Druhý císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
17.11.14 10:06
@Radka1979 píše:
Je to porodnice od porodnice, ale ja šla u druhého dítěte po první sekci automaticky na druhou a moje sestra to samé ( Podoli, Neratovice ), ovsem v Kolíně například mi také řekli, ze to zkusí přirozeně. Pokud řeknes, ze spontánně rodit nechceš, nutit te nemůžou, připadne jim řekni, ze chceš podepsat, ze s tím nesouhlasís a půjdeš na sekci 100% :mrgreen:.
Spis bych vahala s tou sterilizaci, po dvou dětech je to dost brzy bych řekla, co víš co bude a varixy ničemu nevadí u sekce.

Takze mam vyslovene trvat na sekci |? Ale oni mi ji udelaji, jen problem vidim v tom, ze az 3¨4 dny po TP, chtela bych to tak par dni pred TP…Sterilizaci chci, 2 deti je muj strop a kdybych nahodou v budoucnu zmenila nazor, dalsi by slo diky umelemu oplodneni…takze to neni uplne nevratny krok. Doktor mi rekl, ze u dalsiho tehotenstvi by ty varixy byly horsi a jelikoz mam krecove zily na nohach, tak je pro me nevhodne uzivani antikoncepce. Proto mi sterilizace prijde jako nejlepsi reseni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
17.11.14 10:27

@Althya Pokud budeš na sekci trvat, tak by ti ji měli udělat. Po tom termínu porodu mi to ale taky přijde zbytečně pozdě. Můžeš se rozrodit sama a pak by se zbytečně dělala akutní sekce, pokud bys to nechtěla zkoušet přirozeně.
Jinak ti napíšu mou zkušenost. První porod akutní sekce, 20 hodin kontrakcí, nepostupující porod a hrozící hypoxie. Já jsem to tedy podruhé chtěla zkusit přirozeně. Praskla mi voda 2 dny před termínem, bolesti žádné. Ty začaly až v porodnici a nic hrozného a za 2,5 hodiny od začátku bolestí byla malá venku. Poranění nemám žádné, ani nástřih, nic. A jenom dodávám, že jsem žádný papír na přirozený porod nepodepisovala, slyším o tom prvně.
Tak moc přeji, ať to dopadne podle tvých představ :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 11:40

Diky holky, uz se citim lepe :) Takze mam trvat na svem, at mi naplanujou sekci par dni pred TP a kdyz se budou cukat, tak ze chci podepsat neco jako revers, ze s jejich postojem nesouhlasim…to asi nikdo nebude chtit riskovat nejake stiznosti z me strany, kdyz by u spontanniho porodu nastaly komplikace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
17.11.14 12:52

Já si taky vyžádala druhého císaře v 39 týdnu. řekla jsem že mám bolesti v jizvě a nikdo to nehodlal riskovat. mám to jako ty-když už mám jednu jizvu na břiše, nepotřebuju mít další dole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
17.11.14 13:56

To je super že jsem narazila na tuto diskuzi:-) už jsem si připadala divná, že po prvním císaři chci druhý. Budu rodit v Kolíně tak doufám, že to dopadne. Všem držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10129
17.11.14 14:53
@Althya píše:
@Ali-Ali No u me zatim porodu fakt nic nenaznacuje, myslim, ze 2 tydny jeste urcite vydrzim. Ale dost mi prave vadi, ze mi naplanovali sekci az 4 dny po TP :nevim:

ono to je individuální. Já u prvního porodu v den porodu byla zavřená a nic na porod neukazovalo. Do porodnice jsem přijela za 12 hodin po kontrole, otevřená na 8 cm s překotným porodem. Protože se předčasně odlučovala placenta a já začala krvácet, tak byl šrumec. Porod byl po 10-ti minutách ukončen pro špatné ozvy plodu a na poslední možnou chvíli proveden akutní císař. Nechci strašit, ale nikdy nevíš co se může přihodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 15:03

@BealyAM Jako jasne, stat se muze cokoliv. Zatim ale malemu domlouvam, at jeste v brise vydrzi :) Jinak jsem zas ted nekde cetla, ze pro dite je mozna lepsi, kdyz porod zacne (ale ne prekotny) a pak je sekce, ze mimco uz vi, ze se ma narodit, nez kdyz je cisar naplanovan dopredu a mimco je najednou vytazeno z delohy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
17.11.14 15:04

@leona235 Tez drim palce, psala jsem dnes mail primari dalsi porodnice tady v okoli, tak uvidim, jak se k tomu stavi tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.12.14 00:20
@Althya píše:
@Emilie Ja vim moc dobre, ze cisar neni zadny med, hlavne potom…ale prave, ze uz bych vedela, do ceho jdu a byla bych o to vic psychicky v pohode…A taky, kdyz uz mam jizvu na brise, tak nestojim o to mit dalsi dole. Kdyby to fakt mela bvyt rychlovka, ale proste po jedne sekci a s mymi obtizemi mam fakt strach
Úplně podobně jsem to brala i já při druhém dítku. Na co mít „jizvu nahoře i dole“. A jak mne na jaře tlačili v Brně do přiroz. porodu. Až jsem tomu nevěřila. Raději ani nepsat. Jsem z toho pak byla
doma na slzy.
Trochu se divím, že skrz /jen" keč. žíly by ti udělali SC. To by v Brně neprošlo ani náhodou.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
10.12.14 09:27

@Althya tak jak to dopadlo? Už máš po porodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
10.12.14 13:56
@Markétakytka píše: Úplně podobně jsem to brala i já při druhém dítku. Na co mít „jizvu nahoře i dole“. A jak mne na jaře tlačili v Brně do přiroz. porodu. Až jsem tomu nevěřila. Raději ani nepsat. Jsem z toho pak byla
doma na slzy.
Trochu se divím, že skrz /jen" keč. žíly by ti udělali SC. To by v Brně neprošlo ani náhodou.

Jo, presne tohle m i rekla lekarka v porodnici, ze v Brne by se se mnou nikdo nebavil a musela bych rodit klasicky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
10.12.14 14:00
@smudlik.esta píše:
@Althya tak jak to dopadlo? Už máš po porodu? [/cita
Uz jo :D Pred dvema tydny me muj lekar predal do pece porodnice, doktorka (porad ta strejna, mely jsme pak na sebe stesti i u porodu:-), si zavolala na konzultaci primare, ten byl velmi mily, vse mi vysvetloval a nakonec rekl, ze to nechame na prirode a pokud bude mit maly odhad vahy nad 3800 g, bude rovnou sekce.
Minule utery vysel lekarece odhad 3900, tak volala zastupci primare a posunulu mi planovanou sekci z 9.12. na 4.12…Takze ten den to vse probehlo a jeste, ze sekce, protoze mel 4140 g, proste cvalik a tezko bych ho rodila prirozene. Sice to bylo zase prisern a bricho porad boli, ale zlepsuje se to a maly je kouzelny :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
10.12.14 15:00

@Althya gratulace :-) já jdu příští týden na vyšetření, tak se snad dozvím co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
29.12.14 18:42

Zdravím, psala jsem tady na diskuzi před časem, že rodit po císaři se dá císařem, když se nepodepíše souhlas s vedením porodu vaginálně, dnes jsem náhodou narazila na zdroj: http://www.porodnice.cz/…ny/porod-128

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.10.18 19:09

Obnovuji diskuzi. Jak jste to pondruhem cisari zvladly? Byl horsi, nez ten prvni nebo naopak? Dekuji za reakce :).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100