Bylinka - Drmek obecný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
777
12.9.14 12:02

Někdo tu řešil, jak „naměřit“ kapky. Dnes jsem byla v lékárně a kapátko se dá normálně koupit. :palec: http://www.lekarna.cz/…ni-alfa-1ks/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
27.9.14 12:19

posunutí ovulace

@Elinečkaaa
Ahojda,
psala jsi, že bys potřebovala posunout ovu - tenhle účinek holky popisovaly po užívání sojových isoflavonoidů - můžeš mrknout sem :-)
 http://www.modrykonik.sk/…ostilbegytu/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 10:16

Ahoj.
Mám PCO a anovulační cykly a pozitivní zkušenost s drmkem, ale už je tomu 5 let a nyní se k němu chci vrátit. Objednala jsem si jej z netu(plod-na přípravu čaje),ale už jsem zapomněla, jak jej užívat. Máte radu?
Děkujiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 11:31

@grokat
Ahoj - pozitivní zkušenost znamená, že jsi otěhotněla? :)
Já jsem našla tohle:

Tinktura se užívá dvakrát denně půl lžičky do sklenky vody.
50 g drmku nechat 14dnů louhovat ve 250 ml vodky v temnu. Tato dávka je tak na 1 cyklus, proto lépe dělat hned alespoň dvojnásobnou ( 100g do půl litru)
Návod k užívání: Drmek užívejte nalačno, aby se zvýšilo jeho vstřebávání, první dávku vezměte vždy ráno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 12:19

Ano, otěhotněla po necelých dvou měsících(dle Dr. jsem do té doby nebyla schopna přirozeného početí) a uspěšně donosila. Nyní má naše štěstí už 4 roky :-)
Kdysi jsem si dělávala čaj a tak ho chci pít i nyní, tinkturu nechci ze dvou důvodů, musí se na ni čekat 14 dní a pak je v ní 40% alkohol, což si kvůli práci na směnost nemůžu dovolit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 12:25

@grokat
Tak to je paráda! :potlesk:

o čaji z drmku jsem našla diskuzi tady, ale moc moudrá z toho nejsem.. 3 lžičky na konvici..
 https://www.emimino.cz/…uziva-27094/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 12:42

@Etsien super :-) Zkusím ho pít ode dneška, sice už jsem 11DC, ale stejně ovulka teď nebude a protáhnu to do dalšího cyklu, cca 20Dc ho vysadím a počkám, zda se dostaví MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 12:58

@grokat
To já si myslím, že ho ani vysazovat před ms nemusíš ne? ve druhé fázi cyklu je právě
progesteron..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 13:01

Co si pamatuji z dřívějška, tak se drmek nemá užívat, při podezření na těhu, protože může způsobit potrat(ale nevím, zda je to pravda) Ale myslím si, že kdysi jsem to tak taky dělala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 13:06

@grokat
Co já vím, tak drmek podporuje tvorbu progesteronu a ten je právě pro udržení těhotenství zásadní..
Třeba se k tomu ještě vyjádří někdo další :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 13:16

@Etsien myslím,že v tom máš pravdu, příznivě působí na progesteron a estrogen.

Tak šuuup lidi, pomožte, prosím, jak s tím užíváním. Prosííím :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 13:29

@grokat
Ono se spousta věcí v těhotenství nedoporučuje - a to hlavně proto, že není prokázané, testované nebo jak to nazvat - že by to neškodilo. A tak se to radši nedoporučí, aby se kryli, ale to neznamená, že to škodí, jen se neprokázalo, že to neškodí, protože se to nezkoumalo.

Třeba progesteronový krém se také v těhotenství nedoporučuje. A na zahraničním foru jsem někde četla, že nějaká těhulka začala špinit - začala se tedy ihned mazat podle návodu tímto krémem a špinění ustalo a jestli se s ním mazala průběžně to nevím už, ale donosila chlapečka :-)

Takže asi tak.. v každém případě pro farmaceutický průmysl, což je obrovský byznys, je určitě výhodnější, když do sebe budou ženy cpát utrogestan nebo duphaston - než aby si vařily čaj z drmku obecného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.10.14 13:42

Úplně s Tebou souhlasím 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 14:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
16.10.14 14:30

Našla jsem to zahraniční forum, o kterém píšu - tady je odkaz, je to myslím 3. příspěvek:
 http://ehealthforum.com/…ic86412.html

stačí to případně zkopírovat do google překladače :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze