Drastický porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
15.2.24 07:52

Jezis, to je snuska soudruzek zase :roll:.

Zakladatelko, mrzi me, co jsi prozila.

Kdybys s tim chtela neco delat, nech si z porodnice poslat primo vypis z porodu, sezen si pravnika a podej zalobu.

Ale je nutne rict, ze nemas temer sanci. Jsou lidi s prokazatelnym jasnym poskozenim lekarem a za roky se nedovolaji niceho.

Pokud mas pojistku, tak by to byla velka vyhoda, protoze by tohle vsechno handrkovani za tebe resila pojistovna, a ze to s temi zarizenimi resi pomerne tvrde a dukladne.

Jinak muze pomoct to, co pise v uplne prvnim prispevku @Zmatka .
Sehnat si informace a obklopit se spravnymi lidmi, kteri na tebe daji pozor. A novy prijemny zazitek z dalsiho porodu poleci ten prvni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.2.24 08:25
@inkakřivák píše:
Možné je leccos. Ale v příběhu nevěřím minimálně tomu, že by ji ošetřovala lékařka půl roku po ukončení fakulty. A na duveryhodnosti příběhu nepřidává ani to, že ten elaborát sepsala po roce.
A jestli autorka nechtěla vyděsit budoucí matky, ale jen je varovat, chybí tu zejména informace, o kterou porodnici se jedná, ne?

Přesně tak, po roce!!! si vzpomenula, že trpěla. Všichni lékaři byli pomalu bez kvalifikace. Ale ona to ví. Možná, že porod vedl vrátný. A její známí lékaři bez dokumentace ale věděli, že to bylo špatně. Porodnici neuvádí proto, že by ji také ta porodnice mohla zažalovat. Což si zakladatelka možná uvědomuje. Nebo jí to někdo pověděl. Čili kdoví, jak to celé bylo, upřímně řečeno, nevěřím ji ani ťuk.

Příspěvek upraven 15.02.24 v 08:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.2.24 08:28
@Dollorres píše:
@inkakřivák Jen sť to ventiluje. Asi potřebuje i podpořit. A ostatní si třeba budou dávat pozor na lékaře.

A možná za chvíli bude doba, kdy už nebude na koho si dávat pozor. Protože staří lékaři vymřou a mladí se na to vykašlou a půjdou dělat raději k farma firmám, kde nikdo neprudí. Nebo vůbec nebudou studovat medicínu. Nebo půjdou ještě ve větším počtu ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.2.24 08:37
@Lucie_Sx píše:
Jezis, to je snuska soudruzek zase :roll:.

Zakladatelko, mrzi me, co jsi prozila.

Kdybys s tim chtela neco delat, nech si z porodnice poslat primo vypis z porodu, sezen si pravnika a podej zalobu.

Ale je nutne rict, ze nemas temer sanci. Jsou lidi s prokazatelnym jasnym poskozenim lekarem a za roky se nedovolaji niceho.

Pokud mas pojistku, tak by to byla velka vyhoda, protoze by tohle vsechno handrkovani za tebe resila pojistovna, a ze to s temi zarizenimi resi pomerne tvrde a dukladne.

Jinak muze pomoct to, co pise v uplne prvnim prispevku @Zmatka .
Sehnat si informace a obklopit se spravnymi lidmi, kteri na tebe daji pozor. A novy prijemny zazitek z dalsiho porodu poleci ten prvni.

Už jste si mj. nastudovala, jak to je skutečně s tím DPH?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.24 08:42

Je to občas opravdu těžký číst, co se dnes v českých porodnicích děje. A nikdy jsem nečetla o tom, že by nějaký doktor pykal za chybu. Když někoho usmrtí řidič auta, tak jde sedět, když podělá něco doktor, normálně si léčí a operuje dál. Podat stížnost nepomůže. Už se stalo i to, že jedné rodině vinou porodu jejich dcera skončila na vozíku, přitom plod byl zdravý a oni to popsali jako ukázkový porod. A oni za nic nemůžou. Nikdy nikdo z nich za nic nemůže.
Taky jsem měla hrozný a traumatizující porod, doktoři absolutně nenaslouchali, jeli si svou, přání a pocity rodičky až na poslední místě, hlavně to mít rychle za sebou, a nebýt manžela u porodu, tak možná bych neměla dítě, ale jeho urnu. Hrozným porodem to taky neskončilo, byla jsem prvorodička, ze všeho vyjukaná, navíc hormony mlátili jedna radost a jedna sestra na šestinedělí se na mě rozkřičela, proč dávám malýmu dudlík, proč mu nedávám prso, všechno si jen ulehčuji, pak zjistila, že malý nespolupracuje, aha, omluva žádná, že i maminka na pokoji úplně zhrozeně koukala, co takové jsem provedla? Připadala jsem si jako nejvíc neschopná matka na světě, že jsem si celý pobyt v nemocnici říkala, že já to dítě neměla mít, vždyť já to nezvládnu, tohle nedám, kam jsem dala rozum. Ono si to postupně všechno časem sedlo a srovnalo se. Teď jsem šťastná, že dítě mám a za to všechno mi rozhodně stálo.

• Citovat
  • Upravit
9085
15.2.24 08:51
@Anonymní píše:
Je to občas opravdu těžký číst, co se dnes v českých porodnicích děje. A nikdy jsem nečetla o tom, že by nějaký doktor pykal za chybu. Když někoho usmrtí řidič auta, tak jde sedět, když podělá něco doktor, normálně si léčí a operuje dál. Podat stížnost nepomůže. Už se stalo i to, že jedné rodině vinou porodu jejich dcera skončila na vozíku, přitom plod byl zdravý a oni to popsali jako ukázkový porod. A oni za nic nemůžou. Nikdy nikdo z nich za nic nemůže.
Taky jsem měla hrozný a traumatizující porod, doktoři absolutně nenaslouchali, jeli si svou, přání a pocity rodičky až na poslední místě, hlavně to mít rychle za sebou, a nebýt manžela u porodu, tak možná bych neměla dítě, ale jeho urnu. Hrozným porodem to taky neskončilo, byla jsem prvorodička, ze všeho vyjukaná, navíc hormony mlátili jedna radost a jedna sestra na šestinedělí se na mě rozkřičela, proč dávám malýmu dudlík, proč mu nedávám prso, všechno si jen ulehčuji, pak zjistila, že malý nespolupracuje, aha, omluva žádná, že i maminka na pokoji úplně zhrozeně koukala, co takové jsem provedla? Připadala jsem si jako nejvíc neschopná matka na světě, že jsem si celý pobyt v nemocnici říkala, že já to dítě neměla mít, vždyť já to nezvládnu, tohle nedám, kam jsem dala rozum. Ono si to postupně všechno časem sedlo a srovnalo se. Teď jsem šťastná, že dítě mám a za to všechno mi rozhodně stálo.

ach jo! další!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
15.2.24 08:58

A to u nás v porodnici se stala horší věc, povídala mi o tom známá. Manželé dlouho nemohli počít, nakonec se podařilo přes IVF. No a při porodu byla sestra nepozorna, dítě upustila na zem a to zemřelo. A matka Kvůli tomu skočila z okna a skončila jako ležák. No a ta sestra se z pocitu viny oběsila. To je, co? A teď to trumfnete. A tohle se fakt vážně vykládalo. Co všechno lidí nevymyslí. Povzbudivá historka. Nechápu, proč tohle lidí mají potřebu vymýšlet.
A fakt by mě zajímalo, která nemocnice pustí absolventa bez praxe k pacientovi bez a testovaného lékaře. To si jednoduše nedovolí. Zakladatelka, kam nemají matky chodit rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13865
15.2.24 08:59
@šklíbakočka píše:
A možná za chvíli bude doba, kdy už nebude na koho si dávat pozor. Protože staří lékaři vymřou a mladí se na to vykašlou a půjdou dělat raději k farma firmám, kde nikdo neprudí. Nebo vůbec nebudou studovat medicínu. Nebo půjdou ještě ve větším počtu ven.

Proč jako? Od začátku do toho jdou s tím, ze k té práci je potřeba obrovská zodpovědnost. Když něco zvořou, někdo muže i umřít, tak to proste je. Ale nejde přeci od toho dávat ruce pryč. Já jsem aspoň rada, ze jim konečně platí jakžtakž rozumne penize.
A teď je jedno jestli je příběh od anonymní opravdový nebo ne. Snad každá máme v rodině či mezi přáteli někoho s ne úplně povedenym porodem, a někdy to fakt není chyba rodičky, takže je jasne, ze takové veci se dějí. Zesměšňovat to něco říká o tobě, ne o nich. Taky bych mohla hodit par historek, nejen porodnich🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
15.2.24 09:06

@Lily-of-the-valley čemu říkáš nepovedený porod? Já tomu, když matka nebo dítě zemřou nebo jsou z důvodu chybné vedeného porodu postižení mentálně či fyzicky. Nic víc. Protože názory na to, že doktoři nebyli empaticti neberu. Oni třeba na tu empatii nemají čas právě proto, aby zabránili tragédii. Myslíš, že je čas na empatii, když začne matka masivně krvácet? Nebo je dítě priskrcene na pupcsku? Nebo slábnou ozvy? Nebo je voda zkažená a dítě priotravene?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.2.24 09:10
@inkakřivák píše:
A to u nás v porodnici se stala horší věc, povídala mi o tom známá. Manželé dlouho nemohli počít, nakonec se podařilo přes IVF. No a při porodu byla sestra nepozorna, dítě upustila na zem a to zemřelo. A matka Kvůli tomu skočila z okna a skončila jako ležák. No a ta sestra se z pocitu viny oběsila. To je, co? A teď to trumfnete. A tohle se fakt vážně vykládalo. Co všechno lidí nevymyslí. Povzbudivá historka. Nechápu, proč tohle lidí mají potřebu vymýšlet.
A fakt by mě zajímalo, která nemocnice pustí absolventa bez praxe k pacientovi bez a testovaného lékaře. To si jednoduše nedovolí. Zakladatelka, kam nemají matky chodit rodit?

Mj. o VEX se sepisuje operační protokol, je to v zásadě operace totiž. A provádí to nejen samozřejmě plně atestovaný lékař, ale navíc ještě lékař se zkušenostmi v dané technice, stejně jako u kleští. Je přesně definováno, kdy se tato metoda nasazuje, jak se postupuje, kolik je pokusů atd… No, ať je zakladatelka zažaluje a uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.2.24 09:12
@Anonymní píše:
Taky jsem měla hrozný a traumatizující porod, doktoři absolutně nenaslouchali, jeli si svou, přání a pocity rodičky až na poslední místě, hlavně to mít rychle za sebou, a nebýt manžela u porodu, tak možná bych neměla dítě, ale jeho urnu. Hrozným porodem to taky neskončilo, byla jsem prvorodička, ze všeho vyjukaná, navíc hormony mlátili jedna radost a jedna sestra na šestinedělí se na mě rozkřičela, proč dávám malýmu dudlík, proč mu nedávám prso, všechno si jen ulehčuji, pak zjistila, že malý nespolupracuje, aha, omluva žádná, že i maminka na pokoji úplně zhrozeně koukala, co takové jsem provedla? Připadala jsem si jako nejvíc neschopná matka na světě, že jsem si celý pobyt v nemocnici říkala, že já to dítě neměla mít, vždyť já to nezvládnu, tohle nedám, kam jsem dala rozum. Ono si to postupně všechno časem sedlo a srovnalo se. Teď jsem šťastná, že dítě mám a za to všechno mi rozhodně stálo.

juj, to je hysterie pro nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80011
15.2.24 09:12

Mně to nevysvětluje, něco znám. Měli jsme porodníka v rodině. Nakonec změnil specializací a teď je úplně klidný a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
15.2.24 09:13
@inkakřivák píše:
@Lily-of-the-valley čemu říkáš nepovedený porod? Já tomu, když matka nebo dítě zemřou nebo jsou z důvodu chybné vedeného porodu postižení mentálně či fyzicky. Nic víc. Protože názory na to, že doktoři nebyli empaticti neberu. Oni třeba na tu empatii nemají čas právě proto, aby zabránili tragédii. Myslíš, že je čas na empatii, když začne matka masivně krvácet? Nebo je dítě priskrcene na pupcsku? Nebo slábnou ozvy? Nebo je voda zkažená a dítě priotravene?

Přesně, v některých situacích jde totiž ne o minuty, ale o vteřiny. Ale lékaři mají dělat ňu ňu ňu a číst porodní plány. Vůbec nechápu, proč na takhle skvělé zaměstnání se nevaleji tisíce zájemců a proč řada nemocnic fakt shání kdekoho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
15.2.24 09:13
@Anonymní píše:
Zdravím,
podělím se o svůj zážitek s prvním porodem… a zajímaly by mě vaše zkušenosti, příp. kdo zažil taky ne úplně bezproblémový porod či poporodní komplikace, jak se s tím vyrovnává…
a jestli jste našli odvahu k druhému, dalšímu dítku :)Před rokem jsem svedla doslova boj o život. Můj i mé dcery… Dvakrát během 3 týdnů!..
Dle posudku nezávislých gynekologů mi při mé anamnéze měl být proveden plánovaný císařský řez. Od počátku. A to byla ta první a zásadní chyba!!!
Jenže… nikdo ani slovo… a já žila v krásném domnění, že porod půjde přirozeně, protože to je všechno v pořádku…
Porod začal (a vlastně nezačal) odtokem plodové vody. Hospitalizovali mě po příjezdu do porodnice s tím, že se bude čekat… Tak se čekalo.. když se více než 18 hodin nic nedělo, začalo se s antibiotickou profylaxí s tím, že pokud se do rána nic nestane, porod bude vyvolán.
Do rána samozřejmě porod spontánně nezačal, a tak se přistoupilo k jeho indukci. První tableta - nic. Pokud se nic nezačne dít ani po druhé tabletě, počká se dalších 24 hodin. Po druhé tabletě začalo peklo. Jak už to tak u vyvolávaných porodů bývá. Začaly nesnesitelné bolesti. Nic takového jako kontrakce s pauzou. Nepřerušovaná bolest bez přestávky. Jenže.. nic se nedělo.. čípek byl jako zamčený (bodejť by ne, když byl celý zjizvený po konizaci).. byl mi několikrát proveden Hamiltonův hmat.. poznámky typu, že mám takové bolesti právě díky tomu, že je čípek zjizvený… ale hlavně nikdo nic nedělal s tím, že jsem se více jak 4 hodiny od počátku „kontrakcí“ neotevírala. Byla jsem už vyčerpaná z té neustálé bolesti, tak se porodní asistentka se slovy „teď se něčeho chytněte“ rozhodla, že mi mechanicky rukou ten čípek normálně rozruší!!!.. no tu bolest ani popsat nemůžu.. nicméně aspoň mi mohla být aplikována epidurální anestezie a mně se na chvíli velmi výrazně ulevilo… porod začal… vyvstala komplikace s polohou plodu, takže musel být ukončen per VEX… takže nástřih jako blázen.. ale ok, už jsme byly v ohrožení obě dvě - já i malá…
Po bondingu, kdy malou odnesli na oddělení šestinedělí, jsem málem vykrvácela. Po kontrole lékařkami (které po dalším zjištění nebyly ani atestovány) jsem ztratila spoustu krve, byla jsem výrazně anemická, nízkotlaká (tlak nešel ani změřit) a ztrácela jsem vědomí.. odvezli mě na pokoj s tím, že druhý den dostanu transfuze.. nebyla jsem schopná se sama ani posadit na posteli.. dali si ale na čas, než mi ty dvě jednotky krve dali…
Třetí den po porodu večer u mě proběhla vážná krvácivá epizoda, tudíž byla možnost, že následující den ráno mě bude čekat revize dělohy pod narkózou.. o tom ale rozhodne ultrazvukové vyšetření.. ráno přišla mladá paní doktorka (která po zjištění byla PŮL ROKU PO ABSOLVOVÁNÍ LÉKAŘSKÉ FAKULTY!!!, takže absolutně bez zkušeností) a SAMA bez dohledu provedla ultrazvukové vyšetření s tím, že je vše v pořádku a můžu jít domů.. do domácího léčení mě propouštěli s hodnotou Hemoglobinu 74 g/l!!!… a 3 týdny po porodu mě čekal druhý boj o život…
Velmi vážně jsem zakrvácela, tudíž jsme jeli okamžitě do nemocnice na vyšetření… Vyšetření proběhlo, kde mi na ultrazvukovém záznamu sama paní doktorka ukazovala, jak mám dělohu doslova napěchovanou krví a sraženinami a že tam možná zůstalo něco po porodu.. dostala jsem tedy injekci podporující stahování děložního svalstva a poučení, že budu hodně krvácet a „to chceme“.. když jsem se lékařky zeptala, co to znamená „hodně krvácet“, tak řekla že dost a že je to žádoucí.. propustila mě domů s tím, že mám ráno přijít na kontrolu.. krvácení se opravdu rozjelo tak, že jsem utrpěla velmi vážnou ztrátu krve, ztrácela jsem vědomí a musela být RZS transportována do nemocnice, kde mi byla provedena akutní revize s výsledkem, že mi tam po porodu nechali kus placenty, která byla stále cévně připojena k děloze.. jenže to nebyl malý kousek, ale kus o velikosti 50×60 mm… po porodu mě ujišťovali, že placenta vyšla celá, potom to „odborné“ ultrazvukové vyšetření před propuštěním domů.. s Hemoglobinem jsem se dostala na hodnotu 60 g/l (spodní hranice normální hodnoty u ženy je 120 g/l!!!)… dostala jsem další 3 jednotky krve a byla hospitalizována po dobu 3 dní.. bez možnosti mít svého 25 denního novorozence u sebe, tudíž přišla ztráta laktace a o psychickém dopadu nemluvě…
S hodnotou hemoglobinu jsem se na spodní hranici normálu dostala až po půl roce od porodu… psychika už asi celkem ok, až na ty vzpomínky, který se teda intenzivně vracely teď leden/únor, co to bylo rok od té hrůzy… nicméně ráda bych, aby dcera nebyla jedináček…

KTERÁ PORODNICE TO BYLA? jinak je to o ničem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
15.2.24 09:14
@inkakřivák píše:
Možné je leccos. Ale v příběhu nevěřím minimálně tomu, že by ji ošetřovala lékařka půl roku po ukončení fakulty. A na duveryhodnosti příběhu nepřidává ani to, že ten elaborát sepsala po roce.
A jestli autorka nechtěla vyděsit budoucí matky, ale jen je varovat, chybí tu zejména informace, o kterou porodnici se jedná, ne?

Jen ať to ventiluje. Můj první porod byl taky horor. Já bych byla opravdu vděčná za to, aby mě někdo varoval před podobnými praktikami porodních asistentek a doktorů. A že to napsala po roce? No a co? Ono chvíli trvá než to trauma zpracuješ a jsi schopen se na to podívat s odstupem.
Kolik dětí jsi porodil/a, že tu tak radíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí