Drby v práci. Průšvih. Nevím co dělat.
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
To určitě! Odešla jsi, protože jsi nepomlouvala a nedrbala.
Vezmi si z této situace ponaučení - když chceš s ostatními vycházet v pohodě, tak prostě nedrbej. Když něco vypustíš z pusy, musíš počítat s tím, že se to ostatní dovědí. Už to nech bejt, jen si to pamatuj.
Ale ty prostě drbna jsi. O těch lidech jsi s někým dalším mluvila a jejich chování hodnotila. Vrátilo se ti to, pamatuj si to.
@hanka.br. Ne, nejsem. Laskavě se vzpamatuj a nepiš blbosti když nevíš o co konkrétně šlo.
![]()
- Upravit
@Anonymní píše:
@vokishka cože?
jen jsem se pozastavila, že je tu v poslední době téměř každý den diskuse o drbech na pracovišti
Víš o nich něco, co jsi řekla někomu dalšímu, kdo to řekl dál. Takže drbání. Tak teď že sebe nedělej nevinnou. Na tvým místě bych si za tím aspoň stála před ostatníma - ne, vedení jsem to neřekla, ale ano, děláte to a řekla jsem to dál. Víš, lidi nemají rádi takový herce, jako jsi ty (já nic, já chudinka) ![]()
Příspěvek upraven 02.09.23 v 11:14
No, víš jak se říká, že když chceš, aby tři lidi udrželi tajemství tak musíš dva zabít
Prostě se to dostalo ven, i když jsi to nemyslela jako pomluvu a pak už si to žije svým životem a už to nikomu nevysvětlíš. Jediné, co můžeš, je promluvit si soukromě se šéfem a pokusit se o vysvětlení. Já mám zkušenosti, že v práci je dobré hledět si svého, nikomu nevykládat své osobní problémy, politické názory a pokud se nehroutí firma, tak o nedokonalé práci ostatních pomlčím. A až ti bude někdo vykládat drby o někom, tak mu rovnou řekni, že tě to nezajímá, že máš práci. A ještě ti přidám jedno pořekadlo - Kdo o kom před tebou, o tobě za tebou. A platí to, věř tomu, že jo.
Tak normální je říct, že tu ty lidi nejsou, tečka. Možná přidat, že zrovna někam odběhli, nebo mimořádně něco ně kde řeší… Ne začít o tom, že tohle je furt a ještě info, že šli domů (na to se nikdo neptal).
Jo, primárně jsi je nabonzovala ty. A pokud ti to vadí, mělas to řešit s nima. Teď teda v sobě aspoň najdi trochu charakteru a stůj si za tím a nedělej, že ti někdo křivdí. ![]()
@Anonymní píše:
Holt napíšu o co jde. Kolega J se mě ptal, zda u mě na pracovišti ještě někdo je protože s nimi chce něco resit. Odpověď byla že ne ( šli dřív a dřív chodí ). Bohužel, na černo… A ne jednou ( to zjistí dle docházky ).
Bohužel, nějakým způsobem ( opět ne ve stylu ; res to, potrestej je ) řekl kolegovi R a ten běžel za vedením ( dle nás to byl on po zkušenostech ) s tím, že informace má ode mě…A vedení si je pozvalo na koberec. A řeklo, že přes NEKOHO mají informace ode mě.
![]()
![]()
Příspěvek upraven 02.09.23 v 09:01
Tak pokud chodí dřív z práce na černo, tak můžou být naštvaní jen sami na sebe. Neřešila bych je, jejich boj. Utajit to asi úplně nejde napořád.
Jinak někdo dostal příležitost je napráskat, tak to použil přes tebe, aby on byl z obliga, jestli tam nepracuješ tak dlouho.
A šéf jim neměl vůbec říkal, jak se to k němu dostalo. Prostě dostal info nebo si toho všiml z docházky. ![]()
Pokud to neustojíš, tak si asi budeš muset najít jinou práci. Ale myslím, že to nebude o nic lepší. Vždycky se někde něco najde.
U nás v práci, si myslím, že je hodně pomluvačný kolektiv. A docela mě udivilo, že někteří chlapi jsou mnohem horší než ženský.
Ale já jsem odmítla dokonce i v soukromí jedné kolegyni říct, koho z kolegů nemusím, když se mě ptala. Mluvila jsem radši o těch, co mám „ráda“ a proč. A že bych kvůli tomu, že nikoho nepomlouvám musela změnit zaměstnání fakt ne…
Stejně tak moje mamka. Pracuje v čistě ženském kolektivu, kdy jedna odejde a už ji ostatní drbou. Mamka to nemá za potřebí a stejně se všemi vychází. Doma pak řekne tátovi nebo mě, až se vidíme, nějakou situaci, co se jí s někým stala, ale že by to ventilovala kolegyním fakt ne.
Máte prašivý kolektiv a Ty bys možná měla změnit práci, protože tady už to máš navždy pokaděné. Já vím, jaké to je, když jdou o Tobě pomluvy a Ty ani nemáš možnost je nějak vysvětlit nebo objasnit, jak to bylo doopravdy, protože Tvůj názor nikoho nezajímá. Stačí, že je na Tobě špína. ![]()
Na otázku ohledně kolegů se nauč odpovídat, že nevíš.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
…
Příspěvek upraven 01.05.25 v 06:09