Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Les - děkuju za informace. Je to jak píšeš - platím si jen tu povinnou část, takže na PPM nemám nárok. Ještě mi prosím napiš, jak to se mnou bude v tom mezičase - od konce první RD na nástup na druhou MD mám pauzu asi 3 týdny. To se mám mezi tím nahlásit na pracák, nebo si nějak zpětně budu doplácet zdr. a soc., jako kdybych mezi dvěma zaměstáními byla 3 týdny doma? Nejlíp by asi bylo, kdybych se došla domluvit rovnou na sociálku (myslím tu pod pracákem, co vyplácí rodičovský příspěvek).
les: děkuji za vysvětlení a omlouvám se všem za zmatení, určitě švagr pobírá jen vyšší RD.
ke mně. mám pracovní poměr na dobu neurčitou, na rodičovské jsem od 4.10.06 , nyní jsem si volila do tří let věku dítěte tj. 22.5.09( v tuto dobu pro mě jediná možná volba pro vyšší rodičovskou)a na MSSZ mi potvrdili částku za PMM 367,–.
nyní mám TP 15.4. 09, tzn. nástup na PPM cca 1.3.2009, ale firma nefunguje prakticky, teoreticky ano. šéf je totiž ve vazbě od lonského října. a nyní mi z VZP zdělili, že za mě nikdo neplatí zdravotní, jsem se ohradila, že jsem na RD, oni to nevěděli…tak jsem šla na MSSZ a jsem odhlášená i tam letos v červenci, což podle zákona nejde ale je to tak.
mám nárok na PPM? můžeš mi poradit, kam se mám jít zeptat? na MSSZ mi paní dala kontakt na manželku majitele, rý ji mám poprosit ať dá opravnou odhlášku???
díky moc, radka