Druhý císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
27.6.14 13:14

@astrulinka Diky za info, to je dobre vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
27.6.14 13:31

@Althya Většinou se dělá po prvním císaři i druhý, mám za sebou 2 císaře a to i přesto, že v nemocnice ve které jsem rodila dost šetří a to na mě jeden doktor zkoušel, že to dám přirozenou cestou, že malá nemá ani 3 kg, naštěstí zakročil primář a jela jsem na císaře a mála měla 3900,trochu se sekl :zed:hlavně se nenech ukacat a trvéj na svém rozhodnutí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.14 11:36

@astrulinka
To slysim poprve, informovany souholas se prave dava pred cisarem - to se prece podepisuji papiry o tom, jako, ze znas rizika apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
11.7.14 19:25

@Markétakytka to taky, ale po cisari prirozeny porod ma taky sva rizika, tak asi proto, říkam, četla jsem to od dr. kouck. ého v poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 09:25

Ahoj holky, ozivuji diskuzi. Psala jsem sem letos v cervnu, tak kdo chce byt v obraze, me prispevky tu jsou. Jsem nyni na zacatku 38. tydne a porod uz samozrejme resim. Muj lekar doporucil planovanou sekci se sterilizaci (na me prani a jeho doporuceni, mam varixy vulvy, takze dalsi tehotenstvi by nebylo moc vhodne a stejne tak uz nemuzu uzivat antikoncepci) a s tim me poslal do porodnice, at si domluvim termin. Vysetrila me mlada lekarka a rekla, m ze ted se nejakj zmenila pravidla, prehodnotila se rizika spontanniho porodu po CS a ja nemam ke druhe sekci zadnou jasnou indikaci, mimco je otocene hlavickou dolu a nema zatim nijak velky odhad vahy…Jako dost me to vykolejilo 8o. Pak volala primari a dohodli se tak, ze pokud do terminu zacne spontanni porod a bude to vypadat priznive, zkusi se to a jinak mam naplanovanou sekci 4 dny po TP - mezitim je totiz vikend a to neoperuji. Nevim, co ted…dobre si uvedomuju klady i zapory obojiho, ale mam obavy, hlavne ty varixy jsou docela bolestiver, neumim si s nimi prirozeny porod predstavit. V tydnu jdu k memu lekari, tak to s nim proberu, na porod to zatim nevypada. Jinak, jak tady zminovala @astrulinka, ze po sekci musim podepsat informovany souhlas s vedenim porodu prirozene, tzak nic takoveho jsem nedostala…jen papiry k cisari a k hospitalizaci na vyplneni doma. Jizva me neboli, ale mam zacit tvrdit, ze ano? Nebo zjistit, jaky se k tomu stavi v jine porodnici? Budu rada za nejake rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
17.11.14 09:40

Doktoři se asi vždycky budou snažit vést porod klasicky, protože je to prostě přirozenější.

Já mám dva císaře, těžko říct proč, podle mně to byla psychika, přístup personálu, pozastavený porod, prostě dvakrát mě fikli po mnoha hodinách bolestivých kontrakcí, které k ničemu nevedly. Takže těžko soudit, co je menší zlo. Za sebe, pro mně byla operace vážně vysvobození. Holky ti mohou říct, že pooperační stava ajizva a těch několik dní poté atd, asi to znáš sama… za sebe, cokoli poté nebylo nic ve srovnání s tím, co bylo před tím. A máš pravda, dvakrát takovýhle stav, nedovedu si taky už představit, co to je porodit spodem… a že to snad nebolí. Nebo že to bolí míň než císař. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.11.14 09:42

Tak ja neporadim, akorat pridam zkusenost - po prvnim CS jsem mela druhy porod prilis brzo prvnimu, dvemi lekari nezavisle podano jako jasny duvod k CS. naplanovan termin CS, s tim, ze v pripade rozjeti porodu driv doma, okamzite do porodnice a na sal. No, porod se opravdu rozjel sam, ovsem v porodnici jeden „moc sympaticky“ doktor rozhodl, ze proc CS, kdyz to jde samo. Jeste dneska kdybych ho potakala, tak po nem neco hodim.

Takze moje rada je, pokud mas opravnene obavy (coz evidentne mas), tak si klidne navymyslej bolesti jizvy a kde co a toho cisare si vybojuj. A rozhodne bych necekala do doby po TP (ja porodila 10 dni pred TP, 2 dny pred planovanou sekci).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
17.11.14 09:44

@Althya ahoj, u prvního ditete jsem mela akutního císaře. Vzhledem k tomu ze můj prvni porod byl rizikový a hrály roli minuty… Tak jsem přirozený porod riskovat nechtela s ohledem na mimi. Kdyz jsem zacala chodit do porodnice, tak měl dr názor uplne jiný. Ale poslal me na ultrazvuk na premereni plodu a jizvy. Jizva byla max 1 mm a ve 37+1 tt měl plod váhovy odhad 3500 gramu. Šířka jizvy jednoznačně rozhodla a i zbytek tehotenstvi byl přehodnocení jako rizikový a naplánovány císař na 39+4 tt s tim ze kdybych náhodou mela nejake divne pocity mam okamžitě přijet. (Velké riziko překotneho porodu - prvni porod byl překotny). Vydrželi jsme do termínu a maly me 4630 gramu, 54 cm a obvod hlavičky 39 cm. Pry bych ho přirozeně neporodila ani náhodou.

Zkusila bych jinou porodnici a klidne bych řekla ze jizva boli. Me tedy bolela.
Drzim palce at to dopadne bez komplikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
17.11.14 09:45

Zkusila bych jinou porodnici. Jsem taky po císaři, teď jsem v 33.týdnu. A můj doktor mi řekl, že je spis pro císař, ale ze se domluvíme kolem 39.týdne. Jizva mě dost bolí. Za celý těhotenstvi mi ji nikdo nekontroloval, neměřil.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2854
17.11.14 09:46

Je to porodnice od porodnice, ale ja šla u druhého dítěte po první sekci automaticky na druhou a moje sestra to samé ( Podoli, Neratovice ), ovsem v Kolíně například mi také řekli, ze to zkusí přirozeně. Pokud řeknes, ze spontánně rodit nechceš, nutit te nemůžou, připadne jim řekni, ze chceš podepsat, ze s tím nesouhlasís a půjdeš na sekci 100% :mrgreen:.
Spis bych vahala s tou sterilizaci, po dvou dětech je to dost brzy bych řekla, co víš co bude a varixy ničemu nevadí u sekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.11.14 09:51

No prijde mi dost velky „problem“, ze se s tou planovanou sekci ceka temer do TP. Mi prvni lekar (v zahranici) navrhnul SC na 38+0, nakonec jsem rodila v Cechach, kde mi to doktor posunul bliz k TP, s tim ze drivejsimu porodu nic nenasvedcuje. Samozrejme porod zacal spontanne 10 dni pred TP. Z toho druheho „prirozeneho“ porodu mam trauma doted a par mesicu po nem jsem mela chut bit hlavou do zdi, ze jsem nesouhlasila s tim 38+0 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 09:59

@BealyAM, @smudlik.esta, me prave jizvu taky nikdo nekontroloval, nemeril, na tom budu urcite trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 10:00

@Ali-Ali No u me zatim porodu fakt nic nenaznacuje, myslim, ze 2 tydny jeste urcite vydrzim. Ale dost mi prave vadi, ze mi naplanovali sekci az 4 dny po TP :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 10:02

@Emilie Ja vim moc dobre, ze cisar neni zadny med, hlavne potom…ale prave, ze uz bych vedela, do ceho jdu a byla bych o to vic psychicky v pohode…A taky, kdyz uz mam jizvu na brise, tak nestojim o to mit dalsi dole. Kdyby to fakt mela bvyt rychlovka, ale proste po jedne sekci a s mymi obtizemi mam fakt strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.11.14 10:03

@Althya
u me nic nenaznacovalo ani 2 dny predem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí