Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, mam dotaz. Poslední dobou (vlastně už asi půl roku) trpim na akné (je mi 28), ale pouze v oblasti kolem pusy a hlavně na straně pod bradou, jako pod čelistí. Vyčetla jsem, že by to měla být hormonální nerovnováha a převaha mužských hormonů. Může to mít teda i souvislost, že se rok a půl snažíme otěhotnět a stále nic? I do Caru jsme právě na podzim chodili na IUI, brala jsem dva cykly clostilbegyt. Nemáte nějakou radu, co užívat aby se rovnováha ustálila. V Caru mi v létě krev brali a prý v pořádku ![]()
@HaniaNelinka Ahojka
moze to byt hormonalna nerovnovaha
ale je to aj oblast criev..takze by som doporucovala vylucit zo stravy cukor, biele pecivo, sladke napoje, kavu a mlieko
mne sa to osvedcilo.. Ja mam teda Crohna takze sa ma tykaju este prisnejsie pravidla ale toto by mal byt zaklad ![]()
Clostibegyt se právě dává syndrom PCO- což je stav kdy je moc mužských hormonů- takže to akné tma sedí.
Mě říkala kosmetička, když jsem měla akné pod čelistí, že je to špatným prouděním lymfy. Ale já teda měla až zduřelé boláky. Chodila jsem k ní každé čtyři týdny, dělala mi masáže a efekt to mělo. Teď na rodičáku tam chodím jen jednou za dva měsíce a mám to znova.
@Malto moc jsem tvůj příspěvek nepochopila, jakože clostilbegyt teda způsobuje to akné?
Máš vyšetřene AMH? Já mám to samé a je to selhanim vaječníků
Co je AMH? @Hakunamatata kdybych měla selhání vaječníků tak neovoluju ne? Vaječník a vejcovod mam jen jeden.
Anti Mulleriansky hormon. O jeho vyšetření si musíš speciálně požádat a stojí to asi 750 Kč. Původně nám říkali, že to je zbytečné, že jsem mladá a je to nepravděpodobné, ale přišlo se na to, že nemám téměř žádná vajíčka a jsem na pokraji přechodu. Na poslední chvíli jsem stihla aspoň ivf ![]()
Mě folikuly normálně dozrávaly, byli jsme dvakrát na IUI, tam UTZ dělali ![]()
@Hakunamatata ahoj, takže jsi normálně ovulovala, menstruovala, ale ve folikulech nebyly vajíčka? Jsem objednaná na krev do CARu v pátek, tak díky moc za info.