Zvládáte po příchodu z porodnice?

11
29.7.08 09:44

Zvládáte po příchodu z porodnice?

Ahojte,
jak jste zvládali první týdny po příchodu z porodnice? Myslím teda starost o dítě, vaření, domácnost,…
My měli uplakaného skřítka a nebýt pomoci mé mámy a manžela, asi bychom neměli co jíst :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5546
29.7.08 10:06

Verel, já v pohodě, moje dítě má od narození spavou nemoc :pankac: , že se kolikrát i nudím :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
29.7.08 10:13

Se mnou manžílek zůstal asi 14 dní doma, jako že mi ze začátku pomůže (u druhého prcka)hlavně s tou starší. Ale nakonec se věnoval úplně něčemu jinému. Hodně nám pomohli rodiče, hlavně s vařením. to dost uleví a to i teď po půl roce. Jsem ráda, že o víkendech nemusím stát celé dopoledne u plotny, přes týden extra nevyvařuju, stačí nám s Barčou polévky nebo něco jednoduchého. Dost se mi osvědčil i na doma šátek, s tím se dá zvládnout skoro všechno. Barču jsem nosila skoro pořád tak do půl roka, Pepča hezky spí, takže ne ak často, ale taky ho využiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.7.08 10:24

Re: Zvládáte po příchodu z porodnice?

verel píše:
Ahojte,
jak jste zvládali první týdny po příchodu z porodnice? Myslím teda starost o dítě, vaření, domácnost,…
My měli uplakaného skřítka a nebýt pomoci mé mámy a manžela, asi bychom neměli co jíst :?

To záleží od dítěte a od porodu.

Příspěvek upraven 01.05.13 v 22:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
29.7.08 11:06

Ahoj,
tak u prvního jsem byla ze všeho vyjukaná, hrozně mi vadil pláč, ale nechtěla jsem kluka pořád nosit, aby si nezvykl. Co si pamatuju, tak jíst jsem moc nestíhala, většinou tak namazanej chleba, když chvíli spal. Manžel naštěstí teplou večeři často nevyžadoval a jinak uvařil sám, takže stíhat se to dalo. Bordel byl přiměřený, stejně uklízím pořád tak nějak za pochodu.

No a kupodivu po druhém návratu z porodnice jsem se skoro kousala nudou :lol: Možná to bylo taky tím, že už jsem měla zkušenosti. Ondra hodně spinkal a Matýsek už si krásně sám hrál, nebo mi pomáhal. Stíhala jsem a doteď stíhám vařit i uklízet a ještě mám čas minimálně dvakrát denně na hoďku v klídku zasednout k počítači a vypít si kafčo.

Rozhodně záleží na tom, jak mimi spí a později, jak je závislé na mamince :lol:

Jo a zvládla jsem to i bez mojí mámy a tchýně, které bohužel neměly čas mi pomáhat.

M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
29.7.08 11:08

Ahoj,

ja mela obe holky urvane, takze v prvnim pripade me zachranily Vanoce, tudiz jsme jedli u rodicu a manzel mel prazdniny ve skole.

Kdyz se narodila druha dcera, tak se u me stridali prvni dva tydny manzel a tchyne. Dcera jecela cele dny a starsi mela ani ne rok a pul, takze bych to nezvladala. Navic ja dost trpim na poporodni blues, takze to bylo :,-(omaso.

Jinak vsem nam hodne pomohl babyvak a satek. S tim slo aspon obcas neco udelat. Porody jsem mela pohodove, druhy byl i uplne bez siti, takze fyzicky jsem netrpela. Jen tedy unava a nervy v kyblu z urvanku na ktere neplatilo vubec nic.

Preji pevne nervy…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
286
29.7.08 12:07

Tak ja som prvé dni nezvládala nič. Bolo to ale zapríčené tým, že som mala veľké problémy s krvou…musela som ísť i na trasfúziu. Bola som strašne slabá…nedokázala som stáť na nohách ani sekundu.
Najhoršie na tom bolo, že som nemala žiadne mliečko a strašne som chcela aby nabehlo, tak som mala maličkého na prsiach aj celý deň v kuse.
Manžel mal týždeň dovolenku…tak varil, upratoval, žehliť mi chodila svokra…všetci veeeľmi pomáhali. Po týždni som už ale bola úplne v pohode…musela som si však zvyknúť na iný režím.
A musím povedať, že sa teraz strašne nudím. Dávidko je tiež veľmi spavé dieťa…takže stíham úplne všetko a aj tak sa nudím… :D
Myslím, že je potrebné nájsť si nejaký ten systém a ono to pôjde samo.
Prvé dni je dobré vykašlať sa na to, či je poriadok či nie…je potrebné odpočinúť si v každú voľnú chvíľočku.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
29.7.08 13:25

Zvládám, sice ten první týden po návratu z porodnice s náma byl doma manžel, ale uklidnila jsem se, až šel do práce a já si byla jistá, že zvládám už ne tři, ale čtyři děti 8) M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
29.7.08 17:04

prvních pět týdnů děs

Prvních pět týdnů jsme nezvládali, já po blbém porodu nástřih + velké natržení, 25 dnů průblém si i jen sednout (nějakým způsobem), malá se jen chovala, nespala, jen oči zavřené a když jsme ji položili, tak byla hned s pláčem vzhůru, v noci jedla po třech hodinách a po jídle vždy tak dvě hodiny neusnula, abychom ji mohli položit a taky se vyspat - řešili jsme spaním s námi v posteli, ona nespala, ale koukala, jak spíme my a my ji zase přistrkovali důdlíka. Já bez asistence drůhé osoby nebyla schopná se jít najíst, protože jsem nesnášela ten její brekot. Šestý týden se to zlomilo a spala cca měsíc v noci i 9 hodin v tahu. Teď 4. měsíce v noci jít tak 1 - 2×, přes den spí tak 3× 30 minut, jinak vyžaduje pozornost, nosit a chovat se ale nechce :lol: Zvládáme tak nějak na úrovni základního úklidu, vařím naštěstí málo kdy a převážně večer.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
29.7.08 23:16

Fragolo ahoj. :-) Možná mimo téma, ale dnes jsme byla s dětmi ( mám 3) a smanželem na večeři a u stůlvedle byly 2 rodiny a každá měla jednoho prcka, maminky tam skoro šílely u krmení, jak nejí, jak jsou vyřízené, že jim mimčo pěkná dává do těla, že nestačí vařit, prát, že manžel musí pomáhat. Já jsem tam tak seděla, nejmenší u prsa a druhu rukou krmila střídavě sebe a 2 děti a měla jsem fakt pohodu. Ta jedna paní si nás za chvíli všimla a chudák tak nechápavě koukala, její manžel to pak rozsekl, že asi se to únepřímou úměrou s počtem dětí zlepšuje a že by si asi neměli stěžovat, když vidí nás. :-) Mě doma nikdo nepomáhal, manžel měl volno vždy 3 dny po porodu a ťukám na dřevo, stíhám vše, vařím denně večer nebo dopoledne, děti si hrají a nejmenší na mě kouká z křesílka. ;-) Možná pomáhá nestresovat se, protože ty děti pak o to víc prudí. :-)

• Citovat
  • Upravit
ave
837
30.7.08 10:34

První týden jsem měla pocit, že jsem se ocitla na jiné planetě, byla jsem totálně hotová. Nestíhala jsem naprosto nic. Ještě, že mám úžasnou mamču i tchnýni a ty v kastrůlkách dovezly vždy dlabanec.
Nedařilo se kojení a malý řval pořád hlady. Po týdnu jsem se na to vykašlala, dala flašku a od té doby mám úžasné dítě a já jsem v pohodě.
A taky jsem přehodnotila slovo pořádek :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.8.08 11:31
Meduza píše:
Ahoj,
tak u prvního jsem byla ze všeho vyjukaná, hrozně mi vadil pláč, ale nechtěla jsem kluka pořád nosit, aby si nezvykl.
 M.

Jak nezvykl 8O

Lucka

• Citovat
  • Upravit
14079
20.8.08 08:01

No tak já teda stíhala leda tak uplakaný a uprděný miminko :D V jedné věci jsem ale chybovala a příště to hodlám napravit - máme tu za rohem MŠ a ZŠ, kde výborně vaří, tak si prostě budu chodit pro obědy, alespoň těch prvních 5-6 týdnů. Nejhorší bylo asi to celodenní plácání se od přebalování ke kojení, uspávání, praní plín a do toho přišel večer utahaný manžel a žadonil o něco k snědku. Pomoc nabízela tchýně, ale ve formě kočárkování. Já bych spíš uvítala to vaření nebo poklízení a sama bych šla uklidnit se ven. Příště už si do toho nenechám tak kecat, ale ty hormony jsou někdy děs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
20.8.08 14:03

Ahoj, tak já jsem tady asi jediná, ale z celého půl roku, co je malá na světě, bylo šestinedělí nejklidnější období.Sice nás hodně trápily prdíky, ale stejně: přebalit, nakrmit, spát, přebalit....... Většinu času prospala,takže jsem měla docela dost času něco dělat. Zato potom to začalo: kolotoč kolem mimča,které spí podstatně méně, vyžaduje pozornost, chce být neustále nošeno, neumí samo usnout…a další lahůdky.
Teď už je to lepší, malá se zabaví sama, udrží docela dlouho pozornost, takže můžu aspoň obstarat domáctnost a tak. Ale těch 5 měsíců byl očistec :oops: .

Takže u nás ZATÍM šestinedělí vyhrává jakožto období nejméně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
1.5.13 22:05

@Vend nakrmit dítě, přebalit dítě, dojít si na WC, nakrmit dítě, přebalit dítě, spát… první dítě, první dny, trvalo delší dobu, než jsem stíhala vše ostatní o nějakém velkém úklidu nebyla ani řeč a nejraději jsem měla návštěvy, které s sebou přinesly uvařené jídlo na další den :mrgreen: U druhého dítěte už to bylo jiné. Po příchodu z porodnice dát dítě spát a normální kolotoč okolo prvního, domácnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí