Druhé miminko a rozpočet
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Šmoulice píše: Více
Pro někoho je to málo, pro jinou rodinu je dostatek na běžný život.
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina píše: Více
Tobě zbývá na jídlo, drogerii, oblečení, obutí, školní věci atd míň než 17tis pro 4 lidí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šmoulice ano, jsme v nájmu. Stejně jako polovina republiky. Jistě si umíte představit jak těžké je dostat solidní hypotéku na vlastní bydlení v dnešní době pokud mladí lidé začínají od nuly. Rozhodla jsem se pro děti než pro hypotéku, protože by se taky mohlo stát že bychom se jich ani nedočkali právě kvůli zatížení hypotékou. To že nemáme koníčky jste si nejspíš vycucala z prstu, jak píšu tak si přivydělávám, svým koníčkem. Stejně tak existují koníčky které jsou finančně nenáročné a představte si že je mají i normální lidé, ne jen chudí. Chlap má též koníčky, třeba cvičení na které má dost drahou výbavu. To že nechodíme za zábavou ani není spíš o naší finanční stránce jako o tom jaký prostě jsme. Úplně běžně občas zajdeme do kina, máme rodinné grilovačky na zahradě, chodíme na houby, na procházky a nebo prostě jen máme hezký večer s chlapem při víně u deskovky. Každý bere zábavu jinak. Spíš je smutná vaše jedovatá reakce, zkuste si taky s chlapem udělat hezkej večer ať jste trošku příjemnější
a jestli vám zbytek nedoplaceného úvěru 210tisíc přijde jako hromada dluhů, tak ať. Bohužel jsme nějak začít museli jako dva jedinci co k sobě přišli každý s igelitkou. Takže díky za vaši reakci, jistě vám udělalo radost píchnout si do někoho kdo se snaží alespoň trochu nad tímto tématem přemýšlet než aby rodil jak na běžícím páse a sosal stát.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Já bych se toho nebála. Mám už děti velké, ale také jsme nikdy neměli na rozhazování. Nyní se už máme dobře, ale stejně žijeme docela skromně. Jídlo kupujeme hlavně v akci, dcera 9 let má jeden kroužek ve škole 250Kč/rok a chodí do skauta 1.000Kč/rok. Syn už je na střední, kroužky nemá, stojí nás tedy dost jeho dojíždění do školy, ale nekouříme, nechodíme do restaurací. Máme tedy vlastní byt, což je výhoda. Děti v předškolním věku žádné kroužky neměly, ani o to nestály. V tomto věku chtěly být hlavně s námi rodiči. Občas nějaký výlet, hřiště, k babičce na zahradu a bylo nám fajn. To by děti neměl nikdo. Zvládnete to úplně v pohodě a než se naděješ, půjdeš zpět do práce a bude lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
Představ si, že ano. Jsem sama na tři děti, reálně mi na tyhle věci zbývá tak 15 tisíc a vycházím úplně v pohodě, deti netrpí hladem, maji co chtějí, chodí slušně oblečené, obuté, mají kroužky, jezdime na výlety, neřekla bych, ze by jim něco scházelo
jen sem se proste naucila nakupovat ve slevách, přemýšlet o tom, co kupuju, varim ze základních surovin apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tohle není o kopání, ani o jedovatosti. Za mě je na dnešní život 17tis na měs bída. Ani si to představovat nechci.
A docela lituju děti. Až přijdou s tím, že by chtěly dělat nějaký kroužek/sport a ty jim řekneš ne sorry, nejsou peníze, půjdeš na tento, protože je levnej …
A pokud nad tím přemýšlíš, tak si tu hlavu trochu otevři a přemýšlej i nad názory, které se ti nelíbí. Mě nepřijde, že přemýšlíš. Ale že seš jasně rozhodnutá a sem sis to přišla jen ověřit. Jo prostě dítě za každou cenu a ono se to nějako udělá … ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v tom máš i obědy děti ve škole, školce a tvoje v práci?
- Citovat
- Upravit
Ale tak až budou děti chodit do školy a budou hrozit dražší kroužky, tak zakladatelka už bude zpátky v práci a bude mít větší příjem.
- Citovat
- Upravit
Tak snad si mezi tím nenaberou nějaké další půjčky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak někdy člověk půjčku potřebuje. Záleží na tom, na co je, v jaké výši a s jakým úrokem.
- Citovat
- Upravit
Jaane, tohle vůbec neni z tve strany o kopani a jedovatosti, ani malinko…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže z 15ti nasetris na dovolenou, máš na benzín, na vstupy, kroužky, soustredeni, v pohodě koupíš kvalitní boty, mobily, vše do školy, jídlo pro čtyři, drogerie…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina my teda jedeme taky kroužky od mimin a závodní sport od těch 4 let, zubař to stejně, čeká nás to bohužel taky, dítko má po úraze problém v horním dásní a už ji čeká ošetření pod narkózu 20 až 40tis,2× už ji trhali zub normálně…chodíme na logopedii kvůli r, jinak mluvila v necelých 2 letech plnohodnotné ve větách…rehabilitace na poděšený špatný styl chůze…to jsou prostě běžné diagnózy a dají se řešit, jen to něco stojí a jsem ráda, že na to máme i na RD…