druhé dítě

483
28.8.08 10:14

druhé dítě

Ahoj holky,
mám skoro dvouletého syna a chtěli by jsme s manželem druhé. Já mám ale takový vnitřní strach jak to bude až budu mít na starosti obě? Jak to zvládáte vy, je to jiné? Složitější? Možná mě ovlivňuje i fakt že švagrová má taky dva syny kteří jsou od sebe 4 roky a oba si neudělají nic dobrého, ona je z nich na nervy.Pak si říkám pane Bože snad to nečeká i mně?
Taky mě trápí to že při prvním jsem celé těhotenství prozvracela a moc jsem toho nebyla schopná udělat. A co až budu mít navíc na starosti syna? Máte někdo podobnou skušenost?
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24837
28.8.08 10:28

Ahoj Adriane, dvě děti jsou brnkačka, věř mi :lol: Já jsem se zase bála, že naše druhé bude stejné jako první (prořvané noci a tak), no a Davča byl úplně jiný… Děti máme v rozestupech 19, 15 a 17 měsíců a jde to. Sice je to pak celkem záhul, hlavně když s bříškem na konci těhotenství honíš starší již čile běhající prcky :lol: , ale dá se to. Jinak nemáme ani hlídání a všechny 4 zvládáme sami s manželem. Takže pokud máš třeba nějakou hlídající babičku, tak bych se toho nebála… Ahoj, M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
28.8.08 10:49

Ahoj Adriano,
neboj se toho, třbe za sebe mohu říct, že to zvládám teď se dvěma líp než předtím s jedním. Už tu určitě bylo na toto téma dost diskusí a nejdůležitější poznatek z nich je, že fakt záleží na tom, jaké ty děti jsou, jak spí, pláčou atd.
Právě náš první kluk hůř spal, víc se chtěl chovat a já byla snad první půl rok pořád hotová. Mladší je pohodovější, i když kolem půl roku měl spaní taky šílený.
Každopádně dalo se to hned od porodu v pohodě zvládnout (a že jsem nervák :lol: ) bez pomoci babiček. Koukala jsem jak blázen, že to vlastně všechno zvládám, protože už jsem v tom byla zběhlá a tolik jsem se ze všeho nenervovala.
Teď je mladšímu přes rok, staršímu tři a půl a je to fakt taková pohodička!!!
Neboj se a směle do toho :wink:

Medu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
28.8.08 10:57

Adrianko neboj, s druhým je to pohoda,protože už máš nějaké zkušenosti a nejsi tak vyplesklá jako u prvního :lol: A je to každopádně i zábavnější a samozřejmě náročnější,no ale vidíš Fragolu :wink: :lol:
Mě se teď mimi budí v noci po dvou hodinách na kojení,mezitím ho ještě budí bříško,tak jsem malinko utavená,ale jinak je zlatej. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
28.8.08 14:29

Já mám teda co dělat s rostoucím břichem honit ty svý nezbedníky. Je fakt, že mám dvojčata tak je to jiný než s jedním dítkem. Ale tělo se brzo přizpůsobí i s bříškem. Taky mě bylo dost zle, ale i možná tím, že jsem měla dost své práce s prckama, tak jsem to tak moc nevnímala. Ale taková celorodinná chřipka mě teda položila! Večer mě záda a nohy bolej dost, ale i to se dá přežít a hlavně je lepší, když má tělo trochu pohyb.
Jinak já nemám skoro žádnou pomocnou ruku od partnera, takže koupání - zvedání dětí všechno musím já.
Pokud máš pomocníka, tak to půjde v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
28.8.08 14:34

Přijde mi, že dvě děti jsou lepší než jedno. Pohrají si, poperou se a máma má trochu klidu… A o tolik víc práce s nimi není… Jen je blbé období, kdy se střídají ve spaní, jako teď naše holky - ale to je jen pár měsíců…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
28.8.08 15:31

Nooo tak z opačného konce.
Těhotenství (kompletně problité a protrpěné) při péči o první dítko byl záhul a fest.
V šestinedělí jsem hlídala Viki jak ostříž jelikož měla pečovací sklony což občas usilovalo Sofii o život.
Ale jak se holky na sebe smějí a hrají si spolu (a to jsou malé) tak to stojí za to. A ano péče o druhé dítko ti příjde jen tak mimochodem jako brnkačka protože spousty věcí už děláš automaticky a neřešíš je. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
483
28.8.08 17:54

Díky všem za příspěvky, asi se to zvládnout dá, když jste to zvládly všechny :D
Myslíte že nehraje roli jestli se jedná o dvě holky, př. kluky, nebo o holku a kluka? Hraje roli věk mezi nima?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
31.8.08 11:32

Ahoj Adriane
Jedinou roli tu hraje jejich povaha. :wink:
Jinak druhé dítko už zvládáš líp než první.Už jsi zaučená. :wink:

Těhotenství??? U druhého jsem zvarcela cca 6× denně.Nedalo se nic moc vařit a navíc jsem měla mehatom,tak jsem musela ležet.A i to se dalo.I bez hlídacích babiček.
A u toho třetího to bylo strašné.Celý den mi bylo špatně a zvracela jsem ve dne v noci.Starší byl ve školce ale ještě jsem měla doma dcerku.A taky se to zvládlo.Jen jsem musela dětem vysvětlit,proč pořád běhám na záchod. :lol: Vařila jsem jídla co nijak moc nejdou cítit (brambory,rýže,těstoviny - to jsem byla schopná jen s jedním odběhnutím) a zbytek jsem musela zaučit manžela.Já jsem se vždycky zavřela někam jinam. :wink: :lol:

Neboj…to se vždycky nějak zvládne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
17.9.08 22:19

Ahojky…

tak já mám děti dvě a věkový rozdíl je mezi nimi necelé 3 roky.
Starší je dcera a mladší syn.
Když jsem byla těhu, tak jsem dcerce vyprávěla o tom, jaké to bude, až budeme mít miminko doma…co všechno se musí naučít, kolik je kolem něj práce a i to, že miminka často pláčí…
Pak jsem synka přivezla z porodnice domů a dcera z něj byla nadšená, pořád se chtěla o něj starat..
Ted je synovi 8 měsíců a s dcerou se mají moc rádi…chovají se k sobě moc hezky..

Také jsem měla obavy, jaké to mezi nimi bude…a byla jsem mile překvapena :wink:

Hlavně je důležité pak to starší dítko trochu zapojit do péče o miminko a vysvětlovat co se může a nemůže a proč.
Pak se to starší nebude cítit odstrčeně a bude mít radost, že je také stejně důležité…a nevznikne tak důvod k žárlivosti.
O to hezčí pak bude mezi nimi vztah :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital