Imunologie Plzeň - MUDr. Ulčová-Gallová

5993
23.12.16 14:08

Ahoj Ejbi, brali krev obema a partnerovi sperma, vysledky si rekni ze chces poslat domu. A vysledky byly myslim si za 6 tydnu. Jelikoz mi neco nasli, jela jsem tam myslim za 3 mesice znovu. Nyni chodim ve vedlejsim meste na hematologii, kde mi vse hlidaji. Budu tam chodit co 6 tydnu na kontroly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42775
23.12.16 14:12

@ejbinka výsledky jsme měli za 6 týdnů a přišly poštou. Byli jsme tam asi 3× max 4×. Už si nevzpomenu. Držím palce, ať se přijde na to kde je problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.12.16 14:19

@ejbinka první byla konzultace, pak odběr ovulačního hlenu + spermií a krev, pak nasazení vitamínů + léky a pak se řešilo co se mnou.
No ty mutace má prý hodně lidí a zjistili to na genetice-hematologii asi, nevím přesně kde, ale nabíralo se to u prof. U-G. U mě byl problém v potrácení. Potratila jsem 4×. Po dvou potratech se to začalo řešit, pak přišly další 2 potraty a nic se léky a vitamíny nevyřešilo, takže jsem pak šla na umělé s vyšetřením chromozomů miminka. (IVF/OGS) no a zavedli zdravé miminko, nasadili kortikoidy a plno ostatních léků a vyšlo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.12.16 14:23

@ejbinka no mě dělali imunologii, hematologii, karyo typ, štítku, genetiku :think: to je asi vše, ale bylo to na základě těch potratů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 16:13

@ejbinka Já byla s mužem teď v listopadu, oběma nám brali krev (a muž dával sperma), pak jsme si jeli pro výsledky z imunologie k paní profesorce. Bylo to měsíc po odběru krve, muž má nález tak bude brát léky a kontrolu mám v únoru. Výsledky z genetiky ještě nemáme, ty pošlou poštou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.12.16 16:15

@ejbinka My jsme byli 1.8. a na konci srpna jsme meli vysledky. Byla jsem tam jednou, nic se nezjistilo-teda nic noveho. V zadance z CAR jsem mela jen, ze na moji zadost prosi o vysetreni, zadny rozsah vysetreni nepsali :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.12.16 16:33

@ejbinka Ja ani nevim, co vsechno testovali :mrgreen: Nakonec ivf nebylo treba a zadarilo se normalne po 5ti letech…

• Citovat
  • Upravit
42775
23.12.16 16:58
@ejbinka píše:
@Ginuš právě, my máme nevydařené IVF, tak asi nebudou ochotni udělat tolik testů, ač by to člověk mohl vzít při jednom :cert:

nejspíš se budou ptát na „strom vaší rodiny“ to je kdo měl jaké nemoci, zda máte sourozence atd. To se nás ptali na první návštěvě. No je pravda, že ty testy moc nedělají, ale máš štěstí, že jdeš po 1 nevydařeném IVF. Kamarádku poslali až to 3 nevydařených no a díky léčbě mají ze 4IVF miminko, ale bohužel nemají peníze na to hradit si IVF celé bez pojišťovny, takže budou mít jedináčka. Držím palce :hug: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 17:18

@ejbinka My za sebou žádný pokus IVF nemáme, snažíme se cca 3/4 roku, ale mně je 34 a muži skoro 40 Dr. z nemocničního CAR nás tam poslal hned. Měli jsme žádanku jak na imuno tak na genetiku (tu zřejmě hlavně kvůli rodinné anamnéze). Muži byl zjištěn snížený intraakrozomální enzym ve spermiích a horší progresivní pohyblivost. Jinak jsem to už psala do jiného tématu, ale vlastně na základě tohoto nám paní prof. hned sdělila, že máme dát žádost o adopci, což teda mě i mému DR. přijde poněkud zcestné, když jsme v podstatě ještě nic neabsolvovali. Neříkám, že to třeba tak jednou nedopadne, ale teď je to i pro mě (velkého realistu až pesimistu :lol: ) malování čerta na zeď. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
23.12.16 18:30

@Avele paní profesorka asi žádost o adopci sděluje každému, my tam byli letos v srpnu a také nám dala leták, ať si zažádáme o adopci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 21:16

@Dr.Renča No, já jsem z toho byla hodně špatná a pak jsem si něco přečetla a zjistila, že nejsem zdaleka jediná komu to doporučuje a to mě trochu uklidnilo. :mrgreen: Nejsem rozhodně žádná naivka a vím, že na první dítě jsem asi stará, ale jsou věci, které se prostě neříkají. :?

@ejbinka Paní profesorka je určitě špička ve svém oboru a jsem ve výsledku ráda, že jsem si jí vybrala - aspoň máme nějakou příčinu toho, proč se nedaří. Tak snad budeš mít více štěstí (možná jí trefíš v lepším rozpoložení) a nedostaneš takové „doporučení“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 21:28

@ejbinka Psala jsem výše 34. Nikdy jsem těhotná nebyla ani se o to nepokoušela. :nevim: XX let jsem brala HA, dle Dr. nikde problém, ovuluji každý měsíc, hormonální profil v pořádku. Muž také bezdětný. Ještě se chystám podstoupit laparoskopii, kvůli průchodnosti a pak nás teda asi čeká IVF. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 21:35

@ejbinka Děkuji, já tobě taky! :palec: Já si nikdy stará nepřišla, ale když to slyším od Dr. každou chvíli tak už si to fakt začínám myslet. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3587
23.12.16 21:41

@ejbinka To se ti nedivím, já poznala manžela „až“ ve 30ti, v 27 bych na to připravená rozhodně nebyla. Musíme věřit, že to prostě vyjde a štěstí si nás najde. :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
23.12.16 22:13

@Avele ona paní Profesorka je jinak milá a sympatická osoba, při první návštěvě mi řekla, že už moje děloha nebude tak šťavnatá jako za mlada a dala mi leták na adopci a při druhé mi řekla, že mám šanci tak jedna ku pěti set…vím, že nejsem nejmladší, ale každý cyklus ovuluji, hormonální profil mám jak mladice, manžel má výborný spermiogram, 3 IVF a nic…u mě je problém, že mám jen jeden vejcovod a ještě neprůchodný…genetiku mám v pořádku a na imunologii se našli jen velmi lehce zvýšené antifosfolipidové protilátky proti ph-inositolu a ph-ethanolaminu, ale bylo to tak málo nad normu, že jinde to ani nechtějí řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí