Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě přijde, že to bylo úplně stejné
Při druhém císaři ti tu původní jizvu vyříznou a ránu sešijí.
U mně trošku horší než poprvé, ale poprvé jsem ji měla zahojenou perfektně, téměř nic nešlo vidět. Podruhé se hojila trošku déle a na jedné straně je kůže jakoby více stáhlá, ale i tak ji mám zahojenou hezky, bílou, žádné hrboly. Možná záleží i na tom jaký je rozestup mezi císaři, já měla cca 2 roky.
U mě je to lepší než poprvé, zhojená byla rozhodně líp (ta první praskla, museli ji šít znovu)a jizva oproti první není skoro vůbec vidět
Tak já mám teda jizvy 2, protože tu první mi kvůli zanícení a alergii na šicí materiál museli znova řezat jen teda polovinu, musla jsm mít i dren takže místo šestinedělí jsem měla 10tinedělí, ale podruhé mě řízli nad tou první, hojení bylo mnohem lepší, už večer jsem byla schopná normálně vstát a dojít si na záchod a druhý den jsem sama bez pomoci došla z JIP na oddělení šestinedělí, pro mě byla ta rekonvalescnce mnohem lepší a skoro bezbolestná
Celková kondice lepší, než po prvním, ale jizva samotná mě bolela déle a je víc vidět
Mě se jizvy hojili obě stejně do 4 dnů jsme jí měla krásnou podle dr, nikdy mě nic nesvědilo, nehnisalo jen teda u 2 sc mi dali dren a to vyndavání to byl teda druhej porod, jinak rekonvalescence bych řekla stejná možná u 2 lepší protože už jsem věděla co a jak
U men teda druhej císař trochu horší kvuli rekonvalescenci, nebyla jsem schopna vstat z postele, ještě ten den, furt jsem omdlevala, ale bylo nejspíš z hladu
.Jinak jizva mi přijde stejna jako první, jen to asi tochu víc bolelo, jinak nic hrozneho. Šla bych klidně do třetího
.
Bolestivost – stejná - jen už člověk věděl, co čekat a jaké pohyby rozhodně nedělat ![]()
Velikost jizvy – delší - napodruhé větší miminko a operoval mně chlap s většíma rukama, než minule drobná paní doktorka
Citlivost v okolí jizvy - stejná
Jizva hezčí, méně vystouplá a červená.
Hodně štěstí, ať je vše bez komplikací.
@Anonymní píše:
@krtek7489 jak vyříznou jizvu? Myslela jsem, že ji rozříznou??
Samozřejmě ji nejdřív normálně rozříznout, vyndají miminko a když to pak sešívají, tak tu původní jizvu vyříznou, aby měli hladké okraje té rány a ránu zase normálně sešijou. Pak je tam zase jen jedna hladká jizva. ![]()
@Anonymní píše:
@krtek7489 jak vyříznou jizvu? Myslela jsem, že ji rozříznou??
oni ji rozříznou, ale při šití pak někdy dělají to, že oříznou tu mrtvou tkáň předešlé jizvy a sešijí znovu a lépe - aby ta nová jizva nebyla moc široká například. Aspoň tak jsem to od své doktorky pochopila ![]()
@Etcetera78 sem se bála, abych v břiše neměla díru jak do pískovny
/rvní jizva není vůbec vidět, tak uvidím tentokrát…
@krtek7489 Ja si z toho dělam sradnu, že mi zdarma provedli plastickou operaci a ubrali trošku toho co bylo navíc
![]()
Holky a sledoval vás váš gyndař po císaři, když jste byly podruhé těhu? Já jsem po sc a dr. mi říkala, že bude jizvu více hlídat a budu častěji chodit na kontroly, ale chodím stále po měsíci, jsem ve 23tt.
@Jamulka píše:
Holky a sledoval vás váš gyndař po císaři, když jste byly podruhé těhu? Já jsem po sc a dr. mi říkala, že bude jizvu více hlídat a budu častěji chodit na kontroly, ale chodím stále po měsíci, jsem ve 23tt.
Nijak zvlášť. Ze začátku jsem chodila po měsíci. Poslední 3 měsíce jsem chodila do rizikové poradny do porodnice, ale z jiného důvodu. Jizvu nijak nikdo neřešil, jen pak poslední tak 3 týdny hlídají váhu miminka, protože pokud je odhad 4,5 kg a více jdeš automaticky na dalšího císaře. Ale je tedy fakt, že já rodila druhé dítě až po 11 letech
,takže po tak dlouhé době třeba tu jizvu už nehlídají ![]()