Hypofunkce štítné žlázy a otěhotnění

492
16.2.12 21:06

Hypofunkce štítné žlázy a otěhotnění

Ahoj holky. Moje kamarádka má hypofunkci štítné žlázy, myslíte, že to bude mít vliv na její otěhotnění? Nebude jí to dělat problémy? Máte s touto nemocí zkušenost :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
16.2.12 21:07

slo to pres ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
16.2.12 21:11

já otěhotněla po třech týdnech snažení nesnažení..a to mi dr předpovídala šanci na 30%..
pokud má správnou dávku léků.. tak by to nemusel být zas takový problém..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
16.2.12 21:17

No jí právě ta doktorka od štítky řekla, že na mimi může rovnou zapomenout, tak mi to nedalo a ptám se veřejně :-) Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.2.12 21:17

Ahoj,tak ja jsem po operaci stitne zlazy a beru prasky..Doktorka mi rikala,ze pri spravnem davkovani prasku by nemel byt problem.Otehotnela jsem 3 mesice po vysazeni HA.Jen jsem cele tehu chodila na castejsi kontroly a odbery krve.A taky mi hned od zacatku dali vyssi davku prasku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
16.2.12 21:21

myslim si ze pri spravnej davke hormonu mozes kludne otehotniet a donosit zdrave dieta. Musi ti brat castejsie krv a kontrolovat davkovanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35350
16.2.12 21:31

Moje kolegyne otehotnela asi mesic po odoperovani stitnice. Kvuli velkemu uzlu, ani nebyla jeste poradne kompenzovana, taky na to prisla pomerne pozde, myslela si, ze je po zakroku hormonalne rozhozena… Dost sok, ale ma normalni zdrave dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.12 21:33

Holky jak poznám že mám problém se štítnou žlázou? četla jsem informace a mám asi tak polovinu příznaků :roll: kam zajít na vyšetření a tak?

• Citovat
  • Upravit
11620
16.2.12 21:34

Já mám hypofunkci už od puberty. První gynekoložka taky sváděla neúspěch na štítnou, nakonec u nového lékaře jsem otěhotněla v pohodě přirozeně bez jakékoli jiné hormonální léčby. Snahu otěhotnět jsem konzultovala s endokrinoložkou, která kontrolovala, abych hormonálně byla spíš za polovinou intervalu předepsané normy směrem k horní hranici (snad pochopíš). V těhotenství jsem pak chodila co měsíc na krev a postupně jsem se vyšplhala na dvojnásobek dávky Eutyroxu. Emička by měla být v pořádku a já se teď s Euthyroxem pomaličku šplhám zas dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
16.2.12 21:35
Zajdi na endokrinologii.Poslou te na odber krve..
Anonymní píše:
Holky jak poznám že mám problém se štítnou žlázou? četla jsem informace a mám asi tak polovinu příznaků :roll: kam zajít na vyšetření a tak?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
16.2.12 21:37

Já otěhotněla 5 měsíců po vysazení HA, mám hypofunkci štítné žlázy a Dr. mi pouze řekla, že netřeba otálet s těhotenstvím na pozdější věk, jinak pokud má člověk správné dávky léku a je pod kontrolou, neměl by být problém, v těhu se pak chodí jen na častější kontroly a odběry a zvyšuje se do 20.týdne dávka hormonu(aby stačilo pro mámu i mimi) a po porodu taky častější kontroly, ale jinak vše OK, dokonce jsem i zhubla všechny kg po porodu, což by u hypo mělo jít hůř dolů, ale trvalo mi to 5.měsíců, ale zase jsem pro to ani nehla prstem :P jen kojení, toho jsem se trochu děsila, ale bylo to v poho. Ať kamarádka radši změní Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.2.12 21:38
Anonymní píše:
Holky jak poznám že mám problém se štítnou žlázou? četla jsem informace a mám asi tak polovinu příznaků :roll: kam zajít na vyšetření a tak?

Stačí obvoďák, prvotní vyšetření se dělá z krve - posuzuje se množství thyreotropního hormonu z hypofýzy (TSH), který řídí činnost štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
16.2.12 21:41
paam píše:
Ahoj holky. Moje kamarádka má hypofunkci štítné žlázy, myslíte, že to bude mít vliv na její otěhotnění? Nebude jí to dělat problémy? Máte s touto nemocí zkušenost :?:

ahoj :mavam: , ja se lecim z hypofunkci zlazy uz skoro 4 roky a na otehotneni to nemelo vliv.. :palec: pokud je hlidana endokrinologem a bere prasky, tak by nemel byt problem ;) …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8265
16.2.12 21:42
Anonymní píše:

zajdi si na endokrinologii-tam ti udelaji odbery a posleze i sono atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
16.2.12 21:44
werunqa píše:
Anonymní píše:
zajdi si na endokrinologii-tam ti udelaji odbery a posleze i sono atd..

Myslím, že zpočátku je rychlejší ten obvoďák, odebere krev na TSH - pokud bude mimo interval, odešle na endokrinologii. Pokud to bude ok, je zbytečné se tam honit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí