Kolegyně mě ignoruje - jak situaci řešit?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
drtí mě kolegyně
Myslíte, že to má nějaké ŕozumné řešení?
Před rokem a půl mě přijímala kolegyně ve věku cca mé mámy. Ze začátku se tvářila velmi vřele, hned mi nabídla tykačku, působila tak mladistvě a pohodově. Přesto jsem tedy cítila, že nejsme úplně stejná krevní skupina a něco mi říkalo, ať si na ní dám bacha. Nicméně jsme seděly spolu samy v kanceláři a docela jsme fungovaly. Ikdyž postupně začaly přibývat nějaká dusna, najednou se mnou mluvila na půl huby, nedívala se mi do očí atd. pořád jsem to nějak přecházela a vždycky jsem jí znovu oslovila a snažila jsem se dělat jako že nic. Tímto stylem jsme přecházely jedno dusno za druhým. Potom nás přestěhovali do kanclu kde je víc lidí a od té doby to jde pěkně z kopce. Fungujeme pořád stejně, dusno za dusnem, které se já snažím přecházet tím, jakože nic nevidim. Problém je v tom, že vůbec netušim, co jsem jí provedla a proč se takhle chová, protože na ostatní lidi je velmi milá, až se může přetrhnout. Jen mě se nedívá do očí, sotva pozdraví. A pořád se to zhoršuje. Teď jsme si od sebe odpočinuly, protože byla dovča, takže jsem se měsíc neviděly, no a první den v práci katastrofa. Sotva pozdravila a na mojí otázku, jak bylo a co nového, řekla že nic. Pak už sama nepromluví. Jednou na mě vydržela nemluvit týden. Resp. když se na něco zeptám, tak odpoví, sama mě ovšem neosloví. Dělá to schválně, protože ignoruje jenom mě, když za ní někdo přijde je velmi milá. Je jako puberťačka, která si takhle léčí mindráky. Možná vás už napadlo, proč se jí nezeptám, jenomže já jí nechci dávat najevo, že mi to vadí, protože by byla na koni ještě víc. Myslím si, že to co dělá je jistý druh šikany, sice mi v úvozovkách nic nedělá, ale když mě neustále ignoruje a dělá jako bych nebyla tak to je horší, než kdyby na mě ječela. Máte nějakou radu, co s tím?
Děkuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nezbyde ti, než si to s ní vyříkat na férovku. Určitě půjde o nějakou žabomyší záležitost, ale alespoň se vyčistí vzduch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ignorovala bych jí taky a vzala zavděk ostatními kolegy v kanclu a komunikovala s nimi. Buď jí to dojde a zapojí se, nebo ne a stejně nic nepokazíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Budeš se nejspíš muset zeptat, co jí to přelítlo přes čenich.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych se s ní snažila promluvit o tom proč to tak je, v dusnu se moc dobře nedá pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, nenapadlo mě, proč se jí nezeptáš, napadlo mě, proč ti na tom sejde? Tak se nebavte, nechce si s tebou povídat, tak bych pozdravila a konec, nechce se kamarádíčkovat, tak nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@p78 já bych nedávala najevo, že mito vadí a na nic bych se jí neptala. Stejně ti nejspíš pravdu neřekne. Nezbude ti, než se nad to povznést… to bych se snažila udělat já ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím si, že se bojí o své místo a v tobě vidí sokyni. Možná už někde zaslechla, že tě čeká povýšení.
Nenech se rozhodit a buď nejlepší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@p78 tak já jsem si zažila něco podobného, akorát ona dotyčná byla moje nadřízená… Kdyz jsem do práce nastoupila, tak byla sympaticka… Cca prvni týden… No a najednou sup a zažívala jsem co ty! No nejvíc to rosvitila, kdyz jedne kolegyni mezi řeči řekla že si a na mě nemůže zvyknout… Po roce! Nakonec jsem mezi ostatními zaměstnanci patřila k tem oblíbeným, ona byla přesný opak zla, nepratelská…tak jsem si myslela že je to tím… Po čase jsem se dozvídala, že ona si vždycky vytipuje lidi na, který má spadneno… Nic ji neuděláj, ale proste ji neseděj… Stěžovala jsem si manažerovi a ten se snažil… Dostala bu bu bu… Ale je jedna ruka z ředitelkou ( stejnej vek, tykacka atd ) takže z toho stejne nic nebylo, naučila jsem se dělat tak abych na ní nemusela mluvit… A to sakra nešlo kolikrát… V lednu jsem zjistila že jsem těhotná a ona mi ani neřekla gratuluju nebo tak… Coz bylo opravdu nevhodný, kdyz mi kazdej pral, snazil se pomahat at nic netaham atd… Ona mi naopak naložila… Šla jsem marodit, psychicky bych to uz asi nedala… I kdyz mi bylo líto kolegu, neboť si museli rozdělit moji práci…tak jsem marodila do konce a ted jsem a mateřské uz… Byla jsem v práci, podepsat nejaky papíry a tak a potkala jsem jí… Pozdravila jí a nic… Tak jsem se usmála a šla dál… S pocitem, že ji uz naštěstí neuvidím, maximalne kdybych šla do OBI něco koupit a to raději pojedu do jiného mesta…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych jí taky nasadila psychoteror..platím stejnou mincí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jí asi na tobě něco vadí no. neřešila bych to a omezila kontakt jen na pracovní záležitosti.
- Citovat
- Upravit
Buď si jí něco řekla a nejsi si toho vědoma a proto se k tobě tak chová a nebo nemáte vzájemně sympatie. Pokud se tím budeš užírat, tak si s ní promluv, za to nic nedáš, pokud budeš slušná a neútočná…
Jestli tě to zas tak netankuje, když tam s ní nejsi sama, tak se na ní vyprdni a nevšímej si jí. Ne se všemi se dá prostě v pohodě vyjít. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějak nechápu, čím tě tak drtí? Tím, že nejeví zájem o tebe, o tvé věci? Píšeš, že v pracovních záležitostech ti odpoví, tak holt asi jste si nepadly do noty… pokud ti nijak neubližuje, tak ti to přece může být jedno… lepší, než kdyby se mohla přetrhnout samým zájmem a falešnými úsměvy a za zády tě pomlouvala, ne?
Jinak pokud se chceš dozvědět příčinu (pokud vůbec nějaká je, možná není žádná a možná se jí třeba nelíbí tvé chování, jednání nebo cokoliv), budeš se jí muset otevřeně zeptat…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit