Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak by mě zajímalo, jak jste otěhotněly napodruhé, po prvním dítěti? Dřív než napoprvé, později? Doktorka říkala, že napodruhé už to jde líp, znám i pár případů (zvlášť jeden exterém - poprvé po 10 letech, podruhé omylem, nechtěně, už s tím nepočítali, ale nechali si ho, samozřejmě). Znám ale i případ, kdy to napodruhý už několik let nejde. Je mi jasný, že na to má vliv spousta faktorů, tak jen ze zvědavosti.
Tak já jsem podruhé otěhotněla nečekaně a na velké překvapení moje i doktorů:-). První dítě mám z IVF po 5 letech trápení, kde mi bylo řečeno, že to bylo ne za 5 minut dvanáct ale 5 minut po dvanácté i proto, že jsem matka „v pokročilém věku“
. No a teď na Vánoce jsme měli opravdu nečekaný dárek - dálnici na testu.
Takže za sebe můžu říct, že jsem rozhodně otěhotněla rychleji než poprvé:-).
Tak my jsme taky raryta…prvni omylem, druhy nahoda
ale obe nase a zboznovany ![]()
tak jo, asi to šlo rychleji, první po sedmi letech snažení, druhé po 4-5 lrtech, spíš 4 letech intenzívního. Takže zkráceno skoro na polovinu
teď už je mi hej, můžu o tom blbě žertovat ![]()
Altche píše:
Ahoj holky, tak by mě zajímalo, jak jste otěhotněly napodruhé, po prvním dítěti? Dřív než napoprvé, později? Doktorka říkala, že napodruhé už to jde líp, znám i pár případů (zvlášť jeden exterém - poprvé po 10 letech, podruhé omylem, nechtěně, už s tím nepočítali, ale nechali si ho, samozřejmě). Znám ale i případ, kdy to napodruhý už několik let nejde. Je mi jasný, že na to má vliv spousta faktorů, tak jen ze zvědavosti.
U me to slo daleko lepe, bohuzel jsem samovolne potratila, ale otehotnet slo daleko lepe a rychleji…
na prvni jsme cekali 2,5 roku, ale je pravda, ze s jinym partnerem… ted se povedlo po 2 mesicich…
a ted musime cekat 3 mesice nez zkusime znova, ale doufam, ze to bude stejne rychle a tentokrat s lepsim koncem…
Drzim palecky
![]()
Po první těhu jsem otěhotněla taky hned napoprvé
No ale byl z toho SP,pak zase napoprvé,to bylo pro změnu ZT ve 12tt
no a napočtvrté taky hned a dopadlo to dobře.
Tak já poprvé hned první měsíc snažení a druhé 4 měsíc snažení…
První těhu napoprvé po vysazení a druhé těhu až po devíti měsicích po vysazení HA.
ahoj, tak já první těhu na první pokus a teď se znašíme o druhé. teď je to třetí cyklus, tak uvidíme ![]()
Když se to tak vezme, tak druhé později. První asi o 3 měsíce dřív než jsme chtěli a druhé na první pokus co jsme chtěli.
Prvni bylo rok a půl a tak mi přišlo divné brát antikoncepci, když jsme druhé do budoucna chtěli. A otěhotněla jsem nečekaně 7 měsíců po porodu - přes kojení.