Bylinka - Drmek obecný

Napsat příspěvek
Velikost písma:
156
21.7.16 14:49

Přesně tak. On sice prý zvyšuje ten progesteron, ale prý to právě uspíší tu ovulaci, ale pak už by se kapat neměl, aby nezpůsobil překrvení dělohy a špinění. Tolik moje kamarádka bylinkářka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
248
21.7.16 14:56

@Heloli Hm, fakt tomu teda nerozumím, bo zase na sliznici, potřebnou k uhnízdění, je ok estrogen, sem si myslela, a co se týče zrání folíků a následné ovulace, tam zase LH a FSH.
Třeba se ještě něčeho dopátrám.. :)
Díky za info!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.7.16 15:05

Teorii asi znáš, ta praví, zě FSH nijak nezvýšíš, LH se zvýší před ovu na základě velké hladiny estrogenu, progesteronu je v té předovu fázi málo, ale ten drmek ji právě trochu navýší a na to reaguje navýšením i ten estrogen a pak tedy rychleji nastupuje LH a ovu. V druhé fázi pak progesteron spolu s estrogenem zajišťuje děložní sliznici. Ale pravda je, že bohužel každý reaguje nějak jinak, mojí sestře třeba kontryhel cyklus totálně rozhodil, přitom se všude doporučuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.7.16 13:05

„Jako první polovina cyklu je označováno období od konce menstruace až k ovulaci. V této době můžete posilovat krvetvorbu, když si připravíte čaj z následujících přísad: 25g listů šalvěje, pelyňku a kořen anděliky čínské. Doba od ovulace až ke krvácení je druhá polovina cyklu. Na tuto dobu doporučujeme čajovou směs, která podporuje uvolnění a reguluje krevní oběh. K tomu potřebujete za 25g kontryhele, řebříčku, meduňky lékařské a semena drmku obecného. Oba čaje připravte podle popisu. Vypijte denně vždy tři šálky.“

to je opravdu co „baba“ to jiná rada, už jsem z toho jelen :lol: :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
1006
15.9.16 19:38

Aahojky holky, jak je to teda s tim uzivanim? Nekdo rika uzivat celi cyklus, nekdo po ms do ovu 3× denne a po ovu az po ms 1× denne. Tento model by mi vyhovoval, jen mam strach, nebude to uzivani branit v prichodu ms? Nebo kdyz vysadim, telo spusti ms i kdyz budu treba tehule? Kdyz jste otehotneli, tak jste hned testovali v den ocekavane ms a s // hned vysadili? Predpokladam, ze se v teh. nemuze uzivat.
Nebo nekdo uzivá jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
15.9.16 19:55

@lenula29 já preferuju drmek od 6dc do ovu 3× denně, po ovu vůbec nebo jednou denně. Ms ti drmek neoddálí, ani při případném těhu a vysazení drmek ms nespustí, tak mocná bylinka to není :lol: samozřejmě v den pozitivního testu vysadit užívání. Embryo se na krevní oběh napojí až cca 20dní po oplodnění, takže času dost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
15.9.16 21:18

@Heloli
A uz mel uspech? A kolik kapek tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.9.16 14:13

@lenula29 hele, mně drmek zabral první měsíc užívání, posunul mi ovulaci na vzorný 14dc. Na špinění před ms mi moc nepomohl, tam mi naopak zabraly Pavlovovy kapky s názvem Něpravidelná menstruace. Na otěhotnění mi zatím nepomohl.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.9.16 14:16

@lenula29 a jinak já kapu 3×denně 15-20kapek od 6dc. Jednou jsem ošem měla zkušenost, že jsem ještě 6dc trochu špiněla po proběhlé MS a ten drmek to špinění ještě zhoršil a podpořil. Špinila jsem pak ještě další dva dny. Kamarádka bylinkářka mi řekla, že působí na děložní sliznici, takže se po ovu už nemá moc kapat, protože pak můžeš špinit z překrvení té sliznice. A pokud menstruuješ dýl jak těch 6dnů, tak bych počkala a začala ho kapat po mentsruaci. Hodně zdaru!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
16.9.16 14:59

@Heloli
A jak uz dlouho pijes? Nema se pak udelat vetsi pauza?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.9.16 15:35

@lenula29 Kapala jsem 5cyklů za sebou (jen s tou pauzou na ms) a teď vsrpnu jsem na celý měsíc vysadila. Teď zas jedu druhý cyklus s drmkem a o vánocích zase pauza. Dělám jednoměsíční pauzu každej šestej cyklus, takže vyždycky po 5měsících užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
16.9.16 16:53

@Heloli
Jinak si zacala kvuli nejakym problemum. Nebo ciste, ze se nedarilo? Ja si necham vzit jeste krev ted v rijnu a uvidim. A kdyztak zacnu po dalsi ms kapat, ted uz nestihnu, musim si udelat tinkturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
16.9.16 18:05

@lenula29 já jsem chtěla trochu prodloužit luteální fázi (po ovulaci) a zmírnit špinění před ms. Mně vyšel hormonální profil v pohodě. Díky kombinaci téch bylinek co mám, ovuluju dřív a ms mám pořád zhruba stejně, nešpiním nikdy dřív než 10dpo, což je u mě úspěch.:-) začala jsem kapat po třech měsících co jsme se snažili, ale pořád nic. Tak nevím, kde je zakopanej pes :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1006
5.12.16 14:32

@Heloli
Ahojky, jeste uzivas drmek? Ja ted uzivam prvni mesic a od ovu jen jednou denne a asi od 10dc me boli stridave prsa/bradavky a ted asi od 21dc me teda boli silene, ja myslela, ze drmek ma pravevtu boledt tlumit… No treba si prsa musi zvyknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.17 15:37

bilkovy hlen

Ahoj, chci se zeptat jestli mel nekdo tu cest :lol:. Pred pul rokem jsem vysadila HA a mnstr vzdy tak do 40 dnu prisla, ted je to uz 50 den a ani naznak, ze by mela dorazit, asi ani ovulace nebyla. Naordinovala jsem si tedy drmek a uz druhy den mam bilkovy hlen a docela dost. Je mozne, ze by po tak dlouhe dobe prisla ovulace? Me se to teda moc nezda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Jahodová tyčinka

• (4.2) + 56 recenzí

Sirup

• (5) + 1 recenze