Hormony, akné a snaha otěhotnět

320
18.1.16 10:56

hormony,akne a snaha otěhotnět

Ahoj holky, mam dotaz. Poslední dobou (vlastně už asi půl roku) trpim na akné (je mi 28), ale pouze v oblasti kolem pusy a hlavně na straně pod bradou, jako pod čelistí. Vyčetla jsem, že by to měla být hormonální nerovnováha a převaha mužských hormonů. Může to mít teda i souvislost, že se rok a půl snažíme otěhotnět a stále nic? I do Caru jsme právě na podzim chodili na IUI, brala jsem dva cykly clostilbegyt. Nemáte nějakou radu, co užívat aby se rovnováha ustálila. V Caru mi v létě krev brali a prý v pořádku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10073
18.1.16 11:13

@HaniaNelinka Ahojka :) moze to byt hormonalna nerovnovaha :) ale je to aj oblast criev..takze by som doporucovala vylucit zo stravy cukor, biele pecivo, sladke napoje, kavu a mlieko :) mne sa to osvedcilo.. Ja mam teda Crohna takze sa ma tykaju este prisnejsie pravidla ale toto by mal byt zaklad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
18.1.16 11:38

Clostibegyt se právě dává syndrom PCO- což je stav kdy je moc mužských hormonů- takže to akné tma sedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1179
18.1.16 11:40

Mě říkala kosmetička, když jsem měla akné pod čelistí, že je to špatným prouděním lymfy. Ale já teda měla až zduřelé boláky. Chodila jsem k ní každé čtyři týdny, dělala mi masáže a efekt to mělo. Teď na rodičáku tam chodím jen jednou za dva měsíce a mám to znova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
18.1.16 11:45

@Malto moc jsem tvůj příspěvek nepochopila, jakože clostilbegyt teda způsobuje to akné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.1.16 14:34

Máš vyšetřene AMH? Já mám to samé a je to selhanim vaječníků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.1.16 15:54

Co je AMH? @Hakunamatata kdybych měla selhání vaječníků tak neovoluju ne? Vaječník a vejcovod mam jen jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.1.16 16:03

Anti Mulleriansky hormon. O jeho vyšetření si musíš speciálně požádat a stojí to asi 750 Kč. Původně nám říkali, že to je zbytečné, že jsem mladá a je to nepravděpodobné, ale přišlo se na to, že nemám téměř žádná vajíčka a jsem na pokraji přechodu. Na poslední chvíli jsem stihla aspoň ivf :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
19.1.16 20:35

Mě folikuly normálně dozrávaly, byli jsme dvakrát na IUI, tam UTZ dělali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
19.1.16 21:15

Já byla asi na šesti iui a taky vše vypadalo ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
3.2.16 11:32

@Hakunamatata ahoj, takže jsi normálně ovulovala, menstruovala, ale ve folikulech nebyly vajíčka? Jsem objednaná na krev do CARu v pátek, tak díky moc za info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí