Materiál pro přijímací zkoušky na Všeobecnou sestru

5
12.1.23 13:48

Materiál pro přijímací zkoušky na Všeobecnou sestru

Tak krásný den vám všem, začala jsem se zajímat o medicínu a velice mě zaujal obor Všeobecná sestra na jihočeské univerzitě (bc). Nikdy jsem v životě neměla biologii jako předmět a na zdrávku jsem taky nešla, ale věřím, že bych se na ty přijímačky dokázala naučit. (Zmínili že se jedná o biologii z gymnázia) Viděla jsem že nabízejí celodenní kurzy za 900, ale ráda bych se zeptala jestli nemáte někdo lepší zdroje? Nechce se mi do toho ještě házet peníze..pouze pokud nic jiného nenajdu teda :zed: Jinak mě napadli klasické videa na YT nebo učebnice
Je mi 20 let a snažím se prostě nějak ve světě probojovat :mrgreen: Děkuju vám moc předem a přeju pěkný čtvrtek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Aleriga
12.1.23 13:52
@Jenae píše:
Tak krásný den vám všem, začala jsem se zajímat o medicínu a velice mě zaujal obor Všeobecná sestra na jihočeské univerzitě. Nikdy jsem v životě neměla biologii jako předmět a na zdrávku jsem taky nešla, ale věřím, že bych se na ty přijímačky dokázala naučit. (Zmínili že se jedná o biologii z gymnázia) Viděla jsem že nabízejí celodenní kurzy za 900, ale ráda bych se zeptala jestli nemáte někdo lepší zdroje? Nechce se mi do toho ještě házet peníze..pouze pokud nic jiného nenajdu teda :zed: Jinak mě napadli klasické videa na YT nebo učebnice
Je mi 20 let a snažím se prostě nějak ve světě probojovat :mrgreen: Děkuju vám moc předem a přeju pěkný čtvrtek

Nikdy jsi neměla biologii na základní ani střední škole?

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
12.1.23 13:58

@Jenae ty kurzy bych abslovovala a penize povazovala za dobrou investici

• Citovat
  • Upravit
9304
12.1.23 17:00
@Jenae píše:
Tak krásný den vám všem, začala jsem se zajímat o medicínu a velice mě zaujal obor Všeobecná sestra na jihočeské univerzitě (bc). Nikdy jsem v životě neměla biologii jako předmět a na zdrávku jsem taky nešla, ale věřím, že bych se na ty přijímačky dokázala naučit. (Zmínili že se jedná o biologii z gymnázia) Viděla jsem že nabízejí celodenní kurzy za 900, ale ráda bych se zeptala jestli nemáte někdo lepší zdroje? Nechce se mi do toho ještě házet peníze..pouze pokud nic jiného nenajdu teda :zed: Jinak mě napadli klasické videa na YT nebo učebnice

Ahoj, můžu ti doporučit super SŠ učebnice z biologie, které tě skvěle připraví na přijímačky, ale je to jen na člověka a genetiku. Obě jsou od Kočárka - Biologie člověka a genetika, mně se z nich skvěle učilo. Jinak jsou dobrá videa na youtube Učíme se s Týnuš, nebo tak nějak se to jmenuje, nevím, jestli to není jen genetika, ale prý je to moc hezky udělané. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.1.23 11:34
@Aleriga píše:
Nikdy jsi neměla biologii na základní ani střední škole?

Normálně ne. Měli jsme přírodovědu na základce, ale jestli se tam nějak trochu brala biologie, tak si to fakt nepamatuji :?

@Stará známá píše:
@Jenae ty kurzy bych abslovovala a penize povazovala za dobrou investici

Vypadá to tak :mrgreen: Teď jen z toho tu dobrou investici udělat

@Lollitka Tohle je přesně co jsem hledala, určitě se na to mrknu před těmi kurzy. Děkuju moc :srdce: Snad to všechno projde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11196
13.1.23 12:47

Když jsem se před lety hlásila (ale do Plzně), tak jsem si zaplatila ten přípravný kurz, dostali jsme v rámci toho materialy a stačilo mi to k prijimačkam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9304
13.1.23 21:19
@Jenae píše:
Vypadá to tak :mrgreen: Teď jen z toho tu dobrou investici udělat@Lollitka Tohle je přesně co jsem hledala, určitě se na to mrknu před těmi kurzy. Děkuju moc :srdce: Snad to všechno projde

A z čeho přesně máte ty přijímačky dělat? Z celé biologie, včetně rostlin a živočichů, nebo jen člověk ev. genetika? Já chvilku studovala všeobecnou sestru v Praze a přijímačky byly z biologie člověka, první pomoci a psychologie.

Jinak za mě Kočárek fakt top, má tam sice nějaké věci více dopodrobna, ale má to tam různě odlišené, takže nemusíš číst vše. Všechny ostatní SŠ učebnice biologie, vč. Odmaturuj z biologie, mi nepřijdou moc dobré. Z Učíme se s Týnuš na youtube jsem se já neučila, ale znám holky, které si to moc chválily a teď jsem koukala, že je to i na biologii člověka, nejen genetika.

Tak držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9304
13.1.23 21:28
@Jenae píše:

Jo jinak za mě, pokud jsou přijímačky jen z biologie, tak bych se na kurz asi vyprdla, biologii se naučíš sama v pohodě, já bych za to peníze nevyhazovala. Jinak kdybys s něčím z biologie potřebovala poradit, tak klidně napiš SZ, studovala jsem medicínu. Akorát tedy neumím botaniku a zoologii, jen člověka a genetiku. Mně třeba přišlo i zbytečné chodit na přípravné kurzy na medicínu, učila jsem se sama. Ale záleží, co ti vyhovuje, já stejně nemám sluchovou paměť, takže si potřebuji věci sama vypisovat a procházet pomalu. Držím moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
16.1.23 13:53

@Lollitka @Lollitka

Přijímačky mám z biologie a potom všeobecné informovanosti, což se opravdu jedná o obecný přehled.. abych řekla pravdu, tak se toho bojím snad víc než tý biologie :lol:

Není to tam nějak upřesněné ale jejich kurz je nabízen pod názvem biologie a genetika, takže hádám že to bude pouze na člověka. Také to odhaduji od zveřejněných přijímaček z minulého roku.
Učíme se s Týnuš jsem koukala, ale nějak mi to popravdě moc nesedlo, ještě jí možná dám šanci jelikož bych moc vybíravá být neměla :?

Jinak děkuju moc za nabídku SZ, taky věřím že bych se to naučila i bez kurzu, ale jde o to najít ty zdroje. Určitě si taky musím věci vypsat a pak číst, ze sluchu taky moc nepobíram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze