Druhé dítě, nebo nová práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7449
16.8.12 10:24

@novo123 A který zaměstnavatel ale na druhou stranu bude chtít na nějakou kvalifikovanou (třeba kancelářskou) práci matku se dvě malýma dětma, věk cca 40 let? Z vlastní zkušenosti z velké firmy (v ČR přes 5500 zaměstnanců, v Německu přes 12000 zam., ostatní státy přes 30000 zam.) vím, že takové matky i u nás nemají valnou šanci. Třeba za mě se teď hledá náhrada na 2 roky za RD - kritéria krutá - věk cca 25 let, pokud možno bezdětná. Nemá šanci žena s jedním malým dítětem, natož se dvěma. Dřív se na mojí pozici hlásily SŠ a teď si vybíráme mezi VŠ…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
16.8.12 10:32

Když si najde fajn práci a pak ji to nedá a pořídí si dítě, tak ji zpátky třeba místo nevezmou.Ona 25-letá se během dvou let záskoku za RD osvědčí, rodinu bude chtít až po 30-tce nebo vůbec a zjistí, že je ta na záskok lukrativnější, smlouva se předělá a je to.To se taky stává .Dnes nemá svý jistý nikdo. Jedině, že by spala s nadřízeným :mrgreen:. Pokud touží po druhém dítěti a dá přednost práci, to je taky velice sobecké ;) už vůči prvnímu dítěti a i vůči sobě samé. Pokud by druhé dítko sama nechtěla bylo by to něco jiného.

Příspěvek upraven 16.08.12 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
16.8.12 10:33

@29
A neměla by ženská ve 34 letech vědět co chce a s kým? :nevim: A když píše, že ví, že ho nemiluje, tak asi není blbá a ví co píše, ne? Prostě mi to neleze do hlavy, chápu, že se láska po nějakých letech vztahu „vytrácí“, ale pokud na ní oba nepracují a nesnaží se těžko se z ničeho nic zase objeví, podle mě je zakladatelka prostě jen sobecká… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
kinley
16.8.12 10:36

@29
nevím co je na tom sobeckéo zrovna vůči prvnímu dítěti…Ale taky je docela sobecké jít radši rychle do druhého děcka, když mám vztah na prd a ještě si přiznám že manžela nemiluju…jak chci potom vytvořit milující rodinu, když už u rodičů to nefunguje? Myslím že nesobecké to bude když se paní zaměří ted na sebe, a dá si do pořádek ted svuj vztah, práci atd…

• Citovat
  • Upravit
29
10219
16.8.12 10:40

@_Kaczenkaa_ já myslela, že je láska k manželovi potlačena těmi negativy co asi u nich probíhají. A to, že si myslí, že ho nemiluje neznamená, že to tak je. Třeba kdyby ho ztratila, by ji to nakoplo. Nebyla by první ani poslední. Mám známou co odešla od manžela k jinému - taky si připadala, že už ho nemiluje, nemá to cenu a vrátila se. Život na nás kuje různá překvapení. Já to asi neumím dobře napsat, ale mě připadá, že si jen myšlenkově pohrává s tím, že s někým jiným by se měla líp. A to proto, že je momentálně nespokojená. Neměla - pokud je to normální, průměrný chlap tak další bude časem úplně stejný nebo horší. Souhlasím, že na kvalitě vztahu je potřeba zapracovat a to oboustranně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
16.8.12 10:43

@kinley já chtěla zarytě jen jedno, nejlíp žádný. Nakonec mám dvě a až potom jsem pochopila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Kaczenkaa_
16.8.12 10:44

@29
Rozumím Ti, ale taky se může stát, že až si to uvědomí, bude pozdě… :nevim:
Myslím, že by měla nejdřív zapracovat na vztahu s manželem a pak pomýšlet na druhé dítě… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
kinley
16.8.12 10:45

@29
a právě proto že tohle všechno zatím hledá, že sama musí přijít na to co cítí, by to neměla hned uspěchat dítětem…co když si nakonec fakt uvědomí že to neklape a nemiluje ho, ale ouha, dítě už je na světě…o dítěti bych uvažovala až si udělám pořádek ve vztahu přece! To by byla přesně jak ty slepice co když jim to doma skřípe, zachraňují manželství těhotenstvím a chlap je pak třeba stejně nechá…

• Citovat
  • Upravit
LouLou
16.8.12 10:49

@_Kaczenkaa_ @kinley myslim si to samy..prece nikdo nevime, jestli to je jen docasna krize a dokazou ji s manzelem nejak prekonat, nebo to opravdu nepujde a rozejdou se, ale zaplacnout tuhle momentalni nespokojenost ditetem se mi taky jevi jako ta nejhorsi moznost…hledani prace je podruzny, to prece nemusi byt bud-anebo, muze si ji hledat uz ted, bud najde, nebo ne, ale hlavni problem se mi zda byt v tom vztahu, ktery ji neuspokojuje.

• Citovat
  • Upravit
2153
16.8.12 10:58

Pokud s manželem i přes momentální situaci chcete zůstat, tak bych šla do druhého dítěte. Spousta spokojených párů spolu po čase funguje spíš na bázi přátelství, než zamilovanosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
16.8.12 11:43
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489
16.8.12 11:52
Souhlas :)
@Elke píše:
Pokud s manželem i přes momentální situaci chcete zůstat, tak bych šla do druhého dítěte. Spousta spokojených párů spolu po čase funguje spíš na bázi přátelství, než zamilovanosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.8.12 12:45

Maritimka - promiň, ale to jsou stupidní kecy :roll:, tak to jako abych měla práci, tak nebudu mít děti a udělám smlouvu s ďáblem, aby mi bylo už vždycky 25? Já se toho teda nebojím, jsem dost dobrá v tom, co dělám, abych to dala i s dětma a pokud je problém být čtyřicetiletá s jedním dítětem tak s dvěma už mezi tím moc velkej rozdíl nebude. Jak to, když si myslíš tohle, tak jdeš na mateřskou? To se pak ve 40 s tím dítětem rovnou zastřelíš nebo jak budeš řešit z tvého pohledu bezvýchodnou situaci? Taky pokud hledáš někoho na kancelářskou pozici, kde stačí SŠ, tak to celkově za moc kvalifikovanou práci nepovažuju.

• Citovat
  • Upravit
2453
16.8.12 12:50

No podle některých příspěvků by se měly jít zastřelit i všechny 40ti leté s dětma, které z jakéhokoliv důvodu zůstaly samy…

@novo123 ber to tak, že každá máme někdy PMS a potřebujeme si schladit žáhu…jinak si některé rady a odsouzení nevysvětluji. Nebo možná že některé jsou dokonalé a nikdy neměly krizi, kdy plácly první, co jim přišlo na mysl a považovaly to v tu chvíli za ucházející řešení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.8.12 13:10

Ana11 - no to je přece jasný, 40tiletá s dětma a bez chlapa, rovnou sebevražda :dance: Jinak teda k tomu tématu, v mém bývalém působišti probíhá momentálně propouštění - propouštění probíhá podle metody - první jsou mladé, svobodné, bezdětné s kvalifikací (podle teorie, že si práci snáze najdou :roll: ), pak jdou ženský, který mají odrostlý děti a manžele, kteří je uživí - takže hájený jsou zrovna tyhle ty nepoužitelný ženský s malejma dětma a bez chlapa nebo s chlapem bez práce či s prací nic moc. Neříkám, který z přístupů je správně, ale každopádně to ne všude funguje stejně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex