Jsem špatná máma? Nezvládám 2 děti

Anonymní
10.8.12 21:26

Jsem špatná máma nezvládám 2 děti

Ahoj holky, jsem už úplně na dně, omlouvám se za anonym ale stydím se. Mám doma 2,5 letou holčičku a 8 týdnů starou holčičku. Druhé dítě jsem vyloženě nechtěla, ale vyšlo to na poprvé, těhotenství bylo náročné po psychické stránce i fyzické. Porod celkem těžký, malá byla hodně velká 4 kg a dost mě „dole“ zničila. Přes den mi skoro nespí, jenom venku v kočárku, to chodíme vždycky dopoledne ven, malá spí s kočárku, pak přijdem stihnu dát oběd starší a dát ji spát a už se mi malá zase probudí. Když vstává ta straší, tak mi malá už řve, protože je unavená, ale doma nechce spát ani kočárku na balkoně, tak čekám až se starší vyspí. Než ji dám svačinku a vypravím jí, tak malá pořád řve, jsem z toho už na palici. To samé večer, starší chce, abych tam u ní seděla než usne, malá zase usíná v náruči, jinak řve a neusne. Teď bojujeme s kojením, pořád se vzteká a odtrhuje, mám málo mléka, musím 1× - 2× přikrmovat UM, málo přibírala, proto dokrmuju, nic neodsaju. Jsem už úplně vyřízená, v noci malá taky špatně spí, přes den dá doma maximálně 10 minut a pak řve. Bohužel jsem už na tom tak, že přemýšlím o tom, že jsem si ji neměla pořizovat, je to hrozné a je mi to strašně líto :think:, ale nemůžu si k ní najít cestu :(. Pak jsem nervní a řvu na starší, protože zlobí a neposlouchá. Já už fakt nevím, co mám dělat, zažila jste to některá taky a zlepšilo se to? Vím, že až bude starší, tak budu ráda, že jí mám, ale teď je to fakt nářez. Babičky u nás nefungují, jsem na ně sama, (manžel v práci). Vyčítám si, že ostatní to zvládají a já ne, bohužel mi to vyčetla i moje setra a dost ošklivě, napadla mě, že se doma válím a nic nedělám a ještě jsem z toho na nervy :nevim:.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17363
10.8.12 21:30

Vlastní zkušenost nemám, zatím mám jenom jednu holčičku, ale u mé kamarádky jsem viděla, že se to zlepšilo. Na sestru se vybodni, je to pár dní, co jsi ukončila šestinedělí, tak máš právo nestíhat, mít doma bordel a nebýt úplně v pohodě.
O víkendu víc zapoj manžela, at máš čas si odpočinout.

A neboj, špatná matka určitě nejsi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
10.8.12 21:32

Nejsi spatna mama, jen je toho na tebe ted moc. Manzel by se mel trochu zapojit, jsou to i jeho deti a ted bys jeho pomoc potrebovala.Byt jsem zastancem kojeni…co prevezt uplne na UM? to by nepomohlo? Potrebovala bys trochu oddech, vyspani,…to manzel nefunguje ani o vikendu? Mala to z tebe citi a pak tolik place a je nervni, chtelo by to aby ses hodila do klidu a pohody ty, pak takove budou i holky. Pokud babicky nefungujou, chtelo by to tatinka…i mu klidne vysvetli proc, rekni mu o tom jak se citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
10.8.12 21:35

Zkušenost taky nemám, ale vidím to u kamarádek, které mají dvě děti. Většinou je nejlepší recept být co nejvíc venku. Teď je hezky, tak to jde. Nabal svačinky, malý mimčo bude spokojený a starší nějak zabavíš, den uteče a doma budeš mít i celkem pořádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
10.8.12 21:36

Dát malou do šátku nebo manduky? Připlácnutá na tvé hrudi bude jak v náručí, tak by mohla být spokojená, a ty budeš mít volné ruce a můžš trošku fungovat. Večer zaměstnat manžela, buď se postará o starší - koupání, večeře, nebo mu hoď na krk mladší, ať si můžeš sednout k té druhé a vyprávět pohádku.
No a jestli nejde kojení, tak zvaž, jestli se s ním chceš stresovat, nebo přejít plně na UM a mít aspoň o jednu starost míň.

Sestře bych přátelsky oznámila, že až se nechám hospitalizovat s poporodní depresí, tak předpokládám, že coby blízká příbuzná se mi o děti postará :cert: :cert:

Příspěvek upraven 10.08.12 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594

Osvědčené omleté rady: šátek na nošení dětí, hacka (houpačka na mimino), http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli (hlavně zavinutí a šum - u nás to byl lux a jel několik měsíců každý den).

Mě se osvědčilo k tomuto ještě spát s miminem v posteli, ale samotná na manželské, vždycky jsem jen nakojila, odvalila se a spala dál - postel jednou stranou přiražená ke zdi a na druhé straně nainstalovaná cestovní zábrana - tím pádem jsem mohla při koju spát, nevstávala jsem v noci, kdybych na každé kojení měla dítě vyndat z postýlky, neusnout u toho a zase vstát a zandat, tak jsem mrtvá žena.
Jestli máš málo mléka, může to být i stresem a je to takový začarovaný kruh, tím víc se stresuješ, tak se mlíka dělá méně atd furt dokola. Malá třeba nechce kojit častěji, když ti starší spí ještě po obědě? Že by sis s ní lehla, dala prso třeba v té posteli, kdyby usla, tak se po chvíli odplížíš, aby tam za váma nevlítla starší a i si tím ležením trochu odpočineš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1227

Přesně tak, na sestru se vybodni
máš nárok být podrážděná, unavená a kvůli úklidu se dům nezboří
ujasni si priority (odpočinek v rámci možností, péče o děti, vaření, procházky…) a nepodstatné věci neřeš, dokud je z čeho jíst a co obléknout, tak je houby zle
asi se ti to teď zdá neúnosné, ale jsi čerstvě po šestinedělí a ono vždycky nějaku dobu trvá, než se zaběhne nový režim, zvyknete si na nového člena rodiny, starší malá je určitě taky nejistá z prcka a vyžaduje víc pozornosti než dřív, neboj ono se to srovná (mám prcky 2 roky a 8 měsíců od sebe a oba nespavce, znám to) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674

Sestra má děti? Pak to musejí být dokonalé děti, které má málokdo (já naštěstí ne).

V první řadě to chce klid, co nejvíc být v pohodě, protože stres je největší zabiják kojení. Jinak těžko radit, já takhle uplakanou měla tu starší (prvních pět měsíců nesnesla kočárek, spala pouze 4h denně - v noci od 2 do 6, přes den vůbec), mladší je zlatíčko (mít to naopak, tak nejspíš píšu místo tebe ;) ). Napadá mě jediné - nebyla by mladší klidnější u tebe, tj v šátku, manduce..? To mi nejvíc pomohlo, sice o moc víc nespala, ale aspoň neplakala a já aspoň něco stihla udělat. Nebo naopak nespala by starší venku v kočárku? (sourozeneckém) Prostě abys měla během dne chvilku jen pro sebe, to je fakt potřeba.

Jinak zbývá jediné - vydržet, lepší to bude, až mladší trochu povyroste a naučí se zabavit sama. Pak i starší bude komunikativnější a leccos jí vysvětlíš. Ovšem pak přijdou sourozenecké šarvátky, které leckdy taky nebývají procházkou růžovou zahradou. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
10.8.12 21:37

Nejseš špatná matka. Jen je toho prostě moc. Na domácnost se vyprdni. Fakt. Omez to na to nejnutnější = uvařit sobě a malé. Vyprat.
Zkus se uklidnit. Mimino holt sem tam bude řvát. Máš děti dvě a potřebují tě obě. Tečka. Časem se to usadí a bude líp, fakt :hug:
Starší zlobí, protože ty seš nervní a samozřejmě žárlí. Zkus ji hodně objímat, číst si s ní, povídat. Vysvětluj jí, proč asi miminko pláče, s čím by ti s ním mohla pomoct.
Mimino nasyť a dej někam poblíž tebe a starší, aby vidělo, co děláte. Zpívejte, tančete. Mluvte na něj.
Zkus to. A pořiď si nosítko ;)
Bude líp, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.8.12 21:40
@Anonymní píše:
Vyčítám si, že ostatní to zvládají a já ne, bohužel mi to vyčetla i moje setra a dost ošklivě, napadla mě, že se doma válím a nic nedělám a ještě jsem z toho na nervy :nevim:.

tohle jsem nějak přehlídla, prosim tě, ségra má dvě děti? S takovým rozdílem nebo je adoptovala už odrostlé? Jaký válení, holčička má 8týdnl, takže ještě nedávno jsi byla šestinedělka - kdybyste žily obě o 200let dřív, tak bys byla ležela s miminem v kútě a ségra a ostatní ženské příbuzenstvo by ti nosily polévku a starali se o dítě, v šestinedělí má ženská jen polehávat, aby se jí hezky zatáhlo pánevní dno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.12 21:42

Holky děkuju za podporu, sestra mě hodila ještě do větší depky. Pořád bojuju s kojením, jestli nemám přestat, třeba by lépe sapala po UM. STarší jsem bohužel kojila pouze 4 týdny, brala jsem to jako životní prohru, tak jsem chtěla u druhé to dokázat. Proto jsem i druhé mimi nechtěla, abych to nemusel aznovu zažívat, ten strees s mlíkem atd. Manžel mi pomáhá o víkendu, bohužel v týdnu choí pozdě domů, když už holky skoro spí. Zkoušela jsem nosítko, ale nelíbilo se jí v tom, asi jí je horko. Zkusila jsem si s ní lehnout, když starší spala, spaly jsme 05 hod. a pak když jsem jí prso vytáhla z pusy, tak se hned vzbudila.

• Citovat
  • Upravit
50725
10.8.12 21:43

Na sestru kašlat. Zřejmě dvě malé děti nemá, jinak by věděla, zač je toho loket :lol:

Nám hodně pomohlo nošení, jak už holky radily, malá byla spokojená, pochrupovala si tam a já jsem měla volné ruce. Teď se „bohužel“ rozpohybovala, je zvědavá jak opica a z nosítka vystupuje, už tam moc neusne, z kočáru taky vyskakuje - navíc jak už se dostane, kam potřebuje, začala brát staršímu věci a krámovat, takže se to ještě o něco zhoršilo :lol: Což tě asi moc neuklidní, ale nejsi v tom sama, je to holt mazec, ale časem snad bude líp :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.12 21:44

Dej sestře kočár s mladší ať místo hloupých řečí radši vozí a ty si může odpočinout!!! :mrgreen: :mrgreen:

Neboj všechno si sedne. Chvilku to bude trvat než si mladší vytvoří režim a zvyknete si na sebe. Jsi chvilku po porodu tak se nestresuj. Pokud kojení nejde, vyprdní se na to!!! Nebo zkus mladší uspávat u prsa (budou mi tu za to asi nadávat ale proč ne, dost mamin to dělá ale málokdo přizná!! :-D )
Nebo zkus tu mladší přikrmit tak aby mlíčko dostala na spaní doma, třeba ji to zasytí a bude spinkat zároveň se starší!!!

A nezoufej, bude líp!! :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.8.12 21:46

Sestra má 2 děti ale jsou od sebe 6 let, tak nemůže pochopit, jak je to náročně, když se starší ještě neumí obléknout sama, na záchod jí taky musím pomoct. Vyčítá mi, že nestíhám vařit.

• Citovat
  • Upravit
50725
10.8.12 21:47

Tak ať ti uvaří ona :mrgreen: Nechápu, co je jí do toho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí