Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny, syn 5 let má od včera rýmu a dráždivý kašel, kašle každou minutu. Co mu dát aby to rychle zabralo? Může na chvíli ven když nemá teplotu, nebo raději zůstat doma. Děkuji.
@Petrlis jitrocelový sirup, cibule s cukrem.. pokud má jen kašel, nachvíli bych ven šla - ale aby nelítal. ![]()
Mě zabral Stopex. Tuším, že ho dělají i v dětské variantě. Ven bych taky šla, pokud nemá teplotu, tak se mu bude líp dýchat.
Zkusila bych nejdříve jitrocelový sirup a když to nezabere, tak třeba Stoptussin
Tak pokud je to kašel suchý a dráždivý tak stoptussin, ribotussin, sinecod… a až začne odkašlávat, tak cibuli, jitrocelový sirup, tymiánový…
Příspěvek upraven 07.02.14 v 12:27
Ještě je super dělat zábaly na hrudníček. Buď jenom s teplým olejem nebo se do něj dá kápnout eucalyptus.
Za mě 100% sinecod, opravdu nám zabral, hlavně na noc, když nemohli chudáci ani spát
přijde mi daleko lepší jak stoptusin a hlavně není tak hnusný.
Hodně tady doporučovali nějaký tymiánový domácí zázrak. Zkus se poradit se strejdou googlem. Určitě tam něco najdeš ![]()
@rozinka7 TAk já si tymiánový sirup doma dělám, ale používám ho až na podporu odkašlávání.
Nám pomáhal robitussin sirup pro děti. Jitrocelový sirup, tymiánový je dobrý, ale přijde mi jen jako pomoc, ne lék. pak se taky dělává cibulová šťáva, šťáva z černé ředkve. Ty pomůžou u lehčích forem, nebo ke konci léčby.
Holky jak dlouho můžu mít tu cibuli s medem ve skleničce? Dávám ji synům při kašli, ale nevím kdy si mám udělat novou várku.
Možná Stodal, ale jestli kašle fakt hodně, nevím, jestli by to pomohlo. Já střídám Stodal a Jitrocelový sirup, cibuli dcerka nepozře.
Sinecod, stoptussin - kapky podle hmotnosti. Chladný vzduch většinou zklidní, ale nezadýchat.