Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@inkakřivák tady jsi na diskuznim foru pro matky, i kdyz to tak casto nevypada.
Je normalni, ze se tady resi porody.
Ježíš tady jsou fakt nepříjemný knedle některý…ona se šla podělit, vyzpovídat…mezi ženy… Zakl.ja měla vyvolávaný oba porody, první 3 dny…vím o čem mluvíš a ten druhej už by vážně měl být lepší, ikdyž v tvým případě bych volila toho císaře… nechápu vlastně proč ti ho neudělali…
@inkakřivák píše:
Jak,,asi stěžovala"? Psala to někde, že podala stížnost? A skutečně mi to nepřipadá dobrý nápad toto ventilovat zde. Nemá kamarádky, rodinu? Tady jen vyděsí matky třeba prvorodičky. K ničemu. holky budou vyděšené, vystresovane, a přitom třeba budou mít normální hladký porod bez komplikací.
Každá by si to měla přečíst. Protože jedna z nejhorších variant je, když jde ženská do porodnice, aby ji tam doktoři odrodili. Je třeba pocitat s tom, ze lékař či sestra nemusí dělat nejlepší rozhodnutí, být připravena stát za svým dítětem (fajn pruprava do budoucna). Neříkám jít proti lekari, ale nenechat vlastní rozum za dveřmi nemocnice muže taky pomoct.
Tenhle příběh mě docela postavil do late, zrovna tu část s neustupujici kontrakci jsem zažila, hodinu se mě snažila anesteziolozka napichnout epidural a neslo to. Prožívat tu neskutečnou situaci víc hodin je naprosto neskutečné.
No, vz vlastní zkušenosti můžu říct, že někdy ti doktoři mohou být odborně sice na výši, ale co do empatií je to bída. Po několikaletém snažení a IVF jsem začala v 10. týdnu krvácet. Sama jsem se ještě dopravila do nemocnice na gyndu, kde mi doktor jen tak jako by nic řekl, no tak to jasně potrácíte, to nejste první ani poslední. Poslal mě na pokoj, že se na mě někdo podívá a rozhodně se co a jak. „A nebrečte mi tady, neumíráte.“ Já myslela, že ho zabiju. No a na pokoj za mnou přišla paní doktorka, vzala mě na ultrazvuk a kdo prý mi co řekl o potratu? A ať se nebojím, že je to jen hematom a že spolu to těhotenství zvládneme. Tak tu bych zase bývala nejraději obejmula
Jenom jsem udělala velkou chybu, že jsem šla rodit do jiné nemocnice. Měla jsem si to nějak zařídit u ní. Třeba by to netrvalo tak strašně dlouho a neskončilo to císařem na poslední chvíli.
@Anonymní píše:
No, vz vlastní zkušenosti můžu říct, že někdy ti doktoři mohou být odborně sice na výši, ale co do empatií je to bída. Po několikaletém snažení a IVF jsem začala v 10. týdnu krvácet. Sama jsem se ještě dopravila do nemocnice na gyndu, kde mi doktor jen tak jako by nic řekl, no tak to jasně potrácíte, to nejste první ani poslední. Poslal mě na pokoj, že se na mě někdo podívá a rozhodně se co a jak. „A nebrečte mi tady, neumíráte.“ Já myslela, že ho zabiju. No a na pokoj za mnou přišla paní doktorka, vzala mě na ultrazvuk a kdo prý mi co řekl o potratu? A ať se nebojím, že je to jen hematom a že spolu to těhotenství zvládneme. Tak tu bych zase bývala nejraději obejmulaJenom jsem udělala velkou chybu, že jsem šla rodit do jiné nemocnice. Měla jsem si to nějak zařídit u ní. Třeba by to netrvalo tak strašně dlouho a neskončilo to císařem na poslední chvíli.
A třeba by to skončilo ještě hur, nikdy nevíš.
@Anonymní píše:
No, vz vlastní zkušenosti můžu říct, že někdy ti doktoři mohou být odborně sice na výši, ale co do empatií je to bída. Po několikaletém snažení a IVF jsem začala v 10. týdnu krvácet. Sama jsem se ještě dopravila do nemocnice na gyndu, kde mi doktor jen tak jako by nic řekl, no tak to jasně potrácíte, to nejste první ani poslední. Poslal mě na pokoj, že se na mě někdo podívá a rozhodně se co a jak. „A nebrečte mi tady, neumíráte.“ Já myslela, že ho zabiju. No a na pokoj za mnou přišla paní doktorka, vzala mě na ultrazvuk a kdo prý mi co řekl o potratu? A ať se nebojím, že je to jen hematom a že spolu to těhotenství zvládneme. Tak tu bych zase bývala nejraději obejmulaJenom jsem udělala velkou chybu, že jsem šla rodit do jiné nemocnice. Měla jsem si to nějak zařídit u ní. Třeba by to netrvalo tak strašně dlouho a neskončilo to císařem na poslední chvíli.
CS na poslední chvíli nemusí být vůbec špatně. Samozřejmě těžko soudit jak to probíhalo u tebe. Ale kamarádku lekari pořad tlačili, ze to vaginalne zvládne (druhy porod, a nic proti snaze porodit prirozene), až nakonec porodila udušené dítě. Kdyby to tenkrát někdo rozsekl a šla by na CS, měla by dítě ŽIVÉ.
Po prvnim porodu jsem mela celkem trauma. Dost jsem to resila. Trval 24 hodin a byl to nejhorsi zazitek v mem zivote. Bolest jako kdyz mi rvali stalou stolicku klestema. Kyslik, epidural, oxitocin a nakonec akutni cisar pro padajici ozvy. Druhy porod pres veskerou pripravu, jak pres kopirak(jen rychlejsi) a tim se to proste uzavrelo. Ja jsem zjistila, ze to jinak proste neslo a mela jine starosti s 2 detmi. Uz zadne trauma. Takze ti muze 2.porod i pomoci to prekonat.
@Zmatka píše:
@inkakřivák Psala, ze ji dva jini lekari dali posudek, to mi zni, ze to docela resi. A taky zna hodne podrobne ruzne detaily.Ja bych byvala radsi, kdyby mi nekdo pred prvnim porodem vic nastinil, co je taky mozne, abych mela „sve lidi“ u sebe uz tehdy. Taky je ale fakt, ze jsem si zamerne filtrovala jen pozitivni zpravy.
Znalecký posudek nebo nějaký per huba jeden pán povídal?
@terien píše:
Znalecký posudek nebo nějaký per huba jeden pán povídal?
To netusim, ale smysl diskuze asi neni probirani toho, co mel porodnik delat jinak, na to tady stejne neprijdeme.
Příspěvek upraven 14.02.24 v 16:43
@Zmatka píše:
To netusim, ale smysl disluze asi neni probirani toho, co mel porodnik delat jinak, na to tady stejne neprijdeme.
Takže víš kulový, ale určitě to řeší ![]()
Nějaká anonymní osoba v nějaké anonymní porodnici trpěla. Trpěla tak, že si hned zjistila, jakou mají ošetřující lékaři praxi. Zajímalo by mne, kde a jak to zjišťovala. Pak se optala nějakých dalších lékařů, kteří ji hned pověděli, že porod byl špatně veden…předpokládám, že ti lékaři znali podrobně její zdravotní stav…a měli přístup k celé dokumentaci.
A pak to sem napsala…tak jo…uvidíme, co na to LK ![]()
@terien píše:
Takže víš kulový, ale určitě to řeší
Tak podle toho, ze mluvila s dvema lekari a zna podrobne ruzne hodnoty, ktere mela, tak to asi nejakym zpusobem resila. A jo, pokud stiznost tedy nepodala, ja jsem taky jedine pro.
@Zmatka píše:
Tak podle toho, ze mluvila s dvema lekari a zna podrobne ruzne hodnoty, ktere mela, tak to asi nejakym zpusobem resila. A jo, pokud stiznost tedy nepodala, ja jsem taky jedine pro.
Twl
hodnoty zná každý, kdo někdy držel v ruce papír z laboratoře. Jsou tam napsaný.
Možné je leccos. Ale v příběhu nevěřím minimálně tomu, že by ji ošetřovala lékařka půl roku po ukončení fakulty. A na duveryhodnosti příběhu nepřidává ani to, že ten elaborát sepsala po roce.
A jestli autorka nechtěla vyděsit budoucí matky, ale jen je varovat, chybí tu zejména informace, o kterou porodnici se jedná, ne?
@inkakřivák Jen sť to ventiluje. Asi potřebuje i podpořit. A ostatní si třeba budou dávat pozor na lékaře.