Druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.4.16 21:17

Dobrý den, řešíme dilema. Máme 7 měsíční miminko a jsem opět těhotná. První porod byl akutným císařem. Mám si dítě nechat i za předpokladu, že děloha není ještě ani rok po porodu? Někde jsem četla, že se má 1-2 roky počkat, pokud byl porod císařem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
27.4.16 21:21
@stanajaneckova píše:
Dobrý den, řešíme dilema. Máme 7 měsíční miminko a jsem opět těhotná. První porod byl akutným císařem. Mám si dítě nechat i za předpokladu, že děloha není ještě ani rok po porodu? Někde jsem četla, že se má 1-2 roky počkat, pokud byl porod císařem..

otehotnela jsem 7m po akutnim cisari - nebyl problem :nevim: nikdo z doktoru ani nemrknul, kdyz jsem tam tehotna prisla. akorat jsem mela planovany opet cisar, kvuli tomu malemu odstupu. ale nakonec jsem zacala rodit spontanne driv a nechali me porodit klasicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30369
27.4.16 21:21

@stanajaneckova Není už trochu pozdě se ptát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.4.16 21:24
@stanajaneckova píše:

to ses měla zeptat před pár týdny, jestli se máte chránit, nebo ne. jinak už se stalo, spusta dr i říká, že 6m stačí. důvod k ukončení nevidím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
27.4.16 21:25

@stanajaneckova Otěhotněla jsem 6 měsíců po císaři. Nebyl žádný problém. Pokud jsi neměla problémy s hojením po prvním císaři, tak by to mělo být v pohodě. Rozhodně to není důvod jít na potrat.

• Citovat
  • Upravit
27.4.16 21:30

@Elenloth Bohužel jsem měla na levé straně dlouho hematom, který se špatně vstřebával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.4.16 21:31

@stanajaneckova pokud by u tebe byl zdravotní problém, co by tebe nebo dítě ohrožoval na životě, tak tě na to doktor upozorní. Ale jestli jsi zdravá a dobře se hojíš, tak by neměl být problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.16 21:32

@Ali-Ali I po císaři a tak malém časovém odstupu jste měla porod bez problémů? To jste měla obrovké štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
27.4.16 21:34

@stanajaneckova Co jsem si po sekci načetla, není problém otěhotnět 6m po porodu, to na zahojení bohatě stačí (a po této době není ani důvod pro další sekci, lze rodit i vaginálně, pokud bude jizva a velikost mimča ok). Ta jizva po této době nebude lepší, ani horší, takže bych se neplašila. Jako důvod pro potrat bych to rozhodně neviděla.
Já otěhotněla po sekci s dvojčaty po 9m a těhotenství bylo ok, porod přirozený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.4.16 21:34

Do kdy se může vlastně jít na přerušení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
27.4.16 21:51

@stanajaneckova ja teda nevim, aĺe tohle je snad provokace? takovy dotaz v tematu, kde jsou snazilky o druhe a mnohdy to jde do let, co se nedari :'( tohle je snad hodne spatny vtip :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ity
535
27.4.16 21:51

@stanajaneckova ja teda nevim, aĺe tohle je snad provokace? takovy dotaz v tematu, kde jsou snazilky o druhe a mnohdy to jde do let, co se nedari :'( tohle je snad hodne spatny vtip :-( :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.12.16 12:52

Kdy mit druhe?

Ahoj, zajimal by me vas nazor. Kdyby jste byli v situaci jako ja. Je mi 23 mam dvouletou holcicku, je to ale maly dablik je opravdu hodne narocna. Tak si rikam ze uz se tesim az pujde do skolky ja do prace a druhe dite mit az klidne za 10let a chvili si to mladi jeste uzit. Jenze ale nemam se kam do prace vracet, musela bych si neco najit. Mala ma hodne rada deti tak by sourozence urcite rada uvitala. A chlap ten to nechava na me je mu tak nejak jedno jestli druhe dite hned nebo az dele. Opravdu nevim jak se rozhodnout, zase na druhou stranu je to takovy blby mit dva skoro jedinacky ale chtela bych se na dalsi miminko tesit a ne ho mit skoro z povinnosti.

• Citovat
  • Upravit
31672
26.12.16 12:55
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimal by me vas nazor. Kdyby jste byli v situaci jako ja. Je mi 23 mam dvouletou holcicku, je to ale maly dablik je opravdu hodne narocna. Tak si rikam ze uz se tesim az pujde do skolky ja do prace a druhe dite mit az klidne za 10let a chvili si to mladi jeste uzit. Jenze ale nemam se kam do prace vracet, musela bych si neco najit. Mala ma hodne rada deti tak by sourozence urcite rada uvitala. A chlap ten to nechava na me je mu tak nejak jedno jestli druhe dite hned nebo az dele. Opravdu nevim jak se rozhodnout, zase na druhou stranu je to takovy blby mit dva skoro jedinacky ale chtela bych se na dalsi miminko tesit a ne ho mit skoro z povinnosti.

pokud ho teď nechceš, a měla bys ho fakt jen z povinnosti, tak počkejte :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30369
26.12.16 12:57
@Anonymní píše:

Skoro jedináčci neexistují, vždycky jsou to sourozenci. Když dva roky počkáš, bude to akorát. Věnuj svou energii svému náročnému dítěti, může se stát, že otěhotníš a nebudeš ji zvládat, protože budeš mít co dělat se sebou - viz diskuze pár dní zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin