Druhé miminko a rozpočet

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16245
20.2.26 11:22
@Šmoulice píše: Více

Ty jsi fakt rypna… Tak si o tom chtěla pokecat, a co? Mně taky přijdou zbytečné všechny diskuze na téma „vidíte tam ducha“? Tak do nich nelezu, stejně jako tam platí „dokud neuslyší doktorka srdíčko, jsou všechny čárky nicneříkající“, tak stejně tak tady platí, že si to musí zakladatelka spočítat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
20.2.26 11:23
@rozand píše: Více

Ve třech letech v drahém kroužku? Moje dcera chodí do přípravky v tanecni škole za dva litry na pololetí. Vybavení žádné, takže další náklady nula.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
20.2.26 11:25

@zrcadlo S tou přípravou hodně záleží kam se dítě hlásí a v jakém kraji. Situace v Praze a ve SČ bude jiná než někde jinde. Navíc teď jsou slabší ročníky už. Jeden z kluků šel na SŠ v Praze v době nejsilnějších ročníků a ten přetlak tam byl značný.
Navíc si vybral obor kde brali 10 ze 100 a na druhý na škole 90 ze 800. Platit Cermat přípravu bylo automatické a platila ji většina rodičů ze třídy + měli placenou přípravu ve škole.

Mně rodiče přípravu na přijímačky platili už před 33 lety, protože jsem se hlásila na školu, které byly 3 v ČR a tedy přetlak tam byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
20.2.26 11:31
@zrcadlo píše: Více

Tak si chtěla pokecat … A musí počítat s tím, že někdo bude mít i jiný názor, než ona … ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
20.2.26 11:33

@Eva2610 A Tvoje dítě neví, že existuje dětský den a máte k tomu nějaké akce? :-)
My k tomu máme běžně pěnu a nějaké blbinky a ten rok součástí byl tahle akce - vyzkoušej si kroužek :-)
Jedete na kolech a vidíte kluky trénovat / hrát na hřišti, vidíte děti trénovat na kolech " Co tam dělají, já chci taky takhle jezdit.„, potkáte dítě s hokejkou " Kam jde, co to má a proč?“, atd… Dítě se přirozeně zajímalo, co tam dělají. To není vůbec o tom, že bychom jim něco tlačili.
Teď je OH, už chce bruslit :-))) - všechny sporty včetně ukázky jim poskytla učitelka v MŠ.

Jestli je k tomu vedeme těžko říct.
Jinak třeba do toho skauta chodí děti dětí ze školek, normálně si to řeknou mezi sebou.
Syn na ten kroužek chodil s kamarádem ze třídy, což vyšlo naprosto náhodou.
V komunitním kruhu semelou kde co:-)
A jednu dobu, to nevím jestli ještě se děje, fotbal a jeden sport dělal normálně nábor mezi školkami. Pozvali všechny školky na akci a děti si to mohly vyzkoušet.

Příspěvek upraven 20.02.26 v 11:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.26 11:34
@Snopy123 píše: Více

Věřím, může být, ale asi bych neplánovala počet dětí s ohledem na to, že třeba některé z dětí si bude žádat drahé výlety a nákladný sportovní klub. Jedno z mých dětí třeba dost toužilo a touží jezdit na koni. Kdyby bylo jedináček, tak bych mu to dopřála, takhle ne - z důvodů teda i logistickych, nejen finančních.

Bylo na primestaku, ale na pravidelné (natož sportovní) ježdění to není.

Stejně jsem ale radši, že máme dětí víc, i za tu cenu nenaplneneho jezdeckého snu jednoho z nich.

• Citovat
  • Upravit
149088
20.2.26 11:37

Na emiminu neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
20.2.26 11:43

@Anna766 Tak tady existuje a neexistuje věcí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
20.2.26 11:44

To byl odhad, me do sokola nechodí, tech 200 platili za brusleni, ale i to mi prijde jako levny kroužek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
20.2.26 11:49

@j.a.n.i1 No ten skaut proti tomu je opravdu levný. A upřímně nevím proč by to mělo být skaut ne a Sokol ano :-)
Ten skaut je jeden z nejlevnějších „kroužků“ všeobecně. I když já nemám ráda když skaut se označuje jako kroužek ale to je můj problém.
Sokol už tedy roky neplatím, tak nemám přehled. Ale naše děti tehdy i rády jezdily na to hromadné cvičení župy a nacvičovaly a tak. Já tedy Sokol nikdy svým způsobem nebyla. :oops:

Příspěvek upraven 20.02.26 v 11:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3364
20.2.26 11:50

Tady je to názorově vyhraněné. Máš mnoho dětí, co nosí oblečení po sourozencích a místo k moři se cákáš v rybníku. Jsi automaticky super obětavá matka roku, maják ctnosti, jen postavit do vitríny a postavit pomník. Máš jedno dítě, jedeš na Kanáry a platíš mu dražší aktivity? Jsi opovrženíhodný sobec, co nechce plodit daňové poplatníky a v podezření, že doma místo domácích lučin žereš kaviár a sekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149088
20.2.26 11:52

Klid. To byla řečnickà. Na tu není třeba odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101866
20.2.26 11:53

Skaut pro 4 leté dítě… Když ty sama jsi psala že ti nevim kdo jsou u vas od 5 let :think:
A mnohde chteji z celkem praktickych důvodu až školáky.

Příspěvek upraven 20.02.26 v 12:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3297
20.2.26 11:54

@884135 Vždyť každý ať má kolik dětí chce.

Zakladatelka ať si další dítě samozřejmě pořídí. Předpokládám, že nikdo si neurčuje svůj počet dětí dle nějaké diskuze na internetu.
Rozhodnout a počít budou muset stejně sami :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41404
20.2.26 11:54
@Anonymní píše: Více

tak třeba ty moje na tenis a fotbal chtěli už ve školce :think: o školkách v přírodě tedy raději pomlčím, stejně jako např. o lyžování v zimě, či výtvarném oboru na ZŠ :think: pětiletí už celkem žijou, jako jasně, určitě bude i takové, které bude ležet celé dny v kniháchv knihovně, ale více spíš budou chtít být s ostatními dětmi na koupáku, na kolech, lyžích, na fotbale atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat