Druhé dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.12.16 13:09
@Anonymní píše:
Ahoj, zajimal by me vas nazor. Kdyby jste byli v situaci jako ja. Je mi 23 mam dvouletou holcicku, je to ale maly dablik je opravdu hodne narocna. Tak si rikam ze uz se tesim az pujde do skolky ja do prace a druhe dite mit az klidne za 10let a chvili si to mladi jeste uzit. Jenze ale nemam se kam do prace vracet, musela bych si neco najit. Mala ma hodne rada deti tak by sourozence urcite rada uvitala. A chlap ten to nechava na me je mu tak nejak jedno jestli druhe dite hned nebo az dele. Opravdu nevim jak se rozhodnout, zase na druhou stranu je to takovy blby mit dva skoro jedinacky ale chtela bych se na dalsi miminko tesit a ne ho mit skoro z povinnosti.

Pokud druhé teď nechceš tak si ho určitě neporizuj myslím že i ty 4 roky od sebe jsou tak akorát malá se teď na sestřičku moc těší těší se až bude pomáhat a starat se ;) a ne každé těhotenství je stejne takže pokud si měla první bez nevolnosti a všeho okolo druhé tak být nemusí a mohlo by ti to přenést dost velké problémy já začátek těhotenství prospala bylo léto byly prázdniny takže sem se o malou starala tak na půl spíš se starala ona o mě :lol: a teď už sem na rozpadnutí takže taky nic moc takže bych určitě počkala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.12.16 13:17

Stejne si to musis rozlousknout sama ;) Ja vzdy radim drzet se zasady, ze druhe si poridime jakmile je prvni odplenkovane, nekojene, umi se samo najist a obleknout :P Myslim pro zachovani dusevniho zdravi maminky. U nekoho je to po dvou letech, u jineho po peti. Pokud bych se ale na maly rozestup (a do tech cca tri let maly fakt je) necitila, rozhodne bych se nenechala tlacit okolim, praci nebo cimkoli jinym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
26.12.16 13:51

Být tebou začnu si raději hledat práci, teď je na to ideální doba, kdoví jaká bude situace za pár let. Až budeš mít stabilní zaměstnání, můžeš si klidně otěhotnět a odejít na mateřskou. Věkový rozdíl mezi sourozenci bych neřešila, třeba mám kamarádky co mají rozdíl 6 let a moc si to chválí, že je to ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
26.12.16 13:59

Já mám děti 21m od sebe, ale jsem o 10 let starší, nemohla jsem si dovolit takový odstup, pokud jsem nechtěla riskovat jedináčka. Děti jsou hodné, ale určité denní úseky jsou záhul (jídlo, koupání atd.) Pokud po dítěti neprahneš anebo nemáš důvod pro malý věkový odstup, tak si druhé ještě nepořizuj. Akorát budeš otrávená, že jsi tak dlouho uvázaná doma u dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3871
26.12.16 14:28

Začni hledat práci a počkej klidně 2-3 roky. Jsi mladá a nemáš kam spěchat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
26.12.16 14:37

Ja jsem o rok starsi a mam mezi detmi vekovy rozestup skoro 2,5 let/(mimi ma 7mes.)druhy syn byl neplanovany-pri prvnim synovi jsem pracovala na materske a hned po a chtela jsem se co nastoupil na full time do jesli uz plne (a v klidu :mrgreen: ) venovat praci a studiu. Ale ted tak moc dekuji za to, ze maji kluci mezi sebou maly v. rozdil, ze ma starsi syn brachu. Je to super!
A ok, je to narocne, ale porad jeste mam dost energie jak na ty dva (a jsou fakt narocni :P ),tak pri tom jeste obcas pomoct z domu v praci a delat skolu.
Ale puvodne jsem take planovala druhe mimi az „po 30ce“.
Je to vec tvoje a partnera a obe varianty jsou fajn ;) niceho se neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
26.12.16 16:29

A co dál potom? stejně si budeš muset něco najít, lepe si najít něco ted, oddělat si aby si měla smouvu na dobu neurčitou aby ses měla kam vrátit, já sem vracela na rok a půl do práce mezi dětmi a bylo to fajn, až na to že starší pořád ale pořád marodila, když jsem nastoupila tak jsem nevěřila že bych chtěla další dítě… no a pak už jsem se i začala těšit :D mezi dětmi mám rozdíl přesně pět let a je to super :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 10:36

Dobry den.
nevim, jestli je to spravna diskuze, ale zkusim to.
je mi 40 let a mam dite 5 let. uvazuju o dalsim diteti. Partner ma nemoc, ma RS, ale je stabilizovanej, bere leky, chodi do prace. je dobry napad mit dalsi dite vzhledem k memu veku a nemoci partnera? financne jsem na tom relativne dobre, mam plat pres 50 tisic. Staci to? muze se stat, ze partner nebude moci v budoucnu vydelavat.

Alena

• Citovat
  • Upravit
15094
3.5.17 10:40

Vzhledem k tomu, ze dite dokazes zabezpecit i sama, sla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 10:47

Dekuju za nazor @karkarka
financni stranka je dulezita ale co ta pece? Zvladnu se postarat o 2 deti, kdyz mi nebude schopny pomoct? Taky uz nejsem nejmladsi…

Alena

• Citovat
  • Upravit
15094
3.5.17 10:52

Myslím ze ve 40 letech je to jeste v pohode.ale sla bych do toho co nejdrive. stejnenje pece o deti vetsinou na matce. kolik mas psychickych a fyzickych sil vis nejlepe ty sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
3.5.17 10:54

Aleno, ja myslim, ze si pokladas spatne otazky. Zvládneš v budoucnu fakt, ze jsi si to druhé dite neporidila??
Podle me jsi rozhodnuta. Jen chces tady ujištění. Sama nejlíp musíš vedet, ze zivot je moc krátký, na to, aby sis některé šance nechala utéct. Mas 5lete dite, stejne budes muset jeste dlouho byt pro to prvni.
Preji tobe i manželovi, abyste měli jeste dlouho, dlouho spokojeny zivot. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
3.5.17 10:55

A partner dítě chce? Pokud půjdeš na rodičovskou dovolenou ty, tak je tvůj nynější plat bezpředmětný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
3.5.17 10:59

@hehehe Nooo, vzhledem k tomu, co schválila Marksova, si myslim, ze úplně bezpředmětné neni. Resp., s cim prisla a poslanci schvalili… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.5.17 11:02

@Tiffany1 nejsem uplne presvedcena ze 2. dite chci. nejsem moc matersky typ a jsem spis na vetsi deti. Trochu problem je, ze zrovna ted uplne dite nechci, ale pozdeji uz to nepujde.
@hehehe v tuto chvili je partner plne funkcni a jeho plat je vetsi, nez muj. Mame taky uspory. Ale nikdo nevime jak to bude v budoucnu ze jo

Alena.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin