Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
@voices.pit me teda bilkovy hlen nezpusobil, ale myslim ze dobry vliv na cyklus mohl mit, ale pila jsem i kontryhel
Ja pila kontryhel celou dobu a nejak se nic nedelo tak jsem zkusila drmek a po dvou dnech toto, ale je m divny, ze bych mela ovulaci takhle opozdenou po 50. dnech. Me by prave zajimalo jestli to je vubec mozne mit ovu takhle opozdene, ikdyz telo v tom ma samo zmatek po tom hnusu jmenem HA ![]()
@voices.pit to těžko říct, ale ovulaci nejspolehlivěji zjistíš z měření bazální teploty a třeba kombinací s testama. já podle toho hlenu bych to neměla šanci poznat
@Cherybery jojo chci zacit merit BT abych vedela zda uz se telo zacina dostavat z tech silenosti po antikoncepci. Ten drmek me vazne prekvapil.
Ahojky, obnovuji diskuzi… Mám dotaz: Jak dlouho se může drmek užívat? Tento cyklus mám hodně moc vysokou sliznici, ms zpožděnou. Nepomohl ani Agolutin. Tak mě napadá jestli, ta obrovská sliznice nemůže být z toho?
Ahojte, taky zkusím obnovit diskuzi.
Tento měsíc jsem začala užívat drmek. Mám endometriózu a krátkou luteální fázi. Poslední cyklus se prodloužil z obvyklých 27-28 dní na 33 dní, z toho 12 dní luteální fáze, což je na mě super (mívala jsem stěží 9 dní). No a teď dorazila ms, která je teda supersilná, fakt jsem takovou snad nezažila. Na gyndě byla už před týdnem 12 mm sliznice. Myslíte, že to může být drmkem? Bolesti jsem ale celý cyklus neměla a ani teď žádné větší nejsou. Akorát jsem slabá, asi z té velké ztráty krve.
A ještě jeden dotaz: Jak drmek správně užívat? Smí se brát dlouhodobě v kuse? Nebo dělat pauzy? Po jak dlouhé době? Děkuji ![]()
@Štrample obecná Ahoj, všechny tyto podpůrné přípravky se berou pouze do ovulace a pak vysadit a zase nasadit s příchodem ms
drmek jsem ještě nezkoušela, to je tak jediné
Tak hodně štěstí, at ti to klapne ![]()
Právě jsem z toho zmatená. Vesměs jsem narazila na 3 varianty:
A) Užívat od začátku ms do ovulace, pak vysadit.
B) Užívat od ovulace do začátku ms
C) Užívat celý cyklus a udělat pauzu třeba po 3-4 cyklech
Teď jsem užívala od konce minulé ms do začátku této ms.
Bylo by fajn, kdybych příště neměla až tak vysokou sliznici, protože je to pak utrpení (pro případ, že se opět nepovede mimčo). Taky se trochu bojím, co na to endometriózní cysty, které jsou taky tvořeny děložní sliznicí. Ale zatím se nijak neprojevují, tak snad v pohodě…
Drmek se obecně používá při řešení ženských obtíží. Vyvažuje totiž hormonální systém našeho těla a skutečně se mimo jiné používá i při neplodnosti. Já bych se na to podívala trochu s nadhledem a nejprve bych řešila, zda mé tělo je v hormonální rovnováze.
Díky všem za rady. Jen pro info. V květnu 2018 byla silná ms způsobena raným potratem (z krve vyšlo HCG necelých 100, ale to už byla ms). Nakonec jsem užívala drmek ještě 3 cykly v druhé půlce od ovulace do ms - měla jsem nedostatek progesteronu, tak mi to přišlo nejlogičtější. Užívala jsem to červenec + srpen + září a v říjnu jsem opět otěhotněla, tentokrát se těhotenství udrželo
Jestli tomu drmek pomohl, to netuším. Teď mám doma měsíčního prcka ![]()
Mám úžasnou zkušenost s drmkem obecným v tabletách. Začala jsem užívat od 1. dne MS do poloviny cyklu, kdy měla přijít ovulace. Pak jsem drmek vysadila. MS mám pravidelnou, měla dorazit 30DC. Nedorazila. Ovulace se podle bt posunula nejspíše na 29DC. Ještě se mi toto nestalo. Kromě toho jsem uprostřed cyklu začala špinit, přestalo to po 3 dnech. Nyní čekám na MS, těhotná být nemůžu. Už to brát fakt nebudu ![]()
@Anonymní píše:.. jo a dneska jsem 42 DC.
Mám úžasnou zkušenost s drmkem obecným v tabletách. Začala jsem užívat od 1. dne MS do poloviny cyklu, kdy měla přijít ovulace. Pak jsem drmek vysadila. MS mám pravidelnou, měla dorazit 30DC. Nedorazila. Ovulace se podle bt posunula nejspíše na 29DC. Ještě se mi toto nestalo. Kromě toho jsem uprostřed cyklu začala špinit, přestalo to po 3 dnech. Nyní čekám na MS, těhotná být nemůžu. Už to brát fakt nebudu
@Anonymní píše:
Mám úžasnou zkušenost s drmkem obecným v tabletách. Začala jsem užívat od 1. dne MS do poloviny cyklu, kdy měla přijít ovulace. Pak jsem drmek vysadila. MS mám pravidelnou, měla dorazit 30DC. Nedorazila. Ovulace se podle bt posunula nejspíše na 29DC. Ještě se mi toto nestalo. Kromě toho jsem uprostřed cyklu začala špinit, přestalo to po 3 dnech. Nyní čekám na MS, těhotná být nemůžu. Už to brát fakt nebudu
Mám asi podobnou zkuženost, drmek beru něco málo přes měsíc, byl mi doporučen na akné, cyklus mám v pořádku..Ovulace proběhla v termínu jak měla nicméně teď místo ms jsem jen 2× lehce krvácela a spíš jenom špiním
je možné aby to drmek způsobil?