Druhé dítě kdy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2272
7.3.25 18:15

Ja jsem nejsparsi ze tri deti, mam mladsiho brachu o 17m. S tim jsem byla jedna velka parta jako decko, taky jsme se silene navzajem rezali a delali naschvaly.

A pak mam sestru benjaminka, narodila se, kdyz mi bylo 7. Dost jsem si s ni primerene jejimu veku vyhrala, davala na ni pozor, brala ji ven. Nemuzu rict, ze by ten vekovy rozdil zase tak vadil.

Ale kupodivu jsme prave v dospelosti ztratily drat. Tim, jak jsem byla starsi, tak jsem se i driv odstehovala, sestra mela prave krutou pubertu a tak nejak jsme se odcizily a uz jsme to pouto nenasly. Skoda, ale i to se muze stat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10816
7.3.25 18:53
@Mgree píše: Více

Na povaze záleží hrozně, není to vůbec o vekovem rozdílu. Mám kolem sebe spoustu lidí už dospělých s větším věkovým rozdílem, klidně první kluk a vztahy dobré. Nejlepší kamaradka má o 2 roky starší segru, moc si nerozuměly v dětství a v dospělosti se to nezlepsilo. Jsou každá úplně jiná a nevyhledavaji se. Ale znám i opačné případy, malý věkový rozdíl a vztahy super a větší věkový rozdíl a taky vztahy nic moc. To mě utvrdilo v tom, že ideální věkový rozdíl neexistuje. Ja mám 2 kluky, skoro přesně 7 let od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2944
7.3.25 19:21

Tedy omlouvám se, ale pořizovat dítě kvůli sourozenci?? Souhlasím s anonymní. No nevím, myslím že dítě by sis měla pořizovat protože chcete vy s partnerem, ne protože si (dle mého) vcelku naivně myslíš, že bude samostatnější. No ne, fakt to není pravidlo. Kamarádka vyfluslá ze dvou kluků, ten starší je neskutečnej závislák, pořád lítá za mámou, sám neudělá takřka nic. A to až tak, že samostatnější je ten mladší. Druhá kámoška má holčičku a ta je jak pěna, hezky s ostatními hraje, samostatná, jedináček. Nevím co jsi vysledovala, ale já si třeba se ségrou (3 roky rozdíl) na hřišti fakt nikdy nehrála, ta mi stačila doma :D Nějaká samostatnost je věcí velmi individuální ve velké míře závislá na povaze jedince. A věř že u většího rozdílu věku ty zájmy budou sakra jinde. Dítě o 4 roky starší fakt nebude tankovat hrát si s mladším na hřišti s bagrem, takové iluze si fakt nedělej. Kamarádka je potomkem „do počtu“, aby nebylo mladší samo, aby nebyly holky sobecké a nevím co ještě a vztahy mají ze ségrou hrozný. Takže za mě tohle nejsou úplně nejlepší důvody…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.25 20:08

Máme rozdíly 3,5 roku a 2 minuty. Starší si s mladšími hraje, někdy je smutná, že už moc odrostli (už ji tolik neposlouchaji). Na hřištích doted ráda „adoptuje“ pritomna batolata.
Plánovali jsme rozdíl 2,5 roku a byli smutní, že se to nedařilo. Když se pak dostavila nečekaná nadílka, byl větší rozestup výhodou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin