Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Naštěstí to u mě tak není, ale asi šla, ale s co nejmenší dávkou hormonů.
Ano, sla. Ne kvuli sobe, ale kvuli tomu prvnimu diteti, pro ktere chci do zivota to nej. A to je z meho pohledu sourozenec.
@Anonymní píše:
Kdybyste už jedno dítě měly (přirozeně) a druhé byste mohly mít jedině přes ivf, šly byste do toho? Nebo ne a dítko by bylo radši jedináček?
měla jsem jít, nešla… druhý zázrak za 8 let ![]()
Ano šla, šance na sourozenecký vztah je něco, o co bych dítě vědomě neochudila.
Ne nešla, první jsem měla přes IVF, u druhého jsem byla rozhodnutá, že to necháme na přírodě. Do čeho bych šla, by byly inseminace, tam není zátěž pro tělo, resp. není taková, ale nevím, z jakého důvodu bys musela na IVF, tak možná inseminace není možná
Ono se ne vždy podaří hned první transfer, také nemusí být nic na zamražení, takže znovu hormony, odběr pod narkozou, transfer.. není to jen tak ![]()
@Anonymní píše:
Proč jestli můžu vědět?
já myslím, že některé věci by se neměly pokoušet a mít aspoň to jedno dítě je zázrak, který by mi mohlo x lidí závidět… pokud se nám druhé dítě nepodaří tak určitě nepůjdu cestou umělého oplodnění, hormonů apod.
jsem připravená si nějaké dítě osvojit nebo být pěstoun na přechodnou dobu až k tomu budu mít předpoklady.. Nemyslím si že sourozenecký vztah je nenahraditelný, mám kolem sebe až moc lidí, kteří si se sourozencem nerozumí ani z poloviny tak dobře jak s kamarádem. Nechci mít druhé dítě kvůli prodloužení rodičáku nebo kvůli nutnosti pořídit sourozence a poslední dobou mi dost vadí jak mi tím každý argumentuje, jak kdyby byl pro jedináčky konec světa…
@Anonymní píše:
Kdybyste už jedno dítě měly (přirozeně) a druhé byste mohly mít jedině přes ivf, šly byste do toho? Nebo ne a dítko by bylo radši jedináček?
nějaký čas bych to i přesto zkoušela přirozeně, zázraky se dějí, a pak bych do toho šla ![]()
Nesla nechtela bych si huntovat telo hormony ani podstupovat veškeré procedury a vnímám to trochu jako proti přírodě. Dalsim důvodem je, ze nemam problem mit jedninacka-dokonce bych rekla, ze jsem typ, ktery by byl schopen prožít kvalitní život i bez ditete/deti. Nikdy mi biologické hodiny netukali ani jsme nezavidela bricha a kočárky s miminama.
@Anonymní píše:šla bych, ale zároveň bych zažádala i o adopci.