Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ivulunka teda mam hroznej vitr a zaroven se tak tesim, ze to znovu zaziju cele znovu.. Kdysi mi rekli, ze deti mit nebudu a ejhle bude dalsi. Jen malej zacina pekne radit
to bude sedin…
Zdravím Vás maminky,
tak jsem si založila diskuzi a vzhledem k tomu, jak mě brzy poté chytla zase neskutečná nevolnost (s prvním jsem byla dvakrát na kapačkách v nemocnici), takže jsem byla ráda, že jakštakš přežívám, obstarám malého a domácnost, natož luxus si sednout k PC a popovídat si
Teď mě to naštěstí lehce už kupodivu povolilo
A to se divím, u prvního tohle utrpení trvalo do min 6 měsíce (pak ještě v lehčí formě až do 8m).
Jinak tedy Vám povím, obličej mám horší než v pubertě a to jsem u prvního vůbec neměla, tak manžel se pořád dušuje, že to bude holka ![]()
Jinak jsem si všimla, že Vás tu psalo více, co máme podobně celkem malý rozestup, tedy bojím se toho, hlavně to, že prcek bude spát za zdí a ne v ložnici
Snad to zvládne, asi ho přestěhujeme o prázdninách, aby to nebylo až s mimi. Jak to máte/ budete mít vy?
Jinak 13.3 mě čeká první větší genetika, tak už se nemůžu dočkat, aby byl člověk případně klidnější, sice díky prvnímu to člověku moc nedá se zamýšlet a nervit co a jak, ale stejně..Navíc při poslední kontrole se mi to malé už děsně mlelo a doktor nejdříve naznačil, že se mu trochu nezdá tvar hlavičky a pak, že dobrý a že mi to neměl říkat, abych se nenervila, no Vám povím, to tedy potěší ![]()
Tédy, těšíš se, že to bude celé znovu, to závidím
Mě se tak nechce znovuzažít porod, když už člověk ví, co to je a ten začátek kojení…Jéééje, chich ![]()
Ahoj holky mohu se k Vám přidat? TP mam říjen a také druhátko. Dcera má 14 mesicu a uz teď se toho děsím
pritel to jeste neví, i pro me to minulý týden byl šok ty dve //… každy měsíc jsem měla min 14 dnů spoždění uz rok tak jsem tomu neprikladala význam a ejhle
v týdnu má svátek tak přemýšlím jak mu to vkusně oznámit ![]()
@Marry.Lili popravde ja mela ten porod tak rychlej, ze se bojim, abych tentokrat nerodila na schodech pred barakem… Prijela jsem do porodnice a musela jeste s kontrakcema cekat (byla prede mnou na vysetreni mami ka) to byl zahul a vyplnovani papiru byl masakr, ale za hodinu jsem mela od vstupu do porodnice maleho v naruci
kdyby nezdrzovali bylo by to rychlejsi
@dreadnuth1 taky mam skoro 14ti mesicniho… Zacina poradne radit a ja mu stihat ![]()
@dreadnuth1 taky mame akcnaka, od vanoc chodi takze uz mi utika, posledni mesic uraduje v kuchyni, furt po nem poklizim a nejhorsi je, ze uz si sune zidle a lozi kam potrebuje ![]()
Holky, jsme na tom podobne
Malymu bude rok a pul a je to raubir. Od rana do vecera se nezastavi. Ma dny, kdy pres den ani nespi
Tak to bude sranda s miminkem ![]()
@moni0062 @locinqay já si to neumím vubec predstavit
hlavne malá je hrozná žárlivka tak to bude mazec
@dreadnuth1 Prvni rok bude urcite mazec
Pak uz si vyhrajou a hlavne malej pujde do skolky. Stepan zarli hrozne. Nemuzu si pochovat cizi dite
Vzdycky mi ho taha z naruci a cpe se tam sam ![]()
Souhlasím s moni0062, ten první rok a pak by to mohlo být fajn, pokud si tedy budou rozumět ![]()
Já jsem vděčná, že mi prcek jde cca nejdéle v 13hod spát a spí tak do 15:30/16hod, tak mám možnost si dáchnout, hlavně když mě chytalo to největší
Teď už je to naštěstí lepší a i ta únava lehce povolila ![]()
@locinqay
Týjo, závidím
Já jsem týden přenášela a porod byl 14 hod (od počátku bolestí) a jelikož jsem měla takové křížové bolesti, že jsem ani ležet nemohla a začalo to v 2:30, tak jsem byla navíc nevyspalá, no K. O tedy, samotné,,rození" už pak bylo celkem rychlé a ok, měla jsem moc šikovnou PA, co mě krásně vedla a malého tam nějak dobře natočila.
@Marry.Lili to ano, taky jsem stastna ze jsme dnu dali trosku rad a je to dost znat i ja mam moznost si dachnout, nastesti nevolnosti me uz presli davno.. Me asi pomaha listovka
@Marry.Lili on ten pristup PA je dulezity, ja trefila zrovna na stridani smen, ale zvladlo se to a PA byla uzasna. Jee ja byla tak vystrasena a zoufala, ale pomohla mi moc.. Hlavne mi neslo dychat a furt mi bylo na zvraceni:D no jelito proste.