Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Najdi si šikovného fyzioterapeuta, naučí tě pracovat s jizvou a efektivně si ji nasírovat. Je to důležitá prevence srůstů a vzájemného dráždění vnitřních jizev. které ty bolesti pravděpodobně způsobují.
Masírovala jsi jizvu po zhojení? Často se stává, že jizva bolí, protože tkáň okolo po zhojení ztvrdne, proto je důležité to rozmasírovávat, začít hned po zhojení stehů. Já jsem 4 měsíce po druhé sekci a o jizvě nevím. Masírovala jsem pravidelně, ona se pak ani nevtahuje dovnitř. Jen když si kýchnu, cítím slabou ký tlak vevnitř, ale to jsme měla i po prvním, během pár měsíců to bylo pryč.
Děkuji za rady.
Ano jizvu jsem masirovala ta na dotyk je v pořádku. Trápí mě to nad ní mám tam místo po pupíkem 5×10cm co bolí jako blázen.
Myslela jsem, že je to rozestup ten gyndař vyvrátil. Zkusím tedy ještě fyzio jak radí @pe-terka .
Já měla po první sekci v tom místě takové tvrdé ložisko, ale doktor na UTZ taky nic nenašel. A při druhém císaři se musel prořezat velkými podkožními srůsty v tom místě, prý něco takového ještě neviděl a musel tam při hojení být zánět. Ale ani bolest ani nic jiného jsem necítila ![]()
Není to horké na dotek?
Mně se po druhé sekci udělal nad jizvou zánět. Po celé délce jizvy.
Oblečení bylo peklo, dokonce i chůze.
V porodnici vůbec nevěděli, co by to mohlo být. Až moje gynekoložka hned poznala zánět.
Asi 3 týdny jsem přikládala zinko-ichtyolovou mast.
A pak ok.
@ElisC ne ne horké to nemám. Břicho mám pěkné nepovolené jen to místo bolí.
To Je zvlastni, místo nad jizvou by mělo být necitlivé, alespoň já to tak mám. Četla jsem, že jsou v těch místech přerušeny nějaké nervy. Je to prý daň za to, že nemáš svislou jizvu přes břicho jak se to dělalo Kdysi. Já tedy neporadím, ale za sebe mám tak 2 cm nad jizvou Po celé délce naprosto necitlivé, i kdybych se píchla špendlíkem tak nic ![]()
@Anonymní píše:
To Je zvlastni, místo nad jizvou by mělo být necitlivé, alespoň já to tak mám. Četla jsem, že jsou v těch místech přerušeny nějaké nervy. Je to prý daň za to, že nemáš svislou jizvu přes břicho jak se to dělalo Kdysi. Já tedy neporadím, ale za sebe mám tak 2 cm nad jizvou Po celé délce naprosto necitlivé, i kdybych se píchla špendlíkem tak nic
Jo to já taky, ale pak ten zbytek nahoru k pupíku bolí právě ![]()
Zkusím rady od holek fyzio a víc masírovat akorát jestli to vydržím dotek je maso ![]()
Ahoj holky, chce se zeptat jestli náhodou nemá někdo stejný problém po druhé sekci jako já.
Mám 4m od druhé sekce. Jizva zahojena v pořádku měla jsem hematom, ale už je pryč.
Bohužel mám břicho nad jizvou velice citlivé i jen na dotek. Nemohu nosit kalhoty a kalhotky mám xl ve skutečnosti bych mohla mít s. Dotyk čehokoli je peklo. Gyndař mi dělat komplet velké vyšetření dvakrát a nepřišel na nic. Obvoďák taky na nic nepřišel. Bohužel mě bolí každej prd. Nevím si vůbec rady