Druhý bakalář… má to smysl?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
43039
14.1.23 19:09

Jsi jeste detatko, mozek mas cajk, jdi do magistra!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
14.1.23 19:59

Já jsem začal denní studium na právech v Praze ve 30 letech. Naštěstí se to dá dobře kombinovat z prací, ale je to neskutečnej zápřah. Chodil jsem normálně na semináře, ale vždy jsem patřil mezi nejstarší. Nikdo to ale neřeší. Rozhodně se toho neboj a pokud bys začala třeba v 25, tak to není vůbec něco, víc bys měla nějak řešit, protože v tomto věku lidé začínají zcela běžně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
14.1.23 21:05
@Aegithalos píše:
@Magda26 Pravda, vidím to upřímně spíš na ČVUT či jiný technický obor. Matematiku atd. mám dostatečnou :)

Studovat informatiku jde různě. Vedle matfyzu se nabízí ČVUT, konkrétně tam je přímo fakulta pro IT - snad fakulta informačních technologií. Nabízí snad denní i dálkové studium. Velmi kvalitní by mohla být i elektro fakulta, rovněž snad obě formy studia možné. V Olomouci lze studovat informatika dálkově, snad 1× za 14 dní jeden den v týdnu, dřív brali i bez přijímaček, na přírodovědecké fakultě, charakterem to je něco jako matfyz, ten tam nemají oddělený jako v Praze. Dosti teoreticky zaměřené studium, ale pro praxi taky dobré. Naprostý opak je Unicorn College. Soukromá vš, tj. něco se platí. Studovat jde denní studium, kombinované - u obojího to jde spojit s prací, v prvním případě částečný úvazek, přímo v Unicornu, berou ohled na studium, vše poblíž. Pak tam je i online studium, snad tam nějaká holka - česká - studuje z Austrálie. Studium je opak toho, co nabízí matfyz nebo PřF Olomouc, je to spíš takové učiliště, hodně do praxe, prostě si vychovávají pracovníky. Z praktického hlediska to určitě není špatné. Kdo programovat neumí, tak to může být skvělá volba, naučí se to rychle, studium bude mít hodně pro praxi. Mně osobně je bližší víc teoretický přístup, nebo klidně dělat programátora a studovat něco jiného. Tím IT se živit, ale studovat jiný obor, ať vzdálenější, nebo bližší. Dost lidí se živí v IT bez jakékoli vš, na druhou stranu, někteé dobře platící zahr. firmy chtějí lidi s vš. Někdy nemusí chtít IT, ale třeba matematiku, nebo ekonomii a k tomu umět programovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze