Druhé dítě, nebo nová práce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kinley
16.8.12 13:20

Ale tady ted vůbec nejde o propouštění a jak je to v kdejaké práci, všude je to různé…Ale vy samy za sebe, kdybyste si přiznaly že teda chlapa nemilujete že to skřípe vrhnete se na druhé dítě? nebo se dáte trochu dokupy, uděláte si pořádek v životě, vztahu, znovu naleznete cestu k partnerovi a teprve až se sama znova postavíte na nohy, se dáte do druhého mimča? Nikdo neříká at paní už nikdy nemá druhé dítě…ale myslím že ted nad druhým uvažovat je brzo, když sama nemá uplně OK rodinný život.

• Citovat
  • Upravit
novo123
16.8.12 13:31

Kinley - No, ale já vůbec nereaguju na tu zdejší teorii o rozpadajícím vztahu nebo co to tady probíhá. Napsala jsem svůj názor, že bych neměnila práci, když uvažuje o tom, že půjde znova na mateřskou a bylo mi vysvětleno, že 40tiletá s dvěma dětma bude bez práce. Tak se vyjadřuju čistě jen k tomu. Navíc původní dotaz zakladatelky zněl, jestli dítě nebo změna práce. Tak bych řekla, že se k tématu vyjadřuju víc než ty :kytka:

• Citovat
  • Upravit
2453
16.8.12 13:34

@kinley víš ale já z jejího prvního příspěvku vyčetla právě to, že tápe, neví… hledá radu, jak bychom to řešily my jen tak při hrubém nastínění situace. Já z toho nevyčetla, že si tleská, jak každý den s manželem pracují na početí, ona ho nemiluje a až otěhotní, tak se balí a jde.
Já osobně čtu příspěvek ženské, která se cítí lapená ve vztahu ve kterém není (momentálně ) spokojená. A jak už jsem psala - umím se přesně vcítit, protože jsem prožívala před dvěma roky přesně to samé a opravdu - člověk vymýšlí takové kraviny… a to se jinak považuju za racionálně uvažující a možná i alespoň průměrně chytrou ženskou.
Takže já to vidím spíš na nějaké popostřčení k tomu, ať pracují s manželem na vztahu, ať si najde v životě nějakou změnu (třeba právě v podobě té práce) a neřeší věci radikálně. Rýpnutí typu, ať jde do spermabanky a jaká je to vypočítavá a strašná ženská, tak ty jsou podle mého dost zlé a nikam nevedou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kinley
16.8.12 13:36

@novo123
myslím že se vyjadřujeme každá k jedné části tématu :D ale tak ono je to celkem jedno, zas je fakt že 40 letá ženská s dětma ještě není vůbec na odpis…co to je za nesmysl? to by se musela půlba všech bab odstřelit… 8o

• Citovat
  • Upravit
kinley
16.8.12 13:38

@ana11
to je to, co celou dobu píši já…nelámat to přes koleno, neřešit ted dítě či nějakou velkou zmenu v životě, ale zapracovat na sobě…na vztahu se svým mužem, najít třeba zase k sobě cestu… :)

• Citovat
  • Upravit
novo123
16.8.12 13:53

Kinley - máš pravdu, každá reagujem na něco jinýho - já celou diskuzi nečetla, jen úvodní příspěvek a reakci na mě :mavam:

• Citovat
  • Upravit
kinley
16.8.12 14:02

@novo123
no jo, to já to tak pročítala od začátku, tak sem ke každému řekla trošku :)
Důležité je aby se ted zakladatelka dala dohromady a našla sama sebe…

• Citovat
  • Upravit
7449
16.8.12 14:11

@novo123 Já ale vůbec neříkám, aby se šla čtyřicítka zastřelit, protože má děti. Jen říkám, pokud zakladatelka chce změnit život - práci, jakože podle uvodu chce, tak je to jednodušší udělat teď, když je jí 34 a má jedno dítě, než to dělat za pár let s dvěma dětma. Pokud tu práci změní, hřejmě se změní i její pohled na partnerský vztah, který teď doma má (nebudou s manželem pořád spolu) a vyřeší si, ještě před početím druhého dítěte, svou situaci. Buď se rozhodnou pro rozchod a nebo spolu zůstanou a udělají si druhé dítě.
PS - kvalifokovaná práce je podle tebe jaká? Jen ta, na kterou potřebuješ VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.8.12 15:01

Maritimka - kvalifikovaná práce je taková, kterou nemůže dělat každý. Např. já jsem ve svém oboru ve městě, kde bydlím a nejbližším okolí jediná, dokonce jsem zjistila, že ve městě o 50km dál taky nikdo takový není, tak jezdí klienti za mnou. S VŠ to nijak nesouvisí. Když budeš jedinej kvalitní podlahář v širokém okolí, taky to bude kvalifikovaná práce - a tuším, že takovej chlap má „jen“ výuční list. Na druhou stranu pod pojmem kancelářská práce se SŠ si představuju kohokoli, kdo umí s počítačem, možná základ nějakýho jazyka, zajde na poštu a uvaří kafe. To zvládne každej se základkou, tak to nevnímám jako kvalifikovanou práci. Ale zase třeba máš na mysli pod tím pojmem něco jiného :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7449
16.8.12 15:13

@novo123 Já si taky nemyslím, že je potřeba na kvalifikovanou práci spešl škola, o tom to není. Truhlář se truhlářem může stát i bez výučního listu se základkou. Stačí máknout a mít někoho, kdo tě řemeslu naučí. Ve městě není kvalifikovanou prací účetní s VŠ, protože na každém rohu jich je dvacet ve frontě, ale naopak na vesnici, kde je jedna, tam je to bráno za kvalifikovanou práci. Nehledě na to - kvalifikovanou prací je podle mě ta, kterou nemůže dělat každý - lékař, advokát, strojař, atd. To je podle mě kvalifikovaná práce, na kterou potřebuješ už na začátku kariéry něco umět. Hodně oborů se dá studovat na třeba na VŠ, ale ve skutečnosti se tou prací může živit „kdokoli“, koho ve firmě zaučí dle konkrétních požadavků. Vesměs je každá práce po čase rutina, kterou se naučí každý s trochou IQ…
Já neříkám, že mám práci, kterou by nemohl dělat i někdo jiný, to vůbec ne. Jen říkám, že u nás je potřeba na mé místo min. SŠ, ale v době nezaměstnanosti se na mé místo nedostane absolventka VŠ, pokud (bohužel) nesplňuje i další kritéria (věk, pokud možno bezdětná nebo děti už velké). Co si budeme povídat, dneska je to tak ve většině firem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kinley
16.8.12 15:20

Je fakt že u nás ve firmě, i když mi bylo někdy žadatelek líto, se bral hodně ohled na to zda dotyčná má dítě, nebo ho za rok plánuje atd…I když měli na tu práci, dostala ji nakonec jiná, bez praxe…ale taky bez malých dětí…jaké bylo rozhodnutí ani nemusím říkat…

• Citovat
  • Upravit
7449
16.8.12 15:28

Ono je taky rozdíl, kde firma sídlí, jaká je konkurence na trhu práce. U nás v Plzni mají problém najít místo strojaři s doktorátem, natož „jen“ Ing. Je jich tu prostě hodně. Třeba v jiném městě by to bylo jiné. Já za sebe, když vím, jaká je situace u nás, si třeba druhé dítě budu hoooodně rozmýšlet, jestli na něj budu mít a jestli si ho budu moci dovolit i vzhledem k budoucí kariéře. Bohužel to vypadá, že situace nebude lepší a jako dřív byly normální rodiny s klidně 3 a více dětmi (teď je na ně koukáno jako na podivíny, jak si v dnešní době můžou dovolit mít tolik dětí), za pár let bude luxus mít děti dvě (samozřejmě, pro někoho je mít už jedno dítě velký luxus, na který nemají).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
16.8.12 15:48

Maritimka - já bydlím 20km od Brna, takže samota u lesa, kde každej, kdo dýchá je výjmečnej, to tady teda zase není. Předpokládám, že konkurence v Brně se s Plzní nedá srovnávat. Já jsem si vědoma toho, že situace na trhu práce není jednoduchá, ale pro mě to nemá s tím, jestli budu nebo nebudu mít děti nic společnýho. Prostě je buď chci a nebo nechci.

• Citovat
  • Upravit
novo123
16.8.12 15:52

Kinley - ale to bys stejně tak mohla brát chlap x ženská. Manžel dělá v mezinárodní firmě a vždycky dostane přednost chlap před ženskou (jestli je mladá, stará, vdaná atd. není důležitý), dostal za úkol vybrat podřízeného na povýšení s jasnou instrukcí - ženskou ne! A to sám říkal, že tam má tři schopný ženský a dva debily neschopný chlapy. Tak to prostě teďka je a tím, že se rozhodneme nemít děti (nebo mít jen jedno) s tím stejně nic neuděláme, to bysme si taky mohli za pět let kvůli práci měnit pohlaví :mavam:

• Citovat
  • Upravit
8437
16.8.12 15:57

@novo123 Souhlasím, jsem si živě představovala, jak si před 40tkou půjdu preventivně hodit mašli, protože pak už o mě nezakopne ani chlap ani zaměstnavatel. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí