Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@Jitule84 tak uvidíme, když mi ho ještě dá. Nebo jestli půjdeme do car.Je to těžké. Třeba se to ještě povede. ![]()
@msrcam, určitě, víra je důležitá
.
Přeji krásné Vánoce a klidné a spokojené svátky. ![]()
Ahoj holky myslite, ze by mohl drmek zpusobit ovulacni spineni?
No od ms jednou dene rano na lacno 2cajove lzicky zaleju vodou z konvice
@ivous88, klobouk dolů, že ho zvládne vypít nalačno
. a bereš ho celý cyklus?
No zveda se mi kufr ale ustojim to a beru ho od zacatku od 1 dc a ted ho asi 3 dny neberu a nsjspis mi posunul ovulaci dozadu
Ahoj holky, ráda bych obnovila téma. Je tady někdo, komu drmek pomohl hned první cyklus? Užívám obyčejnou tinkturu od Pavlova, kapky mi přišly až 10DC, od té doby poctivě kapu 3× denně 15 kapek. Začla jsem je užívat kvůli špinění před MS (cca od 8-9DPO) a kratší luteální fázi (cca 10-11dní). Dnes jsem už 11-12DPO a špinění nikde, na MS to nevypadá (zavřený tvrdý čípek dole s lepkavým hlenem), tak by mě zajímalo, jestli zabraly ty kapky tak rychle? Vím, že mi nikdo neřekne, jestli nemůžu být těhu (TT negativní) a drmek s tím může/nemusí mít nic společného, nebo prostě drmek zabral. Spíš mě zajímá, jestli má někdo takovou zkušenost, že už první cyklus mu drmek zafungoval. Jinak ovulaci mi dopředu zatím neposunul, byla jako obvykle 16-17DC, bylo asi ještě brzo.
Jen pro úplnost dodám, že u mě to těhu nebylo, prodloužila se mi ta LF užíváním drmku! Zdá se mi to po čtyřech letech skoro neuvěřitelné, ale drmek mi zabral skutečně první cyklus. Nic jiného jsem k němu neužívala. Začala jsem špinit až 13DPO a MS se spustila 14DPO, takže LF 13 dní, což je v mém případě bomba.
Ahoj holky, někdo tady zmínil, že drmek potlačuje chuť na sex, ale to se vztahuje jen na muže, resp. kdysi na mnichy v celibátu, odtud i název „mnišský“ a „pepř“ od chuti… Alespoň tak to chápu já, na ženy by ale takto tlumící vliv mít neměl, si myslím.
Jinak já začala s pitím drmku, je to cca 14 dní (takže asi po ovu, pokud nějaká byla), a objevilo se mi již teď špinění, menstruace by ale měla začít dle výpočtů až za 5 dní. Tak si říkám, zda to může účinkovat takto brzo? Hlavně viz příspěvek výše od Heloli, ta začala brát drmek kvůli špinění před menstruací, a já beru drmek (i když velmi krátce) a už špiním. Menstruaci jinak mívam celkem pravidelnou, kol. 29 dní.
Mám připravený i kontryhel, ale nevím, čemu dát přednost? I třeba vzhledem k mému PCOS, mírné endometrióze, z imunolog. a hematologicke hlediska bych měla být v pořádku, tak nevím, kde je problém, že se stále nedaří.
Ahoj, já jsem teď najela druhý měsíc na kapky od Pavlova na Nepravidelnou menstruaci a špinění mi téměř zmizelo. Kapu tinktury 2-3denně, od 6DPO oboje (tedy drmek i směs na nepravidelnou menstruaci) a po ovu kapu už jen tu směs a drmek ne. Moje kamarádka bylinkářka mi řekla, že je to takhle nejlepší, že drmek podporuje a urychluje ovu a pak už se brát nemá. Nevím, někde zas píšou, že to máš kapat furt, čert aby se v tom vyznal. Každopádně já mám úplně ukázkové cykly, jaké jsem nikdy neměla. 14-15DC ovu, 12-13DPO špinění, 14-15DPO MS. Takže mi kapky pomohly jak uspíšit ovu, tak zmírnit špinění, tak prodloužit LF.
@Heloli Tak super, že ti to zabralo! Drmek tedy jen do OVU, dle dalšího názoru. Opravdu, jak se v tom vyznat.. ![]()