Dráždivý tračník? Nebo něco jiného?

Anonymní
18.1.16 13:03

Dráždivý tračník??? Nebo něco jiného?

Zdravím vás, potřebovala vybych poradit.
Omlouvám se za anonym, je to citlivé téma, i trochu trapné.
Co mám děti, tak jsem začala mít hrozné problémy s trávením a vyprazdňováním. Po prvním porodu to nebylo tak hrozné, ale teď po druhém dítěti (budou mu dva roky) je to děs. Vždycky jsem chodila na WC více ztuha :oops: Ale šla jsem tak nějak normálně, první těhu, neskutečná zácpa, po porodu se to srovnalo, druhé těhu, úplně všechno v poho, pravej opak prvního, hned po porodu to začalo. Zácpa, když ne zácpa, tak bobky jak zajíc, pořád mám pocit neúplného vyprázdnění, každý den s přibývajícími hodinami jsem nafouklá a začnu trpět na plynatost, i když mě něco prožene (moc často se to nestane), pořád plynatost večer. Příjde mi, že i třešně zalitý mlíkem mi způsobují zácpu :D 3× hadice do žaludku, vždy zánět, na posledním vyšetření mi zjistili že mám v žaludku žluč, že mi nedovírá ta klapka, od tenkého střeva zpět do žaludku, občas mi je od toho na zvracení. Ale teď je celkem klid. Jenže to „prdění“ je denní problém. Jsem zoufalá. Byla jsem i na kolono, ale vzhledem k mému mladému věku mi ji doktor ani neudělal celou a prý vše v pořádku. Celiakie negativní. Teď vysazuji mléko. A nějakou změnu zatím nepociťuji. Je to tračník, nebo nějaká alergie. Omlouvám se za romám. Budu vděčná za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
854
18.1.16 13:07

Nemáš hemeroidy třeba? Zkus najet na hodně zdravou stravu třeba se to zlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.16 13:19

@misa.859 To mi říkala obvoďačka, že by to na kolono viděl. Nevím, ale pokud to nehledal, byla jsem vyšetřená za půl minuty, nemusela jsem tam ani chodit :roll:
Ale po porodech mám křečáky všude, na nohách, kolem dělohy, křečáky jsem měla i mezi nohama v těhu, u porodu mi praskly. Takže těžko říct, jestli mám hemeroidy. Taky mě napadly :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.16 15:28

Podle mě souvislost s hemeroidama bude. Já měla tohle období asi jen 3 měsíce a pak jsem se začala stravovat, že jsem jedla furt jogurty a nic nadýmavého a přešlo to

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.16 15:33

Ahoj. Já měla kdysi dávno ještě před dětmi něco podobného. Taky jsem byla na částečné kolonoskopii, kde nic nenašli (měl taky podezření na hemoroidy), takže diagnoza syndrom dráždivého tračníku (tzn. nic nevědí). Fakt se s tím nedalo normálně fungovat.
Pak jsem někde našla info o bezsacharidové dietě, držela jsem ji natvrdo jen asi 14 dní, ono to moc nejde. Potom jsem nějakou dobu omezovala sladké. Zbavila jsem se toho. Věřím, že to bylo tím jídlem, asi jsem se nějak pročistila. Teď už jím normálně a jsem ok.
Tak to můžeš zkusit, za to nic nedáš, jen musíš přežít jíst jen maso a zeleninu :).

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.16 15:48

Nemyslím si, že hemeroidy mají něco společného s nadýmáním. Vidím to spíše na dráždivý tračník nebo hormony. Já mám strašnou plynatost týden před menzes.

• Citovat
  • Upravit
2666
18.1.16 17:44

Opravdu nevím, čím to může být. Nejím květák, hrach, čočku, čerstvé pečivo.
Sladký teda jím, to mám ráda. Nepřiberu po ničem, tak se nijak neomezuju :oops:
Nejím rýži, banány abych neměla zácpu a stejně chodím hrozně ztuha a asi neee úplně do úlevy.
A ta bezsacharidová dieta, to nedám, ani nevím co bych jako jedla.

Příspěvek upraven 18.01.16 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.16 17:45
@Chatrnka píše:
ZAKLADATELKA
Opravdu nevím, čím to může být. Nejím květák, hrach, čočku, čerstvé pečivo, stejně duním :D
Sladký teda jím, to mám ráda. Nepřiberu po ničem, tak se nijak neomezuju :oops:
Nejím rýži, banány abych neměla zácpu a stejně chodím hrozně ztuha a asi neee úplně do úlevy.
A ta bezsacharidová dieta, to nedám, ani nevím co bych jako jedla.
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.16 21:05

No tak možná není nutné hned bezsacharidová, ale třeba opravdu zkusit nejíst cukr, ale přílohy jíst. Ale nevím, každýmu třeba pomůže něco jinýho.

• Citovat
  • Upravit
2666
18.1.16 21:13

Díky za odpovědi, ještě půjdu znovu k dr, tak jsem zvědavá s čím příjde teď.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.4.17 20:34

draždivý tračnik?

Zdravím holky, asi 4 dny mě zlobí zažívání.. nadýmání, plynatost, pocit hladu ikdyž se najim, bublání ve střevech..stolice po každém větším jídle (vždy asi hodinu po jídle) něco podbného (jen pocit hladu a nadmutí) jsem pociťovala už na přelomu ledna a února (měla jsem zkouškové) no a teď se mi blíží další.. myslím, že to bude asi ze stresu..ale každopádně..nějaká rada na čaje či stravu co jíst ať se to zlepší :)

• Citovat
  • Upravit
4071
25.4.17 21:05

Zkusila bych Espumisan. Rada nestresovat se asi vůbec nemá smysl, člověk to holt musí vydržet a dostudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
25.4.17 22:01

Dcera měla podobné potíže. Zkoušela různé lactobacily, to jí moc nepomohlo, ale tobě třeba může. Nebo vynechat sladké - kvašení ve střevech. Dceři se ulevilo, když přešla na bezlepkovou stravu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.4.17 22:34
@Anonymní píše:
Zdravím holky, asi 4 dny mě zlobí zažívání.. nadýmání, plynatost, pocit hladu ikdyž se najim, bublání ve střevech..stolice po každém větším jídle (vždy asi hodinu po jídle) něco podbného (jen pocit hladu a nadmutí) jsem pociťovala už na přelomu ledna a února (měla jsem zkouškové) no a teď se mi blíží další.. myslím, že to bude asi ze stresu..ale každopádně..nějaká rada na čaje či stravu co jíst ať se to zlepší :)

Ja timhle trpim 12 let, z toho 10 let drzim bezlepkovou a bezmlecnou (jen kravske) dietu, ktera tomu pomohla, dalsi zlepseni prislo po prechodu na paleo dietu, a jeste o stupen se to zlepsilo po tom co jsem zacala jist vic fermentovanych potravin (kvasena zelenina, kombucha, ovci jogurty a kozi kefir). Ale uplne v pohode to furt neni. Minimalne jednou tydne mam prujmy… :nevim:

Na gastru mi rekli pred lety ze se ten stav vetsinou zlepsi po tom co zena otehotni. Jenze ja jsem neplodna…evidentne jsem to vyhrala na plne care…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24002
25.4.17 22:55

Nezkoušela bych žádné diety, paleo stravu už vůbec ne.Zkus nejíst smažená jídla, ořechy, syrovou zeleninu, vysaď mléko a mléčné výrobky, omez pečivo. Můžeš to mít ze stresu, ale také nemusíš. Stavy jaké popisuješ mívám také a mám crohna. Nechci tě strašit, nervy dělají své. Pokud nemáš celiakii, není dobré vysadit lepek.Zkus bezezbytkovou dietu, tou nic nepokazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí