Druhý císař

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23.5.14 00:14

@Jamulka
Mě tedy moje gynDr. jizvu nesledovala, že prý až při 1.návštěvě porodnice (tam jsem chodila na monitory), tam také udělali hned veškerá vyšetření (ultrazvuk, monitor, měření pánve, jizvy, miminka, vaginální vyšetření…).
Myslela jsem si že po 1.sekci mne budou spíše hnát na druhou, ale omyl. Prý se mění postupy a jsou nové metody a ať rodím normálně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.6.14 13:34

Ahoj, ozivuji diskuzi. Prvni ditko se mi narodilo planovanym SC kvuli konci panevnimu. Ted cekam druhe a zajimalo by me, pokud bych dala najevo, ze si preji cisare, udelaji mi ho, nebo budou nutit rodit prirozene? Jsem teprve v 16. tydnu, takze na nejake zavery je jeste brzo, i co se tyce vahy ditete. Ale pry druhe mimco byva vetsi nez to prvni, dcera mela temer 4 kg, tak dost pravdepodobne bude mit druhe mimco pres, i v rodine to tak mame. Sama zatim nevim, pokud by mi nekdo mohl zarucit, ze prirozeny porod bude fajn, s minimem poraneni, ale u cisare uz proste vim, do ceho bych sla a taky, kdyz uz jednu jizvu mam, nechce se mi moc riskovat jizvu ta dole. Vim, ze spousta rdicek si preje po SC rodit normalne, ale kdyz budu chtit cisar, nebude s tim problem? Dekuji za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2242
19.6.14 13:40

Kamarádka měla prvního císaře a při druhém chtěla taky císaře, ale nebyl důvod, musela rodit přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31384
19.6.14 13:44

@Althya záleží na zvyklostech porodnice, dneska většina jich nechá spíš vybrat, pokud se rozjede normální porod, nenutí císaře, pokud maminka naznačí, že by raději císaře, tak její přání respektujou (já jsem měla dokonce pocit, že byli i radši, když jsem si o sekci řekla). Kdyby se jó cukali, můžeš se pokusit to (ne teď, ale třeba v tom 38.tt) nahrát tak, že Tě někdy pobolívá jizva…na to obvykle dost slyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
19.6.14 13:44

To by sis asi měla spíš zjistit v porodnici ve které budeš rodit, každá to má jinak. Nicméně myslím že v 16tt ti to zatím asi nikdo neřekne :think:

• Citovat
  • Upravit
1293
19.6.14 13:54

Já jsem po dvou CS. Ani se mne nikdo neptal, jestli chci rodit normálně:-) Ale já byla celou dobu těhotenství riziková, tak jsem ani já ani oni nechtěli, aby se to na poslední chvíli nějak pos * * * * ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 13:57

@Althya
zalezi na DR a porodnici…nekdo s tim problem nema nekdo ma…
Ja mela syna prirozene a ted chci pro zmenu CS ale jsem ve 22tt a doufam, ze si to „domluvim“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
19.6.14 14:01

Já jsem po jednom císaři a teď budu rodit přirozeně. Jsem ve 35tt a nikdo se mě na nic neptal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4566
19.6.14 14:02

@ovečta
jj proc bys nemohla kdyz je vse v poradku…Jen kdybys treba chtela sekci nebyl by to problem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
19.6.14 14:05

@Althya Záleží na porodnici, některé vehementně snižují statistiky SC. Jaký budeš mít rozestup mezi porody? Dítě přes 4kg po SC je už indikace k dalšímu. Jinak pokud si to chceš pojistit, tak ke konci těhotenství zmiňuj bolesti jizvy, třeba ti poradí holky, které opravdu ta jizva bolela, jaký je to pocit (já jsem o ní celé těhotenství nevěděla, tak nemůžu sloužit).

• Citovat
  • Upravit
2660
19.6.14 14:09

@Althya
zaleží kde, myslím že ve většině porodnicich ti casaře po cisařu udělaj, já měla prvni cisařem v Podolí, druhe jsem chtěla rodit prirozeně, ale v Podolí mě nutili k cisaři, neustale me k tomu tlačili, nakonec jsem musela podepsat reverz, že umřem. Nakonec jsem rodila v Kolínské nemocnici a přirozeně a jsem hrozně ráda.

Ono je asi pro porodnici lepší cisař po cisaři, neb když se něco poděla,,tak to okecaj, je to velká břišní operace, když by se něco podělalo při normalním porodu asi by to moc neokecali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
19.6.14 14:39

@Althya
taky jsem měla prvního císaře kvůli KP. Ve druhém těhotenství mi můj doktor říkal, že bych mohla rodit přirozeně a měla jsem pocit, že mi nechává prostor na výběr. Já chtěla přirozeně, on to schválil, ale při další kontrole řekl, že mě vyšle do porodnice, aby rozhodli, co se mnou (už jsem byla po termínu). V porodnici se mě zase ptali, jak chci rodit, přirozený porod mi schválili, že by to mělo jít, ale zase mi přišlo, že mi nechávají prostor na výběr. Nakonec to zase dopadlo sekcí, měla jsem infekci, na kterou se přišlo, až když se spustil porod. při vizitě se pak primář ptal na důvod císaře. Takže já nevím, ale mám pocit, že kdybych si toho císaře přála, asi bych si ho prosadila, ovšem miminko mělo už tehdy odhad skoro 4kg a já jsem starší ročník.
No a jen pro tvou informaci, po druhém císaři jsem se dávala dohromady déle, nebylo to nijak komplikované, ale prostě musela být celková anestezie a zotavení trvalo o pár dní déle. Ovšem jizvu mám teď hezčí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
345
19.6.14 14:53

@Althya mně dali u druhého vybrat, nutit vas si myslim nebudou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
19.6.14 14:54

@Lana222 To ani nevim. Naši porodnici teď na červenec zavíraj a musim jet do 50km vzdálené a něnebylo jsem nějak nejsem schopna se tam dohrabat opta se co ajak. Občas si říká, zda by nebylo lepší jít na druhýho císaře. To riziko, že se něco podělá mě trochu děsí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
19.6.14 18:42

@robínek @Elenloth Rozestup budu mit 3 roky a 2 mesice, takze deloha je urcite davno zhojena, tohle jako indikace k cisari nebude. Ja prave, nez akutniho cisare, tak to opravdu radeji planovaneho, hezky v klidu. Co me na tom nejvic odrazuje, je ta delsi rekonvalescence, u dcery jsem skoro 3 tydny lezela a byla schopna se jen starat o miminko, domacnost a vareni obstaraval manzel a moje mati. Ted s triletou dcerkou by to bylo to narocnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí