Bylinka - Drmek obecný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33020
21.6.13 14:07

@Elinečkaaa dělala jsem tinkturu dvakrát, stejně jak hanubr, ale brala jsem kapek 15 3× denně a po ovulaci 1× denně, takže mi těch 250ml vydrželo dobře na tři měsíce. až s eto vylouhuje, musí se to přecedit a dát do čeho chceš. Já jsem to měla v malé skleničce a odebírala lžičkou..prákrát jsem i kapátkem vyzkoušela, kolik toho množství na lžičce je a pak nabírala lžičkou. Má se to chvíli podržet v ústech, účinná látka se vstřebává sliznicemi. Pak s emůže zapít.
Beru drmek teď zase, po rozhozeném cyklu po porodu, a funguje. Poprvé to bylo kvůli nepravidelným cyklům, zabral druhý měsíc.
Momentálně beru kapky, drmek od bylinářství Jukl, na 1měsíc 76Kč..bohužel plody mi nechtěli prodat. Ale na netu se koupit dají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
21.6.13 14:54

Dobře, tam by to vlastně mohli vědět. Moc děkuji za cenné rady, teď už jen sehnat drmek. Přinejhorším ho objednám z internetu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
21.6.13 15:01
@andelka83 píše:
@Elinečkaaa dělala jsem tinkturu dvakrát, stejně jak hanubr, ale brala jsem kapek 15 3× denně a po ovulaci 1× denně, takže mi těch 250ml vydrželo dobře na tři měsíce. až s eto vylouhuje, musí se to přecedit a dát do čeho chceš. Já jsem to měla v malé skleničce a odebírala lžičkou..prákrát jsem i kapátkem vyzkoušela, kolik toho množství na lžičce je a pak nabírala lžičkou. Má se to chvíli podržet v ústech, účinná látka se vstřebává sliznicemi. Pak s emůže zapít.
Beru drmek teď zase, po rozhozeném cyklu po porodu, a funguje. Poprvé to bylo kvůli nepravidelným cyklům, zabral druhý měsíc.
Momentálně beru kapky, drmek od bylinářství Jukl, na 1měsíc 76Kč..bohužel plody mi nechtěli prodat. Ale na netu se koupit dají.

Moc děkuji za předání pozitivní zkušenosti, doufám, že i mě to na nepravidelnou MS zabere. Můžu se zeptat, proč před ovulací se to bere 3× denně a po ní jen 1×? To jsem se ještě nikde nedočetla, vidím to prvně..
A to mě tada překvapuje, že nechtěli drmek prodat, měli k tomu nějaké zdůvodnění? Já ho právě taky na internetu viděla, ale řekla jsem si, že nejprve zkusím oběhat pár bylinářství (zatím ho tedy nikde neměli) a doufat, že to seženu. No tak nic, uvidíme. A ten alkohol, ve kterém se to rozpouští může být jakýkoli dostatečně silný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
21.6.13 15:22

@Elinečkaaa protože to obvykle stačí. a behem MS se dělá pauza. Drmek posiluje progesteron, ovulka se obvykle posouvá kvůli jeho nízké hladině. Po ovu už asi ta hladina stačí nižší, proto i menší dávkování.
Jo, zakázala to EU..nesmí se prodávat bylinky jako léky na něco..obecně ano, ale ne proto, že mají určité účinky. Na netu se nezjišťuje k čemu to člověk chce, ale do bylinářství si obvykle člověk jde pro radu a chce to užívat k určitému účelu.
Jo, může, ale kolem těch 40%..mi radili vodku nebo slivovici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
23.6.13 22:46

@andelka83 Ještě mě napadlo, když se to má dělat podle té ovulky, to bych si asi měla třeba měřit teplotu, abych jí zjistila? Protože vzdhledem k tomu, že to mám fakt nepravidelně, tak to neodhadnu.. Zatím jsem to nedělala, nebyl důvod, ale v posledním půl roce je to s mými cykly hrůza, musím s tím něco dělat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
24.6.13 07:06

@Elinečkaaa tak u nepravidelných cyklů by bylo dobré měřit. Já měřím už hodně dlouho, takže to mám nějak automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
31.7.13 19:17

Je tu někdo, komu urychlil drmek ovulaci? Pila jsme drmek cca před třemi měsící a ovulaca byla 11 DC (dle ultrazvuku), pak jsme měla clostik 2× to mi vyšla až 15DC, teď mě ho vzali a tak jsme hned 1DC začala pít drmek a dnes 10DC, mám vaječník nateklý a bolavý jako bych brala clostik. Stalo se vám to taky, piji ho 3× denně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33020
31.7.13 20:13

Jo, proto jsem ho brala. Měla jsem nepravidelné cykly a ovulku dost pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
9.10.13 19:28

Ahoj holky, tento cyklus užívám poprvé tinkturu z drmku a dost mě bolí prsa. Takhle mě za ty tři roky od prvního těhotenství ještě nebolely. Sice se mi to před MS stává, teď je to fakt moc. Máte někdo podobnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
9.10.13 20:12

@brisco já jsem taky brala a druhý cyklus jsem otěhotněla, tak třeba tě prsa bolí z toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
9.10.13 22:40

:lol: Díky za povzbuzení, každopádně, o víkendu budu mít jasno. ;)

@barca77 píše:
@brisco já jsem taky brala a druhý cyklus jsem otěhotněla, tak třeba tě prsa bolí z toho :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaniM
10.10.13 14:09

Drnek funguje!!!

Ahoj vsichni…chtela bych se s vami podelit o moji zkusenost: po vysazeni prasku pred skoro dvouma rokama jsem mela nepravidelnou menstruaci (jednou dokonce nic celych 9 mesicu!!…ziji v Irsku a zdravotni pece je tady bidna takze nez jsem videla nejakeho doktora ci gynekologa trvalo to vice jak rok :zed: (diagnostika ve finale byla PCOS)…ze zoufalstvi jsem sedla k internetu a hledala co by mi pomohlo :think:…Vitex (tinktura of firmy A. Vogel)jsem zacala pouzivat v dubnu tohodle roku a tady jsou vysledky
do dvou tydnu mi zmizelo akne ze zad a z obliceje
zacala jsem dostavat menstruaci - prvni po 70 dnech a dalsi po 35
v srpnu a zari jsem zacala pouzivat ovulacni testy a v obouch pripadech

byly pozitivni - a konecne: dneska mam pozitivni tehotensky test :dance:

S vitexem to urcite chce cas nez zacne fungovat ale rozhodne to stoji za to. Me v prosinci hrozil clomid kteryho jsem se bala jak cert krize a byla jsem rozhodnuta ze bylinky proste musi fungovat nez do me zacnou pumpovat chemii…ted jen resim jestli mam vitex pouzivat prvni tri mesice nebo ne???

HOdne stesti vsem ;)

• Citovat
  • Upravit
8451
14.10.13 20:59

Tak u mě to byl planý poplach :(, uvidíme příští měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
30.10.13 21:36

Holky taky jste při braní drmku měly menší chuť na sex?
já teda jo a pak jsem to i někde četla, že to snižuje chuť… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.5.14 16:41

za jak dlouho vám zabral drmek?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jakou máte zkušenost s drmkem obecným? Konkrétně užívám tinkturu od Jukla. Zajímalo by mě, za jak dlouho od začátku užívání se u vás objevila ovulace? Je jasný, že je to individuální a na každýho to zabírá jinak, ale aspoň přibližně, abych měla nějakou představu. Přestala jsem brát antikoncepci v únoru a od té doby ovulace neproběhla ani jednou. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze