Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
nemáte nějajá zkušenost s dřevěným domečkem pro panenky Beáta? Je od firmy Woddy. Přemýšlíme, že ho koupíme naší 4.leté dcerce k Vánocům, ale celkem dost drahý, tak by zajímalo, zda už ho náhodou někdo nemá a jak je s ním spokojený??
Díky
Zkušenost nemám,ale taky se poohlížím po domečku pro panenky.
Jen mě zarazilo,že tento domeček,který uvádíš, stojí 1700 a přitom je bez nábytku,ten se jak jsem pochopila,ještě musí dokoupit zvlášť. ![]()
Hm, bohužel je to tak. Koukala jsem, že většinou ty zařízené jsou menší než tenhle domeček. Koupila jsem v Tescu docela hezké, ale 10 cm panenky, tak musím koukat, aby se tam vešly. No, asi ho nakonec objednám.. Nějaký nábytek mám schovaný jěště po mě, tak ho trochu zrenovuji a dám ho tam.
Holky, ráda bych oživila diskuzi.
Chci nevl. dceři koupit k vánocům domeček pro panenky, ale nevím jaký vybrat…
Ze svého dětství si nepamatuju na žádný moc domeček. Neměla jsem ho, měla jsem vždy jen nábytek.
Hrála jsem si raději s menším nábytkem pro menší panenky, k Barbie jsem sice měla postel a toaletní stolek a myslím i kuchyňku, ale nějak to bylo moc velké a bárbíny byly tehdy neohebné a nějak jsem měla obecně bárbíny spíš na oblékání. Aktivně jsem si spíš hrála s menšími panenkami.
Nejraději jsem si hrála s nějakou menší ohebnou panenkou.
Nábytek do domečku pro thle malé panenky jsem mla vždycky rozestavěný na zemi a kolem něho jsem si z kostek udělala jednu řadu ohrádky - jako zdi. Bylo to praktické, protože jsem to ráda přeskupovala a taky jsem u toho mohla sedět a volně si hrát..
Ve výsledku to vlastně vypadalo třeb jako v té počítačové hře The Sims, když si skryjete stěny, a vidíte jen obrubník, abyste viděli do všech místností a na veškerý nábytek a nerušilo to ![]()
No a přemýšlím.. ty domečky jsou dělané tak divně - většinou 4 koje, nahoře dvě (tam bych si asi hrála) a dole taky dva pokoje (a ty dole už jsou ale takové tmavé a špatně přístupné, že snad bych si v nich ani nehrála… ) Navíc nahoře je to kryté střechou, špatný přístup ke všemu… no prostě nevím, já bych si s tím fakt snad ani nehrála a nábytek rozložila normálně na kobrci, kde můžu pohodlně ke všemu.
Navíc by mi z domečku nejspíš i všechno padalo a tak…
Jakou máte zkušenost dětmi? Hrají si s tím? Nebo si to jen naaranžují a občas přerovnají a jinak je to jen statická hračka?
Dárek je to toiž dost rozměrný a drahý. A nábytek taky…
Díky za zkušenosti
Mame z Lidlu to, co popisujete, a ma to presne tyhle neduhy. Nam maminka kdysi vyrobila domecek pro panenky z nejake krabice cca 60×60 cm, oblepila hezkou tapetou, dala tam do kříže příčky (v tech byly, myslim, i dvere). Pristup k tomu byl shora a pamatuji si, ze nas to bavilo.
Jestli si s tím dítě bude hrát, to dopřebu nezjistíš. Kamarádka koupila drahý a dítě si s tím nehraje. Já jsem vyrobila za pár korun domeček z police kallax z ikea a u nás jede pořád. Hlavně zjisti s jakýma panenkama si dítě hraje a teprve potom zvol velikost a typ domečku.
My máme snad ten nejvetší dum od Kidkraftu.
Mám 2 dcery, tak aby se vešly pohodlně obě..Je vysoký 140cm a široký asi 130cm..je to kus nábytku
Ta nejmenší si hraje jen se 2 patry, samozřejmě mají nejradši nejlépe přístupné prostřední patro. U spodního se ta menší dcera válí, lehá si
a na tu půdičku si musí brát stupínek, ale tam mají spíš panenky různé boty a oblečky
My máme tento https://www.pinkorblue.cz/…a217558.html?… holky si hrají všude, menší moc nevyužívá horní patro, ale hrají si s tím už asi tři roky a hrají si s tím i všechny návštěvy ![]()
Jo a když jsme ho kupovali, tak jsem právě chtěla, aby se tam vlezly barbíny, protože naše holky, ani pořádně jiné panenky nechtějí, jen ten typ Barbie, různé Disney princezny, Elsy…ale pořád je to ta jedna velikost
Hm, tak to bude opravdu záležet na každém dítěti..
ted je jí 8 a dokud byl školní rok, bárbíny rezolutně odmítala. Hrála si s panenkami velikosti duplo. vůbec, s duplem si hrála prý hodně. S legem vůbec ![]()
(já to měla v dětství naopak, na lego jsem nedala dopustit a duplo bylo na mě moc „trapný“
) ale ona si lego vždycky jen postaví, hezky podle návodu, a pak už s tím vůbec nic nedělá, nepřestavuje to
já z toho skládala všechno možné i nemožné, ale ona vůbec…
takže podle sebe to kupovat nemůžu, podle sebe bych samozřejmě koupila lego dům:D
jinak co začaly prázdnny a nevídala se se spolužačkami, tak zase vytáhla bárbíny a nedala je celé léto z ruky. Ovšem teď zase začala škola, tak nevím ![]()
Nedávají ve škole na bárbíny nějaké embargo? Že jsou jakože trapný? My jsme si s nimi normálně ve škole ještě uplně na pohodu hrály… třetí třída teda v pohodě.
https://tchiboblog.cz/…enky-zaklad/ my se chystáme vyrobit podobný tomuto
Můj čerstvý úlovek z bazaru. Až ho opravím tak bude luxusní…má tak 40 let.
Kupovala jsem dřevěný domek, přízemí a podkroví, na boku terasa a pod terasou garáž. Starší si s ním hrála málo, spíš vůbec. Mladší si s ním hraje až teď, ve skoro sedmi letech. Velikost panenek nebylo třeba řešit, bydlí tam pouze zvířátka.