Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lucinen já bych šla do druhého a zkusila nějak dodělat vzdělání. I s tím, že by občas pohlídala kamarádka. Sama nyní dodělávám další obor na VŠ a jezdím tam párkrát za rok, takže nemít mamku na hlídání tak bych třeba využila i nějaké placené jako chůvu atd. A pokud ti chyběl jen půl rok, tak zkusit jen dodělat půl roku a vyučák. Samo, že studium při dětech není žádný med, ale dá se to, když se chce.
@Lucinen Bych to vzala z jedný vody načisto.
Jako šikovná kuchařka se uplatníš i bez výučního listu, tohle je zrovna práce, kde to není úplně nutný.
I tak by bylo možná dobrý, kdyby ses snažila si školu dodělat, když i chybí kousek, třeba by šlo se ve škole domluvit. ![]()
Držím palce, ať se vám daří. ![]()
@Lucinen TAk malou udej do školky, zatímco jsi na rodičáku a ten rok si dodělej. V tvém případě druhé počká. Předpokládám, že máš čtyřletý rodičák?
@Lucinen píše:
Bohuzel to fakt nejde, s manzelovo strany hlidani neni, jeho rodice zijou v zahranici a moje mama se k male moc nema, jsme nato sami dva, predtim to bylo pul roku ale dodelat bych si ji musela cely rok
Dej malou do skolky, ja byla na malou uplne sama, zaridila jsem si individual, takze jsem chodila jen na nektere hodiny a treba jen 2× tydne ale snazila jsem se chodit casteji. A jak pisu rano malou do skolky, pak busem do skoly, odpoledne zpet, pro malou, a vecer uceni, moc narocne, ale da se to, nastesti jsem dodelavala jen rok, ale byl to zaprah, ale domluv se na individualu a pujde to uvidis
@Lucinen píše:
Bohuzel to fakt nejde, s manzelovo strany hlidani neni, jeho rodice zijou v zahranici a moje mama se k male moc nema, jsme nato sami dva, predtim to bylo pul roku ale dodelat bych si ji musela cely rok
Co bych dala za rok.
Já studuji už čtvrtým rokem…
Mimochodem začala jsem, když synkovi byl 1 rok. Ještě v prváku jsem otěhotněla, do druháku jsem šupajdila po šestinedělí, při písemkách mi profesorky chovaly druhého prťouse. A takových matek na škole máme…
Studuji dálkově, máme přednášky jednou v týdnu + 130 hodin individuální a 40 hodin školní praxe. Nějakou docházku nikdo neřeší, důležité je si splnit zkoušky a testy a máme v ročníku jedince, co se tam objeví tak 2 x do roka. Teď jdeme na praxi do jeslí, mám povoleno si sebou vzít i svého batoláka. Zkrátka to jde, když se chce. Na druhou stranu nebudu Ti mazat med kolem pusy, není to žádná sranda, člověk fakt musí mít pevnou vůli. Příští rok ale končím a už si říkám, co budu dělat. Bude se mi po tom stýskat a hlavně budu mít jednou na co vzpomínat, svým klukům budu mít jednou co vyprávět. ![]()
Rok je nic, zatla bych zuby a fakt bych to dodělala. Já když nastupovala před 4,5 lety do prváku, přišlo mi to šílené. Pět let nekřesťanská doba. Tak hrozně rychle to uteklo, že to vůbec nechápu. Otočím se na patě a pět let v háji.
Příspěvek upraven 21.03.16 v 21:45
@Netopirek píše:
@hanka.br. no když si nemůže dodělat školu, tak jako někdo kdo umí jazyky, s certifikátem bude lepší než nic. A udělat si jazykový kurz si zvládneš i s dvěma dětma.
To jistě, ale zakladatelka opravdu nevypadá na někoho, kdo má jazykové předpoklady. K čemu by jí takový jazykový kurz asi byl…? Ať se drží toho, co umí.
@hanka.br. píše:
To jistě, ale zakladatelka opravdu nevypadá na někoho, kdo má jazykové předpoklady. K čemu by jí takový jazykový kurz asi byl…? Ať se drží toho, co umí.
Přesně tak, k ničemu. Aby jí k něčemu byl, chtělo by to z toho jazyka i nějakou zkoušku.
A to potřebuje taky nějakou tu přípravu, že jo.
@hanka.br. tak určitě je lepší se držet toho co umí. Ale já jsem třeba po mateřské narazila na práci operátorky (tý co neprodává) a vzdělání ji bylo jedno, ale musela jsi umět aktivně dva jazyky aby jsi mohla pomáhat klientům. A do jazykový školy může chodit i z dětma. Do školy už hůř. Na to musí mít hlídání.
No ja se omlouvam, ze nemam hacky nad pismenama, ale na tel.mi to nejde nastavit, jinak ja to prave uz invinidualne zkousela, ale neschvalily mi to, potrebovaly me aspon 3× do tydne, ja si rikam aspon do te kuchyne jako pomocna ruka, to by me bavilo take
Jen aby me vzaly, ale chceme i k male sourozence at je nemame tak daleko od sebe, jen uz mam stoho hlavu v pytli jak premyslim at se rozhodnu spravne
@Lucinen TAk zkus tu školku. Teď budou zápisy. A Kdyby sis to naplánovala a otěhotněla na podzim, tak to zvládneš obojí. Pak se ti práce bude shánět líp, když budeš opravdová kuchařka a ne skorokuchařka.
Plánovat můžeš cokoli, otázka je, jak to vyjde. Taky jsem chtěla navázat rodičák a nemít děti hodně od sebe, bohužel to nevyšlo, tak mě čeká hledání práce. Naštěstí malého vzali do školky a já se těším mezi lidi.
Tak jako pomocnou silu te asi vezmou, ale ten plat a ty vyhlidky… kde se vidis za deset let? @Lucinen
No, ja myslim, ze pokud se tu praci pokusis najit a zjistis, ze te nikde nechteji, tak ti nezbude nez delat mimino, takze osud rozhodne za tebe.
Tudiz - zacni hledat praci, a pokud ji nesezenes, coz si myslim, ze je dost realna varianta, jdi do mimina.
@lear ja vim ze kdyz sezenu praci nebudu ji chtit treba za ten rok stratit, ale za 10 let, to nevim a myslim ze to nevi ani vyuceni ale sama se citim hloupe, zase si rikam treba se osvedcim a budou si me nekde nakonec chvalit, je to pro me tedka tezke rozhodnuti ale manzel chce druhe
No kdyz se jim osvedcis, tak ti misto podrzi i po materske… @Lucinen ja bych to zkusila, uz jen abys prozkoumala trh prace v okoli, a taky zalezi, co chces uvnitr, jak jsem ti psala.. jestli te srdce tahne k mimcu, mej mimco ![]()
Tak rok by se určitě dal dodělat ne? od září bych se pokusila dostat malou do školky, v září nastoupila do školy, a tak od listopadu- prosince bych se začala snažit o druhý mimčo. to bys v klidu porodila až po ukončen školy