Druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mrs. S
29.10.14 12:52

@dorkas je nám oboum pod 30, a ještě hlavní minus vidím v tom že jsme v podnájmu, ale na vlastní opravdu teď nemáme a dlouho mít nebudeme

• Citovat
  • Upravit
2039
29.10.14 12:53
@hanka.br. píše:
@Mrs. S Myslím si, že aby si sourozenci rozuměli nezaručí to, že jim bude přibližně stejně…A naopak. :mavam:

To je taky fakt!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
29.10.14 12:56

Ahoj, podle mě čím jsou děti sobě věkově blíž, tím si víc rozumí (alespoň v mládí). Ale zas pro rodiče je začátek dost záhul. Já mám děti 23 měsíců po sobě, teď jsou jim 3,5 a 1,5roku a je to čím dál lepší (pro mě méně práce, oni si čím dál víc spolu hrají). Takže já radím druhé dítě co nejdřív :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

@hanka.br. Pro jednoho výhoda, pro někoho nevýhoda. Kdybych se měla po rodičáku kam vrátit, tak to asi taky neřeším. Ale já třeba měla smlouvu na dobu určitou. Kdybych po dítěti šla do práce, budu tam muset pár let zůstat, asi bych usilovala o smlouvu na neurčito. Nebo nemusela, ale potom bych opět, po druhém rodičáku, hledala další práci. A to bych nechtěla. Takže třeba v mé situaci jsem si rodičákem vykryla studium a je to fajn. Dělám něco pro sebe a pak bych si ráda našla práci v příslušném oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
@hanka.br. píše:
@Mrs. S Myslím si, že aby si sourozenci rozuměli nezaručí to, že jim bude přibližně stejně…A naopak. :mavam:

Naprostý souhlas, to ze presne to, o čem jsem psala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2565
29.10.14 12:58

@Mrs. S věk máte krásný, takže opravdu pokud si myslíš že je lepší aby byli věkově blíže, bych do toho šla. My se budeme od února snažit o třetí dítko a už budu mít větší věkový rozdíl 11 a 8 let.Ale těším se a je mi to jedno. Užiji si zase mimuško. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
29.10.14 12:59

@hanka.br. To máš pravdu, ale co vidím okolo sebe s menším rozdílem jsou spíš parťaci

• Citovat
  • Upravit
30369
29.10.14 13:04
@Mrs. S píše:
@hanka.br. To máš pravdu, ale co vidím okolo sebe s menším rozdílem jsou spíš parťaci

Jo jasně…Nebo se mají pokrk a jdou si na nervy. Pořád spolu, rodiče je pošlou si hrát a mají veget, je to pro ně snazší!(to není o vásˇ, jen příklad:-) Společné hračky, společný pokoj, společné akce…Ale děti jsou individualitami rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
29.10.14 13:47

Já mám dvě sestry, jednu o necelé dva roky mladší( stou sem si rozuměla vždycky perfektně, jen ted v dospělosti už to není ono) a druhou o 5let mladší ( stou sem celé dětství nerozuměla byl to jen přítěžek kterého sem musela hlídat, když sem šla ven musela sem jí brát ssebou a pod. Celé dětství sme se víceméně prorvaly :mrgreen: dělala mi často naschvály, často vyprovokovala rvačku a pak šla bonzovat a já dostala třeba zaracha :pocitac: a ted? Rozumíme si a jsme dobré partačky, ale až od chvíle, kdy jsem se odstěhovala od našich :nevim:
Kluky mám od sebe dva atřičtvrtě roku, třetí sme chtěli dřív, ale nedařilo se doted, takže když to dobře dopadne tak budou od sebe necelých dva a půl roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
29.10.14 14:13

Já mám sestru která je o 8 let starší a vůbec jsme si nerozumněli, ona běhala po diskotékách zatímco já se koukala na pohádky a hrála si s panenkama :mrgreen: a když jsem začala lítat po diskotékách já ona už měla rodinu, cestu jsme si k sobě našli až když jsem poprvé otěhotněla, pak mám bráchu který je o 3roky starší a s tím mám plno zážitků a vzpomínek z dětství :palec: chodili jsme spolu občas i na ty diskotéky a tak, neříkám taky jsme se třeba porvali ale tak to snad bývá u všech sourozenců ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
29.10.14 14:48

Tak jsem furt někde mezi tím na půl cesty. Je to velké rozhodnutí, ještě o tom doma musíme hodně přemýšlet. Děkuji za vaše názory :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2565
29.10.14 15:42

@Mrs. S j není zač apak dej vědět jak jste se nakonec rozhodli. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
6.12.14 22:44

@dorkas nakonec jsme se rozhodli to zkusit ;)

• Citovat
  • Upravit
2565
7.12.14 11:56

@Mrs. S tak držím palce, ať vám to vyjde. Třeba se sejdeme v nové diskuzi miminka 2015. :palec: ;) :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.16 13:12

Me třeba hrozne vadi a mrzi reci typu: „a proc uz nemate druhy???“ Male jsou 3 roky… Kdyby tak lidi prestali planovat, sdtjene to neovlivni…Druhé ditko jsme chtěli po dvou letech, ale bohužel se rok nedarilo…ted zdravotni problémy, takze se to taky odklada… a co s tim zmůžu??? Bohuzel nic…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin