítě priotravene?

Co blbnes?
I doktor muze byt neschopny dement, stejne jako treba financni poradce. Jenze ten poradce si brzo ani neskrtne, zatimco doktor pohoda.
Kor v porodnictvi, kde stale u nas vladne muzsky lekarsky pohled na vec.

Zdravi prece vubec neni o tom zemrel / nezemrel, to uz je jenom ta krajni poloha.
Psychicka traumata, zadne dalsi deti, vojtovka, polamane klicni kosti, rozervane panevni dno, inkontinence, prolapsy… To je nic??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
15.2.24 09:37
@admin píše:
@LaVida Dobrý den,

vaše věta o rakovině je opravdu přes čáru. Já chápu, že nemáte stejný pohled na věc, to je v diskuzi v pořádku, ale opravdu to jde sdělit i jinak. Prosím chovejte se k sobě hezky, nepřejte nikomu nic zlého.

Děkuji za věcnou diskuzi, bez vzájemného napadání, samozřejmě to očekávám od všech

Krásný den

Diana :kytka:

Dobrý den Diano, děkuji za upozornění. Chtěla jsem jen názorně ukázat, jak je empatie u lékaře důležitá. Bohužel, koukám, že jsem nebyla pochopena. Jaký je tedy rozdíl mezi neempatickým porodníkem a onkologem?

Také přeji hezký den :kytka:
La Vida

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
15.2.24 09:39
@stinga píše:
no ale zakladatelka na opakované dotazy, kde to bylo, neodpovídá,
a věřím, že její porod vypadal tak, jak píše a opravdu to není hezký porod,
ale to jak popisuje, že lékařky neměly atestaci, to je takové divné

Já mám třeba zkušenost z porodnice, kde tam moje stejně stara bývala spoluzacka (takže rok po skole) fungovala samostatně taky. Ale predpokladam ze snad za sebou měla někoho, koho by měla volat, kdyby znejistela. Jen ne fyzicky. Na druhou stranu si myslím ze i zkušená sestra muže dost zachytit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
15.2.24 09:39
@stinga píše:
no přání rakoviny je horší, než výhrůžka

Kde mu ji přeji? Takže porodník empatický být nemusí a onkolog jo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20834
15.2.24 09:41

@LaVida samozřejmě od lékařů ematii očekáváme a doufáme v ní všichni, ovšem přát někomu, aby mu tuto diagnózu někdo kdy sděloval je opravdu přinejmenším nevhodné.

Doufám, že už si rozumíme.

hezký den

Diana :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
15.2.24 09:42
@LaVida píše:
Už se těším, až ti jednou doktor sdělí, že máš raka a fakt nebude empatickej 😂 😂 😂 😂.
“Už se těším až ti sdělí” není hypotetická situace, je to prani. Je to přes caru.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
@LaVida píše:
Kde mu ji přeji? Takže porodník empatický být nemusí a onkolog jo?

tak když rodíš, tak v drtivé většině nezemřeš, když dostaneš rakovinu je to naopak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
@LaVida píše:
Už se těším, až ti jednou doktor sdělí, že máš raka a fakt nebude empatickej 😂 😂 😂 😂.
:think: a jinak dobrý? přej a bude ti přáno…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.2.24 09:45
@Lucie_Sx píše:
Co blbnes?
I doktor muze byt neschopny dement, stejne jako treba financni poradce. Jenze ten poradce si brzo ani neskrtne, zatimco doktor pohoda.
Kor v porodnictvi, kde stale u nas vladne muzsky lekarsky pohled na vec.Zdravi prece vubec neni o tom zemrel / nezemrel, to uz je jenom ta krajni poloha.
Psychicka traumata, zadne dalsi deti, vojtovka, polamane klicni kosti, rozervane panevni dno, inkontinence, prolapsy… To je nic??

To se ale dělo i v dobách, když žádní doktoři k porodům nechodili. To je prostě cena, kterou platíme za naše děti bez ohledu na to, kdo se u toho nachomýtne. Akorát ta úmrtnost byla mnohem vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
15.2.24 09:51

@Dea.Centaurea celých pět hodin? Pak vubec nevíš o čem mluvím. Protože při takovém krvácení je na nohou celá porodnice, neb do čtvrt hodiny ta matka vykrvácí. To si asi neumíš vubec představit, jak to vypadá. Jak to popisovala kamarádka PA - jako když naplno pustíš vodu do vany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
15.2.24 09:54

@LaVida děkuji za přání. Víš, jak se to sděluje? Já jo. Bez obav. Chceš to popsat? Znám obě varianty, nádor benigní i maligní.
Jo a mimochodem, jednou jsem pročítala že zábavy hodnocení místní spádové porodnice. Bylo to velmi zajímavé, skála sahala od špičkové péče a lekaru a sester až po nejhorší co jsem kdy zažila. Strašné, už nikdy víc, nikomu nedoporučuji. A přitom je dost problém se dostat. Asi tak. Tolik k objektivitě rodiček.

Příspěvek upraven 15.02.24 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
15.2.24 09:58
@terien píše:
To se ale dělo i v dobách, když žádní doktoři k porodům nechodili. To je prostě cena, kterou platíme za naše děti bez ohledu na to, kdo se u toho nachomýtne. Akorát ta úmrtnost byla mnohem vyšší.

Stačí se podívat jen na “blby” nastrih, který většinou nezpůsobuje žádné strašlivé následky (ale taky může). Jak je možné, ze před 10 lety se delal u třetiny porodu a teď u pětiny? Rodičky se asi nezměnily, spis doslo ke změně přístupu porodniku a ke snaze třeba zkusit jinou polohu, nahrivani a podobne. Jak je možné, ze u porodnic stejné úrovně je tak rozdílné procento CS?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13874
15.2.24 10:01
@inkakřivák píše:
@LaVida děkuji za přání. Víš, jak se to sděluje? Já jo. Bez obav.
Jo a mimochodem, jednou jsem pročítala že zábavy hodnocení místní spádové porodnice. Bylo to velmi zajímavé, skála sahala od špičkové péče a lekaru a sester až po nejhorší co jsem kdy zažila. Strašné, už nikdy víc, nikomu nedoporučuji. A přitom je dost problém se dostat. Asi tak. Tolik k objektivitě rodiček.

Protože záleží nejvíc na lidech. Ale ty lidi ovlivňuje nastavení porodnice. Takže v dobré muze existovat mizerný doktor i naopak, ale pravděpodobnost je, ze člověk v kvalitní porodnici narazí i na kvalitní lidi. Ale samozřejmě nejde se zavděčit vsem a proto špatně recenze vznikají i neprávem. Jenže fakt ne každá špatná recenze znamená, ze to píše hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
15.2.24 10:04
@inkakřivák píše:
@LaVida děkuji za přání. Víš, jak se to sděluje? Já jo. Bez obav. Chceš to popsat? Znám obě varianty, nádor benigní i maligní.
Jo a mimochodem, jednou jsem pročítala že zábavy hodnocení místní spádové porodnice. Bylo to velmi zajímavé, skála sahala od špičkové péče a lekaru a sester až po nejhorší co jsem kdy zažila. Strašné, už nikdy víc, nikomu nedoporučuji. A přitom je dost problém se dostat. Asi tak. Tolik k objektivitě rodiček.Příspěvek upraven 15.02.24 v 09:59

Typuji, že je to o lidech. Stejně jako všude. Takže jsou doktoři, kteří dokáží sdělit diagnózu šetrně a jsou doktoři, kteří ne. A typ nádoru by v tom neměl hrát roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80024
15.2.24 10:06

@Lily-of-the-valley jistě muzes narazit na špatného lékaře, samozřejmě. Jako v každé profesí muže být packal, to já nepopírám. Problém zde vidím v tom, že zakladatelka hodila román a tím to pro ni zhaslo. Mohla aspoň varovat. Asi tak. A za druhé v tom, že se zde hned hlásí plno lidí s tím, že oni taky - a přitom v podstatě nedošlo k žádnému pochybení, jen vydávají svuj osobní dojem za fakt.
Empatie? Přiznávám, že po dvaceti hodinách jsem měla jedinou myšlenku - do háje vytahnete to už. Empatii si můžete strčit za klobouk. Prostě porod bolí, tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí