Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@h.petulda mělo by to zabrat do tří měsíců. Ale pokud je vážnější problém, tak jen dodání přírodního hormonu (což drmek je) nepomůže. Ale na srovnání a podporu normálního fungování cyklu by pomoct měl.
Mně drmek srovnal dlouhé nepravidelné cykly do dvou měsíců. Pak jsem ho brala ještě po odstavení, a taky se to srovnalo časem, ale nevím jestli díky němu, nebo samovolně po skončení kojení. Dokud jem kojila tak to byly psí kusy.
Tak mi zjistili polycystické vaječníky. Na to drmek asi opravdu nepomůže… Doktorka mi zatím doporučila jen nějaký doplňky, z nich jsem si vybrala NosiFol. Tak uvidím, jestli to k něčemu bude.
Tak jsem právě drmek naložila a jsem zvědavá na ty zázraky. Potřebovala bych po porodu srovnat cyklus
. Zajímalo by mě, jak jste na drmek přišly, protože já o něm vůbec nevěděla, našel mi ho manžel ![]()
Já taky z internetu. Hledala jsem nějaký bylinky, který by mohly pomoct a být dobrý. A nejlíp z diskuzí vyšel drmek a kontryhel. ![]()
@Zuzlík píše:
Ahojky, já drmek taky kdysi zkoušela a myslím, že nějaký pozitivní účinek na ovu to mělo. Jen musí být člověk trpělivý a vydržet. Chuť sice nic moc, ale co bychom pro miminko neudělaly, že?Nicméně chci připomenout, že je zřejmě lepší vybrat si jednu bylinku, která by měla působit právě na daný problém a raději ji nekombinovat s ostatníma…mohlo by to pak být kontraproduktivní (tak mi to aspoň vysvětlovala paní z bylinkářství). Prostě méně je někdy více…
Ale k těhotenství jako takovému mi nakonec pomohlo zřejmě hlavně poctivé cvičení podle Ludmily Mojžíšové (rehabilitace, mobilizace,…) a pití bylinných čajů podle jejího receptu (plus další drobnosti: vitamíny pro manžela, tříměsíční chráněný sex, atd.).)
Třímesíční chráněný sex? Jakto? Můžeš prosím vysvětlit?
@jirulka píše:
Tak jsem právě drmek naložila a jsem zvědavá na ty zázraky. Potřebovala bych po porodu srovnat cyklus. Zajímalo by mě, jak jste na drmek přišly, protože já o něm vůbec nevěděla, našel mi ho manžel
Já na něj přišla tak, že mi doktorka předepsala Agnucaston, ve kterém je drmek obsažený, tak jsem se po něm začala pídit dál.. Ale ještě jsem ho nakonec nezkoušela, protože jsem ho nemohla sehnat. Paní v bylinkářství mi pak doporučila kapky z Jeřábu ptačího a docela mi cyklus srovnaly. Tedy stále ho mám nepravidelný, ale alespoň mám v letošním roce zatím skóre 2 dlouhé cykly (přes 40 dní) a zbytek normální (cca 30-35 dní), což doktorka říkala, že je skvělé oproti stavu minulý rok, kdy jsem měla snad polovinu cyklů dlouhých (i 48 dní) a jen pár normálních..
Akorát ovulku jsme zjistila, že mám nějak pozdě, musím zjistit, čím ji posunout..
@Elinečkaaa kdy máš ovulku? Mi ji posunul právě drmek, ale tím se zkrátily i cykly (měla jsme nepravidelné 30-43dní a po něm kolem 30).
@andelka83 píše:
@Elinečkaaa kdy máš ovulku? Mi ji posunul právě drmek, ale tím se zkrátily i cykly (měla jsme nepravidelné 30-43dní a po něm kolem 30).
No já jsem to před tím moc nesledovala, ale teď poslední cyklus jsem ji měla 22 DC (cyklus byl 33 dní) a před tím 23 DC (cyklus 35 dní). Nevím, jestli je to ještě v normě, zapomněla jsem se na to zeptat doktorky. Ale před tím, jsem tu ovulku v těch normálních (nedlouhých) cyklech měla dřív, tak cca 16 DC. V jedné dizkuzi jsem se dočetla, že mi jí možná posunul ten jeřáb ptačí, i když mi zkrátil cykly..
@Elinečkaaa Já jsem se na něj ptala v lékárně a asi k němu přístup, jako k bylince nemají. Paní u nás je ochotná a vyšťourá ledacco, ale drmek, kde nic tu nic. Našla jsem na netu tady
@Elinečkaaa ovulku máš úplně v normě. Záleží na délce luteální fáze, což máš 11-12dní a to je úplně v pohodě (norma je 10-16). Taky jsem to tak měla, i podobně dlouhé cykly a mám dvě děti. Když bylinka zkrátí cykly, tak díky tomu, že posune dopředu ovulaci. Luteální fáze bývá ve všech cyklech stejná, ať je dlouhý 28 dní nebo 43.
U nás mají drmek plody normálně vy bylinářství. A drmek tinkturu jsem sehnala v bylinné lékárně. Nebo na netu.
@andelka83 píše:
@Elinečkaaa ovulku máš úplně v normě. Záleží na délce luteální fáze, což máš 11-12dní a to je úplně v pohodě (norma je 10-16). Taky jsem to tak měla, i podobně dlouhé cykly a mám dvě děti. Když bylinka zkrátí cykly, tak díky tomu, že posune dopředu ovulaci. Luteální fáze bývá ve všech cyklech stejná, ať je dlouhý 28 dní nebo 43.U nás mají drmek plody normálně vy bylinářství. A drmek tinkturu jsem sehnala v bylinné lékárně. Nebo na netu.
Aha. Děkuji za uklidnění. Ale mě právě přišlo divné, že jsem ji před tím mělala před tím okolo toho 16 dne a najednou okolo 22.. Takže tedy takto je to v pohodě, to jsem netušila, že je nejdůležitější ta luteální fáze, ale vlastně to dává logiku.. Nicméně teď si dávám s bylinkami přestávku a od příštího cyklu, pokud se konečně neobjeví dvě čárky, tak nejsem ještě rozhodnutá, co za bylinku na podporu ovulace a cyklu budu pít. Asi něco ano, nějak se zatím bojím to se svými cykly nechat jen tak. Stalo se mi totiž, že dokud bylinky beru, je to OK a pak se cyklus zase prodloužil.. Proto zvažuji něco jiného, jestli to nebude mít travalejší účinek, takže přemýšlím teď nad tím drmkem a nebo kontryhelem.
@Elinečkaaa Ahoj, už je to dávno. Chodila jsme tehdy na rehabilitace a mobilizace podle Ludmily Mojžíšové, cvičila ty cviky a protože jsem měla velmi stažené pánevní dno (laicky řečeno, už si to přesně nepamatuju), nebylo tehdy žádoucí otěhotnět, protože bylo velké riziko potratu (druhého v pořadí), museli jsme se chránit, vydrželi jsme to tři měsíce, pak na to hupli (aniž bych se dohodla s fyzioterapeutkou, že už můžeme, prostě jsme to už nevydrželi čekat
) a zadařilo se hned z prvního pokusu.
Přišlo mi tehdy pocitově, že to tehdy tělu prospělo, dát si pauzu od spermií, které jsme tam do té doby ládovali téměř denně…
Hodně štěstí. ![]()
@Zuzlík píše:
@Elinečkaaa Ahoj, už je to dávno. Chodila jsme tehdy na rehabilitace a mobilizace podle Ludmily Mojžíšové, cvičila ty cviky a protože jsem měla velmi stažené pánevní dno (laicky řečeno, už si to přesně nepamatuju), nebylo tehdy žádoucí otěhotnět, protože bylo velké riziko potratu (druhého v pořadí), museli jsme se chránit, vydrželi jsme to tři měsíce, pak na to hupli (aniž bych se dohodla s fyzioterapeutkou, že už můžeme, prostě jsme to už nevydrželi čekat) a zadařilo se hned z prvního pokusu.
Přišlo mi tehdy pocitově, že to tehdy tělu prospělo, dát si pauzu od spermií, které jsme tam do té doby ládovali téměř denně…
Hodně štěstí.
Aha, děkuji zavysvětlení. To je skvělé, že se vám hned takto pak napoprvé zadařilo
Je zvláštní, že teď nemůžeme asi týden být s přítelem spolu a když jsem to zjistila, tak jsem z toho byla docela smutná, ale tak nějak podvědomně jsem si řekla, že to možná tak osud chce a nějak cítím, že to je správně. Takže mi něco už nějakou dobu říká, že by se mohlo zadařit, až budeme za pár dní zase spolu (na naší svatbě
) Možná tělo skutečně bojkotuje téměř každodenní přísun spermií, možná chce pauzu a pak se zadaří ![]()
Příspěvek upraven 04.09.14 v 23:27
@Elinečkaaa Na svatbě? Tak to je ideální příležitost!
Vnímám to stejně a držím palce! Pak dej vědět, bylo by to krásné.
Ať vám svatba vyjde podle Vašich představ a jste spolu moc šťastní. Mimčo přijde brzy, to je jasná věc. ![]()