Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všem! ![]()
Moje známá se podruhé vdává a svatbu budou mít v kostele. Myslela jsem, že to není možné, ale asi záleží na konkrétním faráři… Viděly/slyšely/účastnily jste se někdy takové svatby?
A můj druhý dotaz: Kdybyste se podruhé vdávaly, bylo by to „opět“ v dlouhých bílých šatech?
Jako myslím, že je to každého věc, i když poslední dobou se kolem mě vyrojilo takových nevěst víc, a tak jsem přemýšlela nad tím, kdybych se podruhé vdávala já (doufám, že ne), jak bych to udělala. Asi bych volila klidně bílé, ale asi spíš nějaké kratší, „civilnější“ šaty. A vy?
@Katla Já taky myslela, že v kostele se podruhé vzít nejde a dokonce i to, že neoficiálně (oficiálně papírově ano) takové manželství skončit nemůže niky. Protože bylo uzavřeno před bohem.
Také doufám, že to řešit nebudu, ale svatební šaty by asi byly odvislé od situace. Nicméně bych se skutečným nevěstovským šatům nebránila.
Ze srandy občas říkám manželovi, že bych se vdávala klidně ještě jednou kvůli těm šatům ![]()
Pokud bych se vdávala po druhé, tak bych do svatby v kostele ani do bílých šatů nešla. Nešla bych do bílých šatů ani v mém případě, kdy jsme spolu desátým rokem a máme dítě.
Já se budu vdavat v šatech v kostele.na vybore jenom oficiálně v jeans.
Jde spis o to, jestli ta prvni svatba byla uz v kostele a pokud ne, tak pro cirkev, jako by vdana nebyla.
No, otázka je, kde měli tu první, jestli na úřadě, tedy civilní, tak můžou mít druhou v kostele.
Na svatbě v kostele jsem byla několikrát, včetně té svojí
šaty nevím, asi bych volila dlouhý, ale ne uplně bílý a ne vyloženě princeznovský ![]()
Záleží jestli první svatba byla taky v kostele nebo jen civilní. Pokud civilní, může být druhá po civilním rozvodu (nebo úmrtí že) v kostele bez problémů. I jeden stejný pár může mít napřed svatbu na úřadě a po nějaké době v kostele. Naopak to nejde, církevní sňatek je rovnoprávný s civilním v tomto pořadí.
A na druhou bych si oblíkla co bych chtěla, po tom může být každému houby. Záleží jak bych to cítila. Obecně ale do kostela se nosí spíš slavnostnější, dlouhé modely, i s vlečkou (ale též záleží na kostele, některý je malý, moderní, tak tam klidně něco „modernějšího“ civilnějšího)
Příspěvek upraven 12.09.13 v 09:55
@rorozulka Jo, aha, to mě nenapadlo, ale tak to určitě bude! I když pro mě je to právě zvláštní. Stejně tak s těmi princeznovskými šaty. Když jsem je oblékala já, říkala jsem si a myslím, že se to tak říká, že tyhle se oblékají jen jednou za život… Samozřejmě k tomuto účelu, nemyslím zkoušky šatů, módní přehlídky atd. ![]()
Já mám bilo bezove dlouhé nahoře takový jakoby korzet asi mi bude zima
@Katla pokud je to její první svatba v kostele, tak je to jen jednou za život. Takže klidně v „princeznovském“ ![]()
@martinaaa1 Já měla nahoře ještě krajkové bolerko, zima mi nebyla a bylo to společně moc hezké.
Já v Boha věřím, ale k žádné církvi se nehlásím, tudíž v tom problém nemám
Ale osobně jsem se vdávala na úřadě s rozvedeným mužem, který svoje první manželství uzavřel v kostele, takže je možné, že teď před církví žije v polygamii, i když se se svojí „bývalou“ ženou nevídá
Vdávala jsem se v červených šatech, protože mi přijde, že bílé jsou opravdu hezké jen na panně
Ale dneska už to tak nechodí
Je to každého věc.. Přeci jen svatba v kostele se zdá být romantičtější a ty bílé šaty k tomu patří ![]()