Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Přesně tak. On sice prý zvyšuje ten progesteron, ale prý to právě uspíší tu ovulaci, ale pak už by se kapat neměl, aby nezpůsobil překrvení dělohy a špinění. Tolik moje kamarádka bylinkářka.
@Heloli Hm, fakt tomu teda nerozumím, bo zase na sliznici, potřebnou k uhnízdění, je ok estrogen, sem si myslela, a co se týče zrání folíků a následné ovulace, tam zase LH a FSH.
Třeba se ještě něčeho dopátrám.. ![]()
Díky za info!
Teorii asi znáš, ta praví, zě FSH nijak nezvýšíš, LH se zvýší před ovu na základě velké hladiny estrogenu, progesteronu je v té předovu fázi málo, ale ten drmek ji právě trochu navýší a na to reaguje navýšením i ten estrogen a pak tedy rychleji nastupuje LH a ovu. V druhé fázi pak progesteron spolu s estrogenem zajišťuje děložní sliznici. Ale pravda je, že bohužel každý reaguje nějak jinak, mojí sestře třeba kontryhel cyklus totálně rozhodil, přitom se všude doporučuje…
„Jako první polovina cyklu je označováno období od konce menstruace až k ovulaci. V této době můžete posilovat krvetvorbu, když si připravíte čaj z následujících přísad: 25g listů šalvěje, pelyňku a kořen anděliky čínské. Doba od ovulace až ke krvácení je druhá polovina cyklu. Na tuto dobu doporučujeme čajovou směs, která podporuje uvolnění a reguluje krevní oběh. K tomu potřebujete za 25g kontryhele, řebříčku, meduňky lékařské a semena drmku obecného. Oba čaje připravte podle popisu. Vypijte denně vždy tři šálky.“
to je opravdu co „baba“ to jiná rada, už jsem z toho jelen
![]()
Aahojky holky, jak je to teda s tim uzivanim? Nekdo rika uzivat celi cyklus, nekdo po ms do ovu 3× denne a po ovu az po ms 1× denne. Tento model by mi vyhovoval, jen mam strach, nebude to uzivani branit v prichodu ms? Nebo kdyz vysadim, telo spusti ms i kdyz budu treba tehule? Kdyz jste otehotneli, tak jste hned testovali v den ocekavane ms a s // hned vysadili? Predpokladam, ze se v teh. nemuze uzivat.
Nebo nekdo uzivá jinak?
@lenula29 já preferuju drmek od 6dc do ovu 3× denně, po ovu vůbec nebo jednou denně. Ms ti drmek neoddálí, ani při případném těhu a vysazení drmek ms nespustí, tak mocná bylinka to není
samozřejmě v den pozitivního testu vysadit užívání. Embryo se na krevní oběh napojí až cca 20dní po oplodnění, takže času dost ![]()
@lenula29 hele, mně drmek zabral první měsíc užívání, posunul mi ovulaci na vzorný 14dc. Na špinění před ms mi moc nepomohl, tam mi naopak zabraly Pavlovovy kapky s názvem Něpravidelná menstruace. Na otěhotnění mi zatím nepomohl.:-(
@lenula29 a jinak já kapu 3×denně 15-20kapek od 6dc. Jednou jsem ošem měla zkušenost, že jsem ještě 6dc trochu špiněla po proběhlé MS a ten drmek to špinění ještě zhoršil a podpořil. Špinila jsem pak ještě další dva dny. Kamarádka bylinkářka mi řekla, že působí na děložní sliznici, takže se po ovu už nemá moc kapat, protože pak můžeš špinit z překrvení té sliznice. A pokud menstruuješ dýl jak těch 6dnů, tak bych počkala a začala ho kapat po mentsruaci. Hodně zdaru!
@Heloli
A jak uz dlouho pijes? Nema se pak udelat vetsi pauza?
@lenula29 Kapala jsem 5cyklů za sebou (jen s tou pauzou na ms) a teď vsrpnu jsem na celý měsíc vysadila. Teď zas jedu druhý cyklus s drmkem a o vánocích zase pauza. Dělám jednoměsíční pauzu každej šestej cyklus, takže vyždycky po 5měsících užívání.
@Heloli
Jinak si zacala kvuli nejakym problemum. Nebo ciste, ze se nedarilo? Ja si necham vzit jeste krev ted v rijnu a uvidim. A kdyztak zacnu po dalsi ms kapat, ted uz nestihnu, musim si udelat tinkturu.
@lenula29 já jsem chtěla trochu prodloužit luteální fázi (po ovulaci) a zmírnit špinění před ms. Mně vyšel hormonální profil v pohodě. Díky kombinaci téch bylinek co mám, ovuluju dřív a ms mám pořád zhruba stejně, nešpiním nikdy dřív než 10dpo, což je u mě úspěch.:-) začala jsem kapat po třech měsících co jsme se snažili, ale pořád nic. Tak nevím, kde je zakopanej pes ![]()
@Heloli
Ahojky, jeste uzivas drmek? Ja ted uzivam prvni mesic a od ovu jen jednou denne a asi od 10dc me boli stridave prsa/bradavky a ted asi od 21dc me teda boli silene, ja myslela, ze drmek ma pravevtu boledt tlumit… No treba si prsa musi zvyknout
Ahoj, chci se zeptat jestli mel nekdo tu cest
. Pred pul rokem jsem vysadila HA a mnstr vzdy tak do 40 dnu prisla, ted je to uz 50 den a ani naznak, ze by mela dorazit, asi ani ovulace nebyla. Naordinovala jsem si tedy drmek a uz druhy den mam bilkovy hlen a docela dost. Je mozne, ze by po tak dlouhe dobe prisla ovulace? Me se to teda moc nezda ![]()